Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1272
26.8.14 13:46
@Krapina píše:
@LuciLu Jestli chutnal, se uvidí až večer, kdy přijde přítel z práce ;) Ale u nás je v oblibě všechno jídlo, co se zapéká, takže nemám strach :) A já jsem nadmíru spokojená :palec:

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 2 HR polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 HR cukru, 1 HR mléka, 3/4 HR oleje, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 PL kakaa, 2 PL rumu
Tvarohová náplň: 3 tvarohy (kostky, ne ve vaničce), 2 vejce, 1 HR mléka, 1 HR cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink - prášek, rum
Na posyp: nastrouhaná Margotka nebo čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Přísady na těsto smícháme postupně cukr + vejce atd… Nalijeme na plech.
Přísady na tvarohovou náplň ušleháme a nalijeme na těsto.
Postrouháme Margotkou nebo čokoládou a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C cca 50 minut (podle trouby).

Ale je to pro mě taky premiéra, tak nevím, jaká bude. Voní nádherně, i dobře vypadá. Jen je ještě moc horká na ochutnání :(

Buchta vypadá skvěle, vyzkouším! Díky :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
26.8.14 13:47

@Krapina Díky za inspiraci, v týdnu vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
26.8.14 13:57
@LuciLu píše:
@tiffany Zkus mrknout sem:
http://www.mamincinyrecepty.cz/bezmase-pokrmyPár receptů jsem vyzkoušela a dobré. Líbí se mi hlavně ty jednotlivé fotky v postupu ;) :palec:

Díky moc! Mrknu tam. :palec: Tak zrovna ty zelňáky se mi hodí. Mluvila jsem dnes o nich doma, že musíme najít recept. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
26.8.14 14:19

Včera špagety s kuřecím masem, dnes buřtguláš, zítra zapečené brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
26.8.14 14:46

Já včera uzenou a frankfurtskou polévku a v noci jsem ještě pekla švestkový koláč, který ale ráno vzal muž do práce, takže zase není nic :mrgreen: ale moc mě zaujal recept @Krapina :palec: Můžu se zeptat, proč ne vaničkový tvaroh? Je fakt, že je mezi nimi rozdíl jak v chuti, tak i konzistenci. Jinak dnes se dojí polévky a večer skočí chlap pro čínu. Na další dny mám v plánu segedín, vepřové maso v mrkvi a šunkofleky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
26.8.14 16:02

Dneska jsem osmažila cuketu, no nic moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
26.8.14 18:43

Tak já našla v mrazáku plněné papriky (už hotové od maminky), tak k nim vařím rajskou omáčku :palec: Synek se konečně dočká a já to mám jednoduché :P

Do té buchty bych řekla, že ten tvaroh má být kostka aby to moc neteklo, on ten z vaničky bývá dost řídký :think: Teď jsem to pořádně studovala a jen mi teda připadá zvláštní to péct už s tou čokoládou. Nemá se to posypat až upečené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
26.8.14 21:16

U nás dnes lečo s cuketou s bramborem, včera hovězí na houbách s rýží, večeře gnocci se smetanou a anglickou slaninou. Mám chuť na nějakou omajdu, třeba kuře na paprice. A navnadili jste mě tou fazolačkou. U rodičů se dělává z malých bílých fazolí, bílá na kyselo s bramborem. Tu bych ale doma jedla sama. Jakou kdo děláte, pro inspiraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
26.8.14 21:19

Dneska byl houbový pekáček (recept odněkud z Mimibazaru, vynikající!) a jablečný štrůdl z křehkého těsta (návštěva zblajzla obě nohavice :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
26.8.14 21:21
@eviku-miluna píše:
Dneska jsem osmažila cuketu, no nic moc :(

Náhodou, my jí měli včera a byla to mňamka :D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
26.8.14 21:27

@fixa08 Asi to nebude tou cuketou, že nebyla dobrá, ale ručičkama :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
26.8.14 21:36
@eviku-miluna píše:
@fixa08 Asi to nebude tou cuketou, že nebyla dobrá, ale ručičkama :mrgreen:.

Jo ahá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
26.8.14 21:41
@fixa08 píše:
Jo ahá :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit