Co s kamarádkou, co věčně nestíhá a vymlouvá se

Anonymní
7.10.14 23:13

Co s kamarádkou, co věčně nestíhá a vymlouvá se

Hezký večer, omlouvám se..raději anonymně. Mám kamarádku už od 15let, prošly jsme si za těch 20let, co se známe ledasčím-dobrým i špatným.
Teď mě začíná docela štvát, říkám si, že jsem asi sobecká, ale fakt mě rozčiluje, když mi napíše, že se staví tehdy a tehdy-já čekám a čekám jak ten osel a ona mi pak napíše, že třeba spala, uklízela, zařizovala něco. Minulý týden mi v pondělí napsala, že 100%dojde v pátek, v pátek jsem jí psala, kdy se staví a ona, že jí přijedou známí, že musí uklízet a blabla.. schovávala jsem jí volné lístky na jednu akci, co byla u nás o víkendu a napsala jí to a ona, že se tedy staví, jak trochu doma něco podělá/chodí různě do práce, mívá denní a noční směny a některé dny mívá volné/. Už se ale neozvala a já čekala jak trubka. Dnes jsem jí potkala ve městě a zrovna jsem telefonovala a přiznám se-byla jsem vnitřně naštvaná a nemínila se s ní nijak bavit, šla jsem dál, jen jsem ji pozdravila. Jenže mi milá kamarádka už dva měsíce dlužila 200Kč za triko, které jsem jí přenechala a ani se neuráčila mi ty peníze nějak vrátit, ani SMS mi třeba nenapsala, že je někdy vrátí. Večer jsem to nevydržela a napsala jí, že až půjde kolem/bydlíme od sebe 5minut/, ať mi to dá do obálky a vhodí do schránky. A ona se urazila a napsala mi, že se nemám bát, že ona to ví, co komu dluží a že nechápe, proč nechápu já, že ona nestíhá. Tak jsem jí napsala, že chápu, když někdo nestíhá, ale že mě štve, když na ni čekám a ona se neozve. žádná omluva, jen prostě její pravda, že já jsem měla chápat, že nestíhá. No tak sedím tady a přemýšlím, co s tím. Na jednu stranu mě štve, že to nepochopila, na druhou jsem vnitřně přesvědčena, že alespoň ty peníze/byť jde o směšnou sumu/měla se snažit již dávno vrátit, no celé mě to štve. Tak jsem se alespoň vypsala. Třeba mi někdo napíše svůj názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
7.10.14 23:24

Jé, to znám moc dobře. :-D Kolikrát jsem na ní čekala, až půjde od doktora, až půjde z práce, až půjde bůhví odkud, že se u mě staví, domlouvaly jsme se a ona se ani neozvala… :-D Pomohlo, když jsem jí napsala, že mi vadí, když se na něčem domluvíme a ona ani nedá vědět, že jí do toho něco vleze. Všechno se dá pochopit, ale fakt mě dokázalo vytočit, že dlabe na to, aby napsala jedinou sms. No a od té doby už se na ničem nedomlouváme, dokonce se ani nevídáme. Je to strašně fajn holka, ale už mě nepotřebuje jako chůvu pro dítě, tak co by se namáhala. :-)

• Citovat
  • Upravit
5473
7.10.14 23:25

Lidi jsou všelijací a předělat asi nejdou. Já jsem na leccos dost puntíčkář, takže chodím včas (resp. raději dřív), když něco slíbím, splním to, pamatuju si věci, data,… A strašně nesnáším dluhy a laxnost druhých kolem splácení. Já když už jsem si od někoho něco půjčila, resp. spíš třeba neměla aktuálně na zaplacení něčeho, co jsem nečekaně dostala, tak jsem se vždy mohla přetrhnout s vracením, prostě je mi nepříjemný ten pocit někomu něco dlužit. Teď můj příspěvek vypadá jako samochválící :mrgreen:, ale tím jsem chtěla ukázat, že mě osobně by taková kamarádka vytáčela k nepříčetnosti a taky bych jí to časem sdělila. Pak jsou samo lidi opačného ražení, co si nikdy nic nepamatují, je jim to fuk, mají to na háku a ti ten můj (a zřejmě i tvůj) postoj asi nikdy nepochopí, protože je to naprosto proti jejich založení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.10.14 23:29

To znám, taky jsme měla nejlepší kamarádku už do 15 let. Po tom co jsme se vdala a porodila dítě jsem už asi pro ní přestala být zajímavá a nastalo přesně to c opopisuješ ty. Samé výmluvy, omluvy atd. Nejdřív jsem to tolerovala, protože jsem jí měla fakt ráda, ale teď už jsme jí úplně vymazala ze svého života. S takovýma lidma se nemá cenu zabývat. P. S: Ta moje mi taky dluží 200 Kč, ale to už neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
7.10.14 23:34

Taky to znam. Bylo mi to lito, ale rekla jsem si, ze uz nenapisu, nezavolam. Pokud se ozve, odpovim. Neozvala se, nemam komu odpovedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
7.10.14 23:45

Brala bych to tak, bud me chce videt a ten cas si udela nebo… Nevnucovala bych se. Zivot jde dal. Treba si za mesic sednete u vina a vsemu se zasmejete, nebo potkas lepsiho cloveka. Hlavne, ze jsme zdravi, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 23:46

Holky díky…já se obávám, že to u nás bude podobné jako u vás.. Mám teď 8měsíční mimi a nemám prostor s ní trajdat po večerech a nahánět chlapy, to bude asi ten kámen úrazu, momentálně jsem nezajímavá. Já jen si říkám, jestli jsem nechci moc, když ona je „tak moc zaměstnaná“ a já sedím pořád doma.
@Samamama hezky si vystihla i mou povahu. také mě lidé, nezodpovědní, dohánějí k nepříčetnosti:(

• Citovat
  • Upravit
322
7.10.14 23:49

Taky mam takoveho kamarada. Mrzi me to, ale lidi clovek nepredela. Jeste na vejsce to bylo super a byli jsme v podstate nejlepsi pratele, ale ted si na me proste nenajde cas. Vidime se tak jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45740
7.10.14 23:54

Njn, jestli mas mimino a ona deti nema, tak je to jasny. To bude přátelství na nejakou dobu konec. Tak to bývá, bezdětný prilis nebavi řeči o dětech.
Bych se ji uz neozyvala, dve kila nechala zatim plavat a uvidí se, zda ma sama zájem nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6474
7.10.14 23:55

Tak ja jsem zase ta, co kamaradce neustale pise jestli se muzu stavit, a dycky se domluvime kdy prijedu a ona mi to dycky pred prijezdem odmitne, ze ji to na konec nevyjde.. domlouvali jsme se predem snad dva tydny ze pujdem na hriby.. a za dva tydny mi rekne ze nikam nejde..jako nechapu tohle… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.10.14 00:08

Takový člověk se nezmění, můj bývalý byl to samý..jako kamarád na občasné kafčo jo (ale max 2 krát do roka, a jen v teplých dnech, je riziko, že budu čekat zbytečně :mrgreen: ), ale žít s ním, to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
8.10.14 00:31

Bud nemá zájem se s tebou vídat často anebo se s tebou nechce vídat vůbec.
Jestli iniciuješ vaše setkání ty, tak už to nedělej. Jestli ona, tak buď je to fakt nestíhací člověk anebo jí občas chytne nálada, že tě chce vidět, ale když dojde na věc, tak si vlastně uvědomí, že na tebe nemá náladu.

200 kč bych asi neřešila nebo bych za ní zašla já, když to máš kousek, doma určitě dvě stovky vyštrachá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
8.10.14 00:32

Mám z toho pocit, že to už není kamarádka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
8.10.14 00:53

Já mám zase zkušenost i z druhé strany, že fakt nemusím každého vídat příliš často, nepotřebuju na návštěvu dětské kavárny další maminu a na hřiště chodím nejraději jen s dětmi, protože nemám čas tam s někým kecat.
S dvěma nej kamarádkama se ráda vidím každý týden, ostatní mi stačí jednou za měsíc, některé jednou za 3 měsíce a některý mě „baví“ jenom jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.10.14 02:57

Taky mam takovou kamaradku :mrgreen: Beru ji proste s rezervou a kdyz se na necem domluvime, pocitam s tim jen napul a mam plan B…proste jsem pochopila, ze to nedela se spatnym umyslem, jen je hrozny zmatkar, a bud byla moznost se s tim smirit a zaridit se podle toho, nebo se s ni neschazet…pac rozcilovat se nad tim nema cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová