Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Zenyatta
Oba žijeme v jiném městě, musela by i přestoupit na jinou školu. Takže já bych o jejím prospěchu asi moc nevěděla a vše by řešila současná přítelkyně.Věřím, že by mě z jejího života úplně vystrnadili.
Ono je spíš otázka, jestli by to přítelkyně „neřešila“ jen v případě, že bude vše v pohodě. Myslím, že kdyby hrozilo propadnutí nebo nějaký závažný problémy, tak to velice rádi přehodí na tebe. Tím jsem myslela to, když jsem psala, že máš říct, že nebudeš řešit problémy, který vzniknou za pobytu dcery u nich.
Netuším, jak daleko bys od svý dcery byla, ale myslíš, že kdybys za ní každý (druhý/třetí) víkend jezdila + prázdniny, tak že bys z jejího života zmizela? Možná by to vašemu vztahu prospělo, byla bys jí vzácná a naopak prudič(ka), co furt něco chce, by byla přítelkyně a tvůj ex.
@Zenyatta píše:
Ono je spíš otázka, jestli by to přítelkyně „neřešila“ jen v případě, že bude vše v pohodě. Myslím, že kdyby hrozilo propadnutí nebo nějaký závažný problémy, tak to velice rádi přehodí na tebe. Tím jsem myslela to, když jsem psala, že máš říct, že nebudeš řešit problémy, který vzniknou za pobytu dcery u nich.
Netuším, jak daleko bys od svý dcery byla, ale myslíš, že kdybys za ní každý (druhý/třetí) víkend jezdila + prázdniny, tak že bys z jejího života zmizela? Možná by to vašemu vztahu prospělo, byla bys jí vzácná a naopak prudič(ka), co furt něco chce, by byla přítelkyně a tvůj ex.
Tak tak..
Vidim to stejne.
No nevim. Osobne bych asi rozmazlenym manyrum neustupovala, ale nejsem v te situaci realne, tak nevim. Asi bych to ani nehnala pres soud, ale at tam jde event. zkusit bydlet…
NIcmene az si exova nova akvizice poridi vlastni dite, tak se dcerka podivi tusim… coz taky nebude dobre.
@Zenyatta
Jen 15 km od sebe, nehledě na to, že ve městě kde by žila mám i já svou rodinu.
Už je toho prostě moc. Ani moji rodiče si jí brát už nechtějí, protože jim tam věčně dělala scény a jen brečela když něco nebylo po jejím.
@Anonymní píše:
@belik
Když jí šoupnu jednu na zadek, tak jim hned volá, že jsem zlá. Zabavit mobil jí nemohu, jelikož ho dostala o nich, takže prý nemám právo jí ho zakazovat.
Nj, klasika (sama jsem to nezažila jako dítě ani jako rodič, ale z doslechu a čtení je to skoro pokaždý takhle). Myslím, že zlej bude vždycky ten, u kterýho dítě je, protože ten vyžaduje řád, plnění povinností atd. Ono by ji po čase začalo něco štvát i u táty a volala by ti, že chce zpět.
@Anonymní píše:
@ivana-domca
Ale co škola? Nevím, zda by jí vozil denně k nám do města a pak odpoledne zase pro ní. Musela by přestoupit na školu u nich ve městě.
Snažila jsem se mu vysvětlit, že on s jeho přítelkyní to mají jednoduché, nemusí řešit školu, úkoly, učení, kam jde kdy přijde, prostě si jí vezmou na víkend a naplánují nějakou akci, což já nemůžu, ne jen z finanč. důvodů, ale já i přítel jsme neřidiči, takže naplánovat výlet je jediná možnost a to vlak, ale to jí není dost dobré.
jak je ta škola daleko? Pokud je to možné, nechala bych jí dojíždět, přeci jen tam má kamarády. Ano přesně o tom to je, oni mají o víkendech dost času na to, se dceři věnovat, ale v týdny kdy dospělý chodí do práce už by to takový med nebyl ![]()
@marturka píše:
Je malá, proto si to nedokáže srovnat v hlavě a vás tím trápí. Je to moc bolestné, zažila jsem to taky. Jen mé dceři bylo trochu víc. Ale to je jedno.
Nejlepší léčba je ustoupit, což bude bolet, vás. Okolí ani rodina to nemusí pochopit. Taky moje zkušenost.
Dcera se mi vrátila po dlouhých 7letech a už to nikdy nebude ono.
Nelze dítěti vnutit svoji vůli. Nejde. I ono má prostě právo se rozhodnout, ke kterému rodiči má blíže.
Samozřejmě každé dítě myslí především na sebe. Smutné, ale je to tak.
To je pravda. ![]()
Přesně, u táty to bude chvilku prima, ale pak zjistí, že máma je máma.
@ivana-domca Škola je daleko 15 km. Asi by jí tady nechali dochodit tento školní rok, ale myslím, že od dalšího by jí přihlásili u nich. ![]()
@BellinkaX píše:
Jsi rodic, mas pravo ji mobil zakazat.
jo a otec půjde a koupí jiný, tudy cesta nevede, to znám od nás ![]()
@BellinkaX píše:
Jsi rodic, mas pravo ji mobil zakazat.
Udělala jsem to jednou a už víc ne, jemu a jeho rodičům to nevysvětlím, že já jsem rodič. Prostě oni ten mobil koupili, takže ho bude používat.
Na mém slově nezáleží.
@Anonymní píše:
@ivana-domca Škola je daleko 15 km. Asi by jí tady nechali dochodit tento školní rok, ale myslím, že od dalšího by jí přihlásili u nich.
oni nemají právo jí někam prehlasovat pokud je dcera papirove v tvé péči, alespoň si to myslím
15 km nic není to může v pohodě dojíždět ![]()
@ivana-domca píše:
jo a otec půjde a koupí jiný, tudy cesta nevede, to znám od nás
To už udělali a za 3 dny ho rozbila. Nekřičela jsem na ní, nebyl to dárek ode mě, řekla jsem ať to tátovi vysvětli sama. Jenže místo napomenutí bylo pohlazení na hlavě od jeho přítelkyně, s tím že má smůlu, že dostane zpět starý a má být víc opatrná. Tohle dle mého není správná výchova. Asi mám jiné myšlení.