Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@anykam prosím, jak děláš pohankové placky? Mám dávno koupenou pohanku a zmlsané děti, takže jsem si jí zatím troufla jen dát do karbanátků místo namočené housky a žádné další „nenápadné“ použití mě nenapadá…
Porkova polevka, peceny zeleninovy salat, kruti platek na koriandru a domaci bagetky ![]()
Syn měl k obědu kuře na paprice, pekla jsem krkovici na cibuli, teď se pečou krůtí stehna manželovi do práce a k tomu zelenina, dcera se dneska vrátila od babičky tak si dali s bráškou k večeři opět krupicovou kašičku, syn jí miluje
@Samamama 200g pohanky,1 vejce,1 mrkev,1 pórek,1 cibule, kousek celeru, hrst ovesných vloček, sůl, pepř, česnek a případně další koření dle chuti
Pohanku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout, zeleninu nastrouháme a smícháme s vychladlou pohanlou, přidáme koření a zahustíme vločkami, vytvarujeme placky, dàme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 180 asi 20-30 minut do zlatova.
Smažený květák a cuketa, brambory, okurkový salátek
… zítra šunkofleky ![]()
@Samamama není zač, doufám, že budou chutnat. Manžel tyhle „zdravé“ věci nemusí, ale placky má rád ![]()
Vepřové výpečky se zelím a knedlík ![]()
A k večeři udělám jahodové knedlíky a udělám jich fůru, aby bylo ještě zítra k obědu ![]()