Co říkáte "kauze" prezidenta s Macinkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39411
13.7.26 11:07
@Gerbera001 píše: Více

A jak mu to lezeni do zadku ocenil? Ze mu stiskl na pet sekund ruku? Kvuli tomu tam Blabolis vlastne jel. To tak vypada. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
13.7.26 11:08
@malachi píše: Více

A ktera je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
13.7.26 12:20
@Edna-Bedna píše: Více

Nekolikavterinovy stisk Blabolisovi za jeho snahu ocividne uplne staci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.7.26 12:29

Když hodně dlouho leze někomu do prd.ele, jednou se pšouku dočká :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
13.7.26 12:34

Když odhlid u od toho, že zase okopava kotníky svému koaličnímu partnerovi, tak jak si muže předseda parlamentu dovolít urážet prezidenta
Tomio Okamura @tomio_cz
Premiér Babiš dnes odmítl návrh prezidenta Pavla na obnovení konzultačních schůzek nejvyšších ústavních činitelů k zahraniční politice státu. Co k tomu říct? Je suverénní právo premiéra rozhodovat s kým bude svou práci konzultovat a s kým ne. Já osobně jsem zvyklý se bavit i s názorovými oponenty, přestože vím, že je prezident normalizační komunista a jeho nejbližší okolí má přímé vazby na zbrojaře, kteří prosazují pokračování zabíjení lidí na Ukrajině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
13.7.26 14:55

@malachi Jsem jednoznačně od počátku na straně Pavla a řeknu vám že kdyby veřejně řekl že Babiš tam dělal ostudu a podobné kecy tak by u mě skončil. Tyto kopance co dělá Babiš jsou tak ubohé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39411
13.7.26 15:51

Tady vysvetleni proc Babis lze. Ale chapu, ze pro zkusene diplomaty je to vysvetleni naprosto zbytecne. 8)
https://x.com/…331262099815
PROČ JE BABIŠOVA HISTORKA Z ANKARY DIPLOMATICKÉ SCI-FI? 🤷‍♂️ 🇨🇿

Andrej Babiš se nechal slyšet, že se ho na summitu v Ankaře zahraniční diplomaté udiveně ptali, co tam dělá český prezident Petr Pavel a proč tam vlastně jel. Pro každého, kdo někdy zavadil o základy mezinárodních vztahů, je to historka z kategorie „pohádky tisíce a jedné noci“.

Proč? Protože v reálné diplomacii platí přísný protokol a taková situace je naprosto nemožná. Tady jsou 3 důvody, proč pan poslanec buď vůbec neví, jak diplomacie funguje, nebo vědomě mluví nepravdu:

1. Pozvánky se neposílají „na blind“ ✉️
Mezinárodní summity nejsou zahradní párty, kam člověk dorazí, protože šel zrovna kolem. Na podobné akce posílá hostitelská země oficiální, jmenovité pozvánky měsíce dopředu. Pokud Petr Pavel v Ankaře byl, byl tam proto, že ho turecká strana oficiálně pozvala jako hlavu státu. Žádný profesionální diplomat by se neptal, proč tam je – věděl by to z oficiálního programu týdny předem.

2. Diplomatická etiketa a „faux pas“ 🤫
Diplomatický protokol je extrémně rigidní kodex chování. Jeho hlavním cílem je vyhnout se konfliktům a urážkám. Otázka typu „Proč tu proboha máte prezidenta?“ položená opozičnímu politikovi nebo jinému delegátovi je v diplomacii ekvivalentem těžkého urážlivého přečinu (faux pas). Žádný kariérní diplomat by neriskoval svou kariéru a mezinárodní skandál takto amatérským a drzým dotazem.

3. Prezident reprezentuje stát navenek 🦁
Podle Ústavy ČR je prezident hlavou státu, která zastupuje zemi navenek. Na summitech, kde se potkávají hlavy států a vlád, je přítomnost prezidenta (případně premiéra) naprosto standardní. Cizí diplomati to moc dobře vědí – na rozdíl od domácího politického boje totiž chápou, jaké kompetence český prezident má.

Suma sumárum:
Představa, že špičkoví zahraniční diplomati chodí po kuloárech summitu a stěžují si Andreji Babišovi na přítomnost české hlavy státu, je absurdní. V diplomacii se mluví v šifrách, s úsměvem a podle protokolu. Tohle je jen klasická domácí politická bramboračka pro sociální sítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39411
13.7.26 15:52

A o tom, ze je k dohkedani asi tak bambilion prezidentových prohlaseni, ve kterych vybizi ke schuzkam a k jednani, ani nema smysl mluvit. Naposledy vcera. Dalsi Babisovy lzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
13.7.26 16:49

Samozrejme, ze si to vymysli, divila se maximalne mistni uklizecka nebo Monike.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.7.26 17:25

Asi Babiš je něco, čím si musíme projít. Říká to můj oblíbenec Petros Michopulos a musím mu věřit. Předpověděl už mnoho z toho, co se pak splnilo. Bohužel.
Beru to tak, jak to je, zatímco můj chlap to celé nese blbě, nadává furt na Babiše a je z toho smutný. Babiše si já nepouštím nikdy, mám na něj alergii a vadí mi jeho projev všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39411
13.7.26 20:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39411
13.7.26 21:11

Aha. Jsem rada ze se to vysvetlilo. Hlavne ta klistata. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
13.7.26 22:18

Ptákoviny jak se s Babišem nikdo v zahraničí nebude bavit a jak nikoho nezajímá, tady poslouchám od roku 2014. Jste s tím směšní. Ale není se co divit, když Fiala a spol neustále krmí hlupáky jako ty pohádkami, že Trump si Babiše sotva všiml, přitom Babiš byl jeden z mála, kterému tam Trump v daném záběru podal ruku.

Ty tvrdíš, že je to celé lež a já tím mám něco dokazovat? Ti spadla cihla na hlavu, že?

Příspěvek upraven 13.07.26 v 23:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
13.7.26 22:31

Třicet let tam za ČR jezdí prezidenti a zrovna letos to všem přišlo hrozně divné, že tam je Pavel :lol: Tak určitě :lol:

Příspěvek upraven 13.07.26 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
13.7.26 22:31

Samozřejmě. Cpe se na sílu někam, kde ho vláda nechce. Stejné jako by Zeman za každou cenu chtěl jet na konferenci, kde by hlásal jiná stanoviska než Fialova vláda. Co bys na to asi tak říkala? To by byl jekot.
Po všech těch hnusech a útocích ze stran opozice na politiky ANO, je tohle podle tebe pod úrovní? :lol: :lol: :lol: Jak potom hodnotíš prohlášení politiků jako „mimořádně odpudivá bytost“ nebo „stbacka kurvìčka“. To říkají ti správní, tak tomu tleskáš, viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová