Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neberte to jako hyenismus či další jde o to, že byt je i napul babičky dětí, tudíž mojí mamky a jejího bráchy, to zaprvé, a ty vnučky ne nejsou to žádný fetky atd. ale nikdy se nepřijely ani za babičkou podívat a ted když je tu prababička(maminka babičky),tak jsou tu furt, a taky furt někdo jezdí a to opatrování je docela náročné protže byt není přizpůsoben, já se jen ptala jestli byste nechali vlastně dá se říct svoje 2 neteře se svojí maminkou na týden ve svém bytě a odjeli někam do lázní, o to jde přeci jen domov je takový zázemí no, : a nenádavejte tady mojí rodině do hyenismu nejsme žádné hyeny, jsme lidi kteří mají prababičku velice rádi, kor moje maminka se kterou jezdíme k babičce (dokud byla doma u sebe),pokud možno co nejvíce, co mamka uvařila jsme jí dovezli, nakoupili, popřípadě z něčím pomohly doma, to je taky v potaz vzít, jen jsem chtěla slyšet názor co si myslíte a tom je nechat ve svém bytě, vidím že to asi nebyl dobrý nápad to jsem psát opravdu jsem nečekala že se tu strhne taková ostrá diskuze a budeme za hyeny ok, každopádně děkuji za názory :
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já to asi nechápu…jak cizí lidé, píšeš, že je to rodina
. To bych neměla problém je nechat ve svém bytě a bydlely tu i kamarádky, když jsem byla pryč.
Já bych je nechala a byla bych vděčná, že se vůbec o babču postarají!
To nechápu, tak jsou to její vnučky nebo ne? jaký cizí lidi??? to je snad fajn, že se o ni postarají ne? asi to nějak nechápu, co je na tom divného ![]()
Tak nejspíš jde o prababičku, ne? Takže ona někde sama dlouho žila, pak ze zdr. důvodů musela k své dceři (pokud to správně chápu) a teď by zas měla jinam, protože její dcera jede do lázní? Fakt jí chcete zase někam stěhovat na pár týdnů? No to je mi jí líto.
Jinak, pokud nevadí babičce (té, co jede do lázní), že se v jejím bytě bude někdo o její maminku starat, tak vám ostatním je do toho houby. Satarejte se o své.
Mě je z toho smutno, pěkný hyenismus. Nebo co vám na tom jako vadí? A tvojí mamce? Tak ať se o ní jde starat sama nebo třeba vy, když jste tak chytří ![]()
Příspěvek upraven 31.05.15 v 11:05
Chapu spravne, ze prababicka ted bydli u babicky? uz nema svuj byt?
pokud je to takhle, tak…ja nevim, je otazka, jak moc prababi lpi na tom svojem „doma“, jestli by pro ni pobyt u vnucky nebyl psychicky narocny…nekteri stari lide to tak maji…
nicmene u nas v rodine je to vzdy podle situace- pokud senior bere pobyt u vnuku jako vitane zpestreni, je u nich, pokud velmi lpi na svem domove, „stehuji“ se „hlidaci“ k nemu…
ale prijde mi, ze u vas je jeste nejaky duvod proc deti babicky nesouhlasi s tim, aby vnucky byly v byte, ktery jim castecne patri…
Ja nejak nechápu, proč by vnučky neměli týden strávit s babičkou. Když byly malé taky je hlídala. A co má za souvislost, ze by byly v bytě babicciny dcery. Od nich je to hezky, ze se chtějí starat. Dcera a syn mi pripadaj divný (tedy pokud vnučky jsou normální, nefetuji aj).
Prabička přece nebude pendlovat mezi domácnostma jako balík…naopak nerozumím tvojí mamce, proč je proti. Čeho se bojí? Že někdo něco ukradne? Nebo v čem je problém?
Tak když se vám to nelíbí, starejte se sami. Pokud nemůžete, buďte rádi, že se chce postarat někdo jiný z rodiny.
A ne, mně by to nevadilo.
Pokud není s vnučkami nějaká potíž, kterou jsi nenapsala, tak vás fakt nechápu.
Sice to moc nechapu ale nechala bych je ve svem byte. Byt jsou to prababicky vnucky_ chapu ze asu z druhe strany takze cizi. Stejne je to rodina a navic za takovyhle situace kdyz se chce starat o starsiho cloveka.
@onajeblond pokud to nejsou nějaký fetky, zlodějky nebo tak (což asi nejsou), tak bych je nechala a byla ráda, že někdo dobrovolně pomůže!
Ještě je možnost, že by prababičky jela bydlet k někomu - ale otázka, jak by to dala psychicky
Proč s tím má rodina takový problém?
Já to asi nechápu? V čem je jako problém? Širší rodina by měla být vnučkám vděčná - že se nabídly a jsou ochotné se nudit a bydlet v babičkovském bytě - musí to být pro ně nepohodlné, já bych se sama na týden u příbuzných necítila dobře, pokud by to nebyla rekreační oblast. Asi by mě babičky pěkně namíchly, že ještě ofrňují, místo aby jim děkovaly a podstrojovaly jim za ochotnu nevídanou. ![]()
No cizí asi nebudou, když to jsou vnučky
A co, že mají velký barák? My též máme dům, ale místo už v něm není
navíc babička je stará a stěhovat se, to by nedělalo dobrotu
![]()
Tu prababicku bych nikam nastěhovala a byla bych ráda, že se někdo nabídl s pomocí. A když se to někomu nelíbí, tak ať se o babičku stará sám. Jejich byt to není, tak nechápu jejich reakci.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat