Dcera v péči bývalého manžela, jsem zoufalá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.5.14 13:32
@geilens píše:
Pisu ti to jako dite, ktere bylo v situaci tve dcery. Moje mama to sve „ego“ potlacila a tatovi nas nechala. Dnes je mi 24 a vidim to tak, ze to bylo to nejlepsi, co mohla pro nas udelat. Ackoliv to ten vztah asi narusilo tak jsem ji vdecna za to, ze myslela vic na nas, nez na sebe.
Promin, ale ano, pro me je to sobecke :nevim:

Jenže naruším i vztah mezi ní a její starší sestrou, jelikož jsou na sebe dost fixované. Týden bez sebe vydrží ale víc ne.
Nehledě na to, že teď sice ex už přes rok vyšlapuje, ale nikdy nevím kdy by se vrátil do starých kolejí a nerada bych aby to dcera celé absolvovala znova, sice jí tenkrát byli jen 4 roky.
Proto pořád váhám zda mu jí dát nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
1452
7.5.14 13:35
@Anonymní píše:
Jinak Vám všem moc děkuji za rady. :kytka:
Zkusím vyhledat poradnu a taky změnit můj postoj k okolí.
Děkuji

to je dobrá volba, ja myslím, Ona je jeste dost malá a si tak uplne neuvedomuje, co vsechno by obnáselo zití u otce, a dát ji za vyucenou takovym zpusobem, je hodne drsne ;) Hodně štěstí a pevných nervů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
7.5.14 13:36
@Anonymní píše:
Jenže naruším i vztah mezi ní a její starší sestrou, jelikož jsou na sebe dost fixované. Týden bez sebe vydrží ale víc ne.
Nehledě na to, že teď sice ex už přes rok vyšlapuje, ale nikdy nevím kdy by se vrátil do starých kolejí a nerada bych aby to dcera celé absolvovala znova, sice jí tenkrát byli jen 4 roky.
Proto pořád váhám zda mu jí dát nebo ne.

Rozhodnuti bude stejne jen na tobe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.14 13:37
@burgundy píše:
to je dobrá volba, ja myslím, Ona je jeste dost malá a si tak uplne neuvedomuje, co vsechno by obnáselo zití u otce, a dát ji za vyucenou takovym zpusobem, je hodne drsne ;) Hodně štěstí a pevných nervů :kytka:

Bude to nejlepší volba a moc děkuji za upozornění ohledně poradny, vůbec mě to nenapadlo.
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13119
7.5.14 13:44

Dočetla jsem to - pokud by dcera bydlela u svého otce, tak bych to zvážila, ale ty tu píšeš, že by byla u jeho rodičů - to se asi tvůj manžel zbláznil, ne? Víš jak by to dopadlo? Ty bys byla za fůrii, on za kamaráda, se kterým jezdí na výlety a vše okolo dcery by dělali prarodiče a protože by byla babička v sedmém nebi, že ta její vlastní vnučka je u nich, skákala by okolo ní tak, že by se z ní třeba stala frajle rozmazlená. Nikomu by to nic nedalo a slečně už vůbec ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
7.5.14 13:47

Tak ono na jednu stranu, se sice asi o otce bude mít po fin. stránce lépe, ale pokud jí dá a koupí vše co chce - není to podle mě zrovna výchovné. POkud ty třeba určíš, že jí nový telefon nekoupíš, protože ten starý má teprve rok, tak by to měl tvůj ex a jeho přítelkyně respektovat. Promluvila bych si s ním o tom, pokud to přinese ovoce a on pochopí o co jde a bude to dělat…uvidíš že dcera k němu najednou nebude chtít tolik.

• Citovat
  • Upravit
1055
7.5.14 14:00

Zakladatelko, a sedly jste si s dcerou už někdy v minulosti a vysvětlilas jí, co by znamenalo přestěhování k tátovi? Padly tady zmínky o tom, že nevydrží bez své sestry, na stávající škole má dobrou kamarádku (sice špatnou, ale budiž), u táty nemá kde spát, tak by byla u babičky a děty atd. Možná by bylo dobře, kdybys popřemýšlela, co by to pro dceru znamenalo, sepiš si to na papír a s podiskutujte o tom. A pokud možno s chladnou hlavou, ne po hádce, kdy začne vykřikovat, že chce k tátovi. Ta holčina si neuvědomuje souvislosti a důsledky, protože je ještě malá, tak jí je popiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.5.14 14:03
@Zenyatta píše:
Zakladatelko, a sedly jste si s dcerou už někdy v minulosti a vysvětlilas jí, co by znamenalo přestěhování k tátovi? Padly tady zmínky o tom, že nevydrží bez své sestry, na stávající škole má dobrou kamarádku (sice špatnou, ale budiž), u táty nemá kde spát, tak by byla u babičky a děty atd. Možná by bylo dobře, kdybys popřemýšlela, co by to pro dceru znamenalo, sepiš si to na papír a s podiskutujte o tom. A pokud možno s chladnou hlavou, ne po hádce, kdy začne vykřikovat, že chce k tátovi. Ta holčina si neuvědomuje souvislosti a důsledky, protože je ještě malá, tak jí je popiš.

Tohle jsi vystihla. Tomu by snad mohla porozumět :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.14 14:04
@Zenyatta píše:
Zakladatelko, a sedly jste si s dcerou už někdy v minulosti a vysvětlilas jí, co by znamenalo přestěhování k tátovi? Padly tady zmínky o tom, že nevydrží bez své sestry, na stávající škole má dobrou kamarádku (sice špatnou, ale budiž), u táty nemá kde spát, tak by byla u babičky a děty atd. Možná by bylo dobře, kdybys popřemýšlela, co by to pro dceru znamenalo, sepiš si to na papír a s podiskutujte o tom. A pokud možno s chladnou hlavou, ne po hádce, kdy začne vykřikovat, že chce k tátovi. Ta holčina si neuvědomuje souvislosti a důsledky, protože je ještě malá, tak jí je popiš.

Ano, tohle všechno jsem jí vysvětlovala i moje mamka, vše jsme jí dopodrobna vysvětlili.
A pokud jde o to, že ona vykřikuje že chce k tátovi, tak na tu myšlenku jí přivedl právě on a jeho přítelkyně. Řekli jí, že pokud by chtěla mohla by u nich bydlet, u jeho rodičů, asi, ale že by to chvilku trvalo.
Co je k tomu vedlo opravdu nevím, ptala jsem se na to, ale odpovědi se mi nedostalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.5.14 14:13

Opravdu všem moc děkuji za reakce, ale tak i tak se s tím musíme poprat samy s dcerou :-)
Hezký zbytek dne :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7240
7.5.14 14:42

Můžete to udělat, proč by ne. Zajít na sociálku a si vyřešit přes soud. POkud jste dohotnutí, neměl by to být problém.

Jen aby malá časem nelitovala.. Není jednodušší nechat si ji ve své péči, jen ji častěji dávat k otci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
7.5.14 15:14
@Anonymní píše:
@ivana-domca
Protože pořád něco hledá, to je pořád dokola. Když ne mobil, tak klíče, vždy něco. Nestíhám jí pořád hlídat a stát za zadkem. Mám doma ještě 2 děti, 2 psy, 2 kočky a 2 morčata :) takže lítám i kolem zbytku spolubydlících.

taky mám doma další 2 děti, takže vím o čem mluvíš, ale mobil může nechávat doma na policce a vzít si ho až když se pripravuje k odchodu a klíče mají viset na háčku a ne se válet někde v tašce. Večer si má všechno pripravit tak, aby ráno dala do tašky jen svačinu. U nás to tak funguje, ale musela jsem k tomu syna dovést ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
7.5.14 15:15
@Anonymní píše:
S prázdninami je to sice dobrý nápad, ale to nikdo z nich nepozná jaké to je se s ní denně učit do školy, dělat úkoly, kontrolovat zda má vše připravené atd. :nevim: O prázdniny bude převážně u jeho rodičů, takže pro ní i pro ně leháro. :nevim:

Přesně to je i můj názor! Já bych ji k ex dala co nejdřív-dokud je škola, aby s ní museli plnit školní úkoly atd a ne aby ji měli jen na zábavu. Když slečna uvidí že má i u nich povinosti, bude muset dřív vstávat kvůli dojíždění, nebude mít u nich kamarádky a zažije běžný týdenní pracovní provoz, tak třeba zjistí že to u táty až takové terno není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí