Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@sparkling píše:
Dneska byl houbový pekáček (recept odněkud z Mimibazaru, vynikající!) a jablečný štrůdl z křehkého těsta (návštěva zblajzla obě nohavice).
Dáš prosím odkaz na ten houbový pekáček?
U nás dnes rizoto, ale dala bych si takové jako dělají ve školních jídelnách a hospodách… Ale já ho neumím ![]()
K té buchtě s tvarohem.. recept jsem okoukala na netu a napsala tak, jak jsem si ho opsala, ale asi to bude kvůli konzistenci, že má být kostka. I tak to bylo hodně řídké, když jsem všechno rozmíchala dohromady. Postrouhala jsem hned (půlku čokoládou, půlku margotkou) a pěkně se to rozpustilo a nevadilo to, že se to s tím i peklo. Jen je na mě hodně sladká, takže příště dám do těsta míň cukru..
@eviku-miluna píše:
@fixa08 Asi to nebude tou cuketou, že nebyla dobrá, ale ručičkama.
Vůbec to nemusí být rukama. Někomu to prostě nechutná. Když udělám cuketu, pochutnám si moc a rodiče i přítel řeknou, že je to humus..
@Pesee23 Já měla taky vždycky ráda rizoto z jídelny, hlavně takové to červené, trochu mastné (bílé bývalo suché, dietní) a musím říct, že se mi poslední dobu začalo dařit. Já vždycky dělala rizoto z kousků masa a teď jsem zjistila, že je lepší mleté maso (dostala jsem k narozkám mlýnek na maso, tak si umelu, co chci
). A ani ho není třeba tolik. Ale to možná děláš taky.
Kuřecí čtvrtky s houbovou omáčkou a knedlík, k večeři pečenou zeleninu na toastu
@Samamama Já většinou dělám z kuřecího masa a nebo z konzervy
![]()
Rizoto s kuřecím masem, jelikož máme hodně rajčat, tak opět salát.
Já dělám rizoto tak, že na páře uvařím krůtí stehna, někdy k tomu dám i křídlo. Maso dám stranou, v tom vývaru pak dělám rýži, mrkev, hrášek a kořením jen kurkumou. Když je rizoto hotové, přidám k němu obrané nakrájené maso. Sypu sýrem.