Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Krapina píše:
@LuciLu Jestli chutnal, se uvidí až večer, kdy přijde přítel z práceAle u nás je v oblibě všechno jídlo, co se zapéká, takže nemám strach
A já jsem nadmíru spokojená
![]()
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto: 2 HR polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 HR cukru, 1 HR mléka, 3/4 HR oleje, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 PL kakaa, 2 PL rumu
Tvarohová náplň: 3 tvarohy (kostky, ne ve vaničce), 2 vejce, 1 HR mléka, 1 HR cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink - prášek, rum
Na posyp: nastrouhaná Margotka nebo čokoládaPOSTUP PŘÍPRAVY
Přísady na těsto smícháme postupně cukr + vejce atd… Nalijeme na plech.
Ale je to pro mě taky premiéra, tak nevím, jaká bude. Voní nádherně, i dobře vypadá. Jen je ještě moc horká na ochutnání
Přísady na tvarohovou náplň ušleháme a nalijeme na těsto.
Postrouháme Margotkou nebo čokoládou a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C cca 50 minut (podle trouby).
Buchta vypadá skvěle, vyzkouším! Díky
![]()
@LuciLu píše:
@tiffany Zkus mrknout sem:
http://www.mamincinyrecepty.cz/bezmase-pokrmyPár receptů jsem vyzkoušela a dobré. Líbí se mi hlavně ty jednotlivé fotky v postupu![]()
Díky moc! Mrknu tam.
Tak zrovna ty zelňáky se mi hodí. Mluvila jsem dnes o nich doma, že musíme najít recept. ![]()
Včera špagety s kuřecím masem, dnes buřtguláš, zítra zapečené brambory
Já včera uzenou a frankfurtskou polévku a v noci jsem ještě pekla švestkový koláč, který ale ráno vzal muž do práce, takže zase není nic
ale moc mě zaujal recept @Krapina
Můžu se zeptat, proč ne vaničkový tvaroh? Je fakt, že je mezi nimi rozdíl jak v chuti, tak i konzistenci. Jinak dnes se dojí polévky a večer skočí chlap pro čínu. Na další dny mám v plánu segedín, vepřové maso v mrkvi a šunkofleky ![]()
Tak já našla v mrazáku plněné papriky (už hotové od maminky), tak k nim vařím rajskou omáčku
Synek se konečně dočká a já to mám jednoduché ![]()
Do té buchty bych řekla, že ten tvaroh má být kostka aby to moc neteklo, on ten z vaničky bývá dost řídký
Teď jsem to pořádně studovala a jen mi teda připadá zvláštní to péct už s tou čokoládou. Nemá se to posypat až upečené?
U nás dnes lečo s cuketou s bramborem, včera hovězí na houbách s rýží, večeře gnocci se smetanou a anglickou slaninou. Mám chuť na nějakou omajdu, třeba kuře na paprice. A navnadili jste mě tou fazolačkou. U rodičů se dělává z malých bílých fazolí, bílá na kyselo s bramborem. Tu bych ale doma jedla sama. Jakou kdo děláte, pro inspiraci?
Dneska byl houbový pekáček (recept odněkud z Mimibazaru, vynikající!) a jablečný štrůdl z křehkého těsta (návštěva zblajzla obě nohavice
).
@eviku-miluna píše:
Dneska jsem osmažila cuketu, no nic moc
Náhodou, my jí měli včera a byla to mňamka
!
@fixa08 Asi to nebude tou cuketou, že nebyla dobrá, ale ručičkama
.
@eviku-miluna píše:
@fixa08 Asi to nebude tou cuketou, že nebyla dobrá, ale ručičkama.
Jo ahá ![]()