Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
27.8.14 13:12

Guláš s knedlíkem, protože mi kamarád přinesl kus divočáka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
27.8.14 13:24

@Pesee23 tak já dělávám s kousky vepřového (většinou) a myslím, že jsem se k té chuti nejvíc přiblížila tím, že dávám trochu gulášového koření a papriky a hlavně červenou papriku na kostky (nebo i sterilovanou kapii)! Podle receptur tam patří lečo konzervované :)

Jinak tady ty školní a hospodská jídla najdeš v knížce Receptury teplých pokrmů od Runštuka, podle toho se učí na kuchaře. Já ji mám doma od manžela a čerpám od tama když třeba nevím co z kterého masa udělat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
27.8.14 13:29

Já u rizota té červené barvy docílím tím, že tam dám jednak papriku (koření, paprika jako zelenina by mi neprošla, děti ve vařeném stavu nesnáší) a do základu taky 2 rajčata (spařená, oloupaná, nakrájená nadrobno, aby se co nejvíc rozvařila, když nemám, dám trochu protlaku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
27.8.14 13:37

Dneska lečo s cuketou bez uzeniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
27.8.14 15:17

Rizoto z vepřového masa ala závodní jídelna

Na tuku osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na drobné kousky nakrájené maso, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme ve vlastní šťávě doměkka. K masu přidáme v horké vodě opranou, okapanou rýži, zalijeme ji osolenou vařící vodou, zakryjeme poklicí a rýži dusíme v troubě, až je měkká a jednotlivá zrnka se oddělují. Potom vmícháme scezený zelený hrášek z konzervy. Místo zeleného hrášku můžeme přidat i konzervované lečo. Při podávání sypeme rizoto strouhaným sýrem a zdobíme jemně sekanou zelenou petrželkou.

11 kg vepřového výřezu, 0.4 kg soli,
1.8 kg škvařeného sádla,
2 kg cibule,
12 kg rýže,
18 kg vody,
1.5 kg sterilovaného zeleného hrášku, 0.1 kg petrželky,
1.5 kg sýru na strouhání
váha porce je 350 g, z toho masa 70 g; dávka pro 100 porcí.

Akorát přepočítat na počet členů :-D No už je v troubě, tak jsem opravdu zvědavá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
27.8.14 19:00

Na zítřek mám uvařené vepřové kostky na kmíně, cuketové zelí a brambory. Dnes byla ta úúúžasná rajská omáčka s paprikama (jak pravil synek) :jazyk:
Zítra už konečně pojedu do obchodu a nakoupím suroviny na tu úúúžasnou buchtu od krapiny :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
27.8.14 20:58

K večeři chtěl syn polévku s krupičkou a vejcem a bude ji mít i na zítra a kuře na paprice s těstovinama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
27.8.14 22:41

My dnes na obídek uzená polívka s pohankou, bramborová kaše s uzeným masem a rajčatovo-okurkový salátek, zítra houbová polívka pro manžela, pro mě s dcerkou rajská polívka a pro všechny placičky z cukety s bramborem, švestkový kompot :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
28.8.14 08:04

My dneska zkouška na Vánoce :lol: bramborový salát, řízek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
28.8.14 08:45

Pečená kachna, červené zelí a bramborový knedlík a k večeři čevapčiči s bramborem a rajčatový salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
28.8.14 08:59

Pečený králík, kapusta a brambory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
28.8.14 09:25
@anykam píše:
Pečená kachna, červené zelí a bramborový knedlík a k večeři čevapčiči s bramborem a rajčatový salát.
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
28.8.14 09:28

Dneska dojíme játrovku s rýží. Koupila jsem uzená žebra, tak z toho zítra udělám polévku a obrané maso zapeču s těstovinama. A nějaký ten salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
28.8.14 11:09

Testovinovy salat s tunakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.8.14 11:11

Sekaná, brambory