Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky mám v peněžence veškeré doklady, slevové karty a náplasti s obrázkama
Jo a sem tam nějakou korunu. Tuhle jsem brečela před chlapem, že bych potřebovala novou a suveréně se na mě smál, že jako na co potřebuju peněženku, že mi stačí dokladovka, navíc že je levnější
![]()
Vím moc dobře, že by se neměly doklady nosit společně s penězma, ale já bych to neuhlídala. Když odcházím, musím mít 3 věci - mobil, peněženku a klíče. Dokladovku k tomu bych věčně někde zapomínala ![]()
Peníze, platební kartu, doklady, věrnostní karty, vizitky.
Holky, myslíte, že zloděj při sáhnutí do kabelky bude zjišťovat, jestli bere peněženku nebo dokladovku?
Je si to dost podobný. A nebo vezme rovnou celou kabelku a je vymalováno. ![]()
Mno, dalo by se čekat, že peníze, ale těch je tam poskrovnu, takže dále: kalendář směn HZS, různé věrnostní karty (DM, Pharmaland…), moje staré fotky, fotku babičky a bráchy, seznam knížek, co jsem si chtěla koupit ještě na škole, různé účtenky a čtyři poštovní známky. ![]()
Nelisa píše:
Peníze, platební kartu, doklady, věrnostní karty, vizitky.Holky, myslíte, že zloděj při sáhnutí do kabelky bude zjišťovat, jestli bere peněženku nebo dokladovku?Je si to dost podobný. A nebo vezme rovnou celou kabelku a je vymalováno.
Tak koukám a: Peníze, občanku, řidičák, šalinkartu (pro nebrněnské předplatní jízdenku na MHD
), platební karty, průkazky zdr. pojišťovny svou i dcer (včetně jedné mé prošlé), kartu do DM, Globusu, Ikei, Tesca atd., věrnostní kartičky, průkazky do knihovny, průkaz zmocněnce na poštu (v životě jsem ho nepoužila
), deníček na zápisky, kartičku do miniškolky pro dceru, různé vizitky, očkovací průkaz (vůbec nevím proč?
), ISIC (12 let prošlý), objednací kartičky k lékařům, žetony do nákupních vozíků a hlavně hromadu účtenek. Tak proto se pořád divím, že mi peněženka nejde zavřít ![]()
Koukám,zase jedna diskuze pro mě ![]()
Já v peněžence zásadně žádný doklady nenosim!Nedokážu si představit toho běhání,kdyby mi peněženku někdo ukrad,nebo kdybych jí ztratila ![]()
Takže kromě peněz tam mám ještě dvě kreditky,club card,kartičku z tabáku kam se sbírají body,totéž kartičku z kafeterie a pak kartičky ke kreditkám.Poslední dobou uvažuju,že si tam ještě přidám naší fotku s přítelem ![]()
katsha píše:
Tak koukám a: Peníze, občanku, řidičák, šalinkartu (pro nebrněnské předplatní jízdenku na MHD), platební karty, průkazky zdr. pojišťovny svou i dcer (včetně jedné mé prošlé), kartu do DM, Globusu, Ikei, Tesca atd., věrnostní kartičky, průkazky do knihovny, průkaz zmocněnce na poštu (v životě jsem ho nepoužila
), deníček na zápisky, kartičku do miniškolky pro dceru, různé vizitky, očkovací průkaz (vůbec nevím proč?
), ISIC (12 let prošlý), objednací kartičky k lékařům, žetony do nákupních vozíků a hlavně hromadu účtenek. Tak proto se pořád divím, že mi peněženka nejde zavřít
Co to proboha máš za šílenou peněženku
jak to tam narveš?
A ještě jsem zapomněla na kartičku do DM,těch věrnostních na body za nákup mám víc a ještě jednu kartičku,kam se sbírají razítka za nákup kávy a desátá je zdarma ![]()
Jak tu někdo upozorňuje nemít v peněžence i doklady - no tak v tom případě si rovnou můžu vypsat pokuty od policajtů, protože jsem si naprosto jistá, že bych si dokladovku nevzala.Takže bych jezdila pěkně bez řidičáku a OP…Já si plácám po rameni, když si vzpomenu vzít tu štrajtofli, natož nějakou dokladovku ![]()
Tak má peněženka: zdravotní kartička(moje i dcery-starší),OP, řidičák(stejnak mi je k ničemu-neřídila jsem už asi 8let), různý slevový karty, fotku starší dcery na kalendáříčku, občas nějakou tu vizitku (také manželovi-když ji chce někomu dát nemá většinou u sebe) no a občas peníze-ale těch je většinou nejmíň ![]()
Ale se přiznám, že nejčastěji vybíhám bez všeho peněženku totiž někde položím a nemohu ji najít. Takže nakonec ji víc nemám než mám ![]()
a teraz sa smejte kolko chcete…ale ako vyzera ta dokladovka, co tu v kazdom prispevku spominate?
![]()
Ja mam totiz doklady v takom dacom ako puzdro na pera, len to je z plysu(a je na tom kacicka
)…To by asi ziadneho zlodeja nenapadlo kradnut
, ale nejde o to…skor o to, ze ked mi bola odcudzena penazenka, samozrejme zo vsetkymi dokladmi bola som v zahranici…Pas, obcanka, vodicak, karticka poistenca…no uplne rosambo…bez vodicaku nemozete soferovat, bez karticky vas neosetria a bez pasu sa nedostanete domov
![]()
Peníze, platební kartu, různé věrnostní karty, kartičku s telefonama, fotku Aničky, slevové kupony DM, starou vstupenku z koncertu Depeche Mode a šupinku z kapříka
. Doklady (řidičák, OP, kartičku pojišťovny, očkovací průkaz) mám zvlášť.
Nelisa píše:
Peníze, platební kartu, doklady, věrnostní karty, vizitky.Holky, myslíte, že zloděj při sáhnutí do kabelky bude zjišťovat, jestli bere peněženku nebo dokladovku?Je si to dost podobný. A nebo vezme rovnou celou kabelku a je vymalováno.
No jo, některý zloději jsou dost šikovný. Mamce při nástupu do tramvaje sebrali z kabelky peněženku a doklady jí zůstaly neb je má jinde. Kamarádovi dokonce zloděj sebral jen peníze a prázdnou peněženku mu vrátil zpět do kapsy
. Je fakt, že když vám seberou kabelku (což se stalo mně) tak seberou vše. Já jsem měla trochu štěstí, protože doklady a klíče mi přišly zpět poštou.
langos píše:
a teraz sa smejte kolko chcete…ale ako vyzera ta dokladovka, co tu v kazdom prispevku spominate?![]()
Ja mam totiz doklady v takom dacom ako puzdro na pera, len to je z plysu(a je na tom kacicka)…To by asi ziadneho zlodeja nenapadlo kradnut
![]()
, ale nejde o to…skor o to, ze ked mi bola odcudzena penazenka, samozrejme zo vsetkymi dokladmi bola som v zahranici…Pas, obcanka, vodicak, karticka poistenca…no uplne rosambo…bez vodicaku nemozete soferovat, bez karticky vas neosetria a bez pasu sa nedostanete domov
![]()
![]()
Zadej si do vyhledávače „pouzdro na doklady“, nebo klidně „dokladovka“, je jich hrozně moc. Já mám třeba obyčejné pouzdro Hypernovy.