Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Samamama já nevím, jak u koho, ale okořeněné je to skoro stejně, jen čevapčiči je u nás menší než karbanátek a obalené v mouce a karboše jsou v trojobale.
@anykam jasně, čevapčiči znám z jídelny jako malý váleček. Ale já třeba ani karbanátky neobaluji, teda někdy jen ve strouhance, někdy ani to.
@Chocoloco takže nejsou nastavené (karbanátky nastavuju namočenou houskou, nebo třeba pohankou, vločkami apod.). Tak třeba rozšířím repertoár ve vaření
.
Děkuji za odpovědi.
@Samamama Nejsou nastavene ani obalene, jen promichas maso, cibuli, sul, pepr a sl. papriku, mokrou rukou udelas valecky a opeces v oleji.Po upeceni olej castecne slijes a podlejes lzici dvemi vody a podavas s chlebem nebo bramborem a prilohou, pokud mate radi, z drobne krajene cibule a horcice.
My dnes měli krůtí čínu s rýží a na zítra si děti poručily rajskou polévku a špagety ![]()
Holky, nějaký osvědčený recept na tvaroh. bábovku máte? Můj muž je bábovkový tip
a já mám v lednici 2tvarohy, které mají spotřebu do zítřka…tudíž spojím příjemné s užitečným, ale potřebuji nějaký ten receptík. Díky ![]()
@luculkak Dokonalá je tato:
160 g másla
250 g cukru
3–4 vejce
500 g tvarohu špetku soli
200 g dětské krupičky
prášek do pečiva
kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
máslo a hrubou mouku na vymazání formy
moučkový cukr na ozdobu
@MisaHanuska Díky,hned vyzkouším ![]()
Vajíčka dáváš celé nebo žloutky a sníh?
Dneska dojíme králíka s kapustou a bramborem a uvařím ještě zeleninovou polévku ![]()
A mám dotaz. Když jste převáděly děti z příkrmů na vaše jídlo, čím jste začínaly? Malá 11m měla zatím jen svíčkovou, pečené kuře s kaší a toho králíka. Dál mě nic nenapadá ![]()
@luculkak Já dávam všechno dohromady, ale správně by měly být žloutky a bílky zvlášť ![]()
@Samamama Do cevapcici patri jen mlete maso, sul, pepr, sl. paprika a drobne krajena cibule.