Co s mamkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1026
24.5.19 11:37

@Beckyttine5 ach jo, držte se, a ať operace dopadne dobře. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.5.19 11:41

Děkuji. Musí!! Mamka to ještě neví, ale určitě to zvládne, je to silná žena!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.5.19 11:51
@Beckyttine5 píše:
Děkuji. Musí!! Mamka to ještě neví, ale určitě to zvládne, je to silná žena!

Neví? Čeká na operaci a neví čeho? Nebo neví, že čeká na operaci?
Doufám, že v mých 60 letech mi někdo nebude zamlčovat zdravotní stav 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.5.19 12:03

No, to máš těžko, u těch onemocnění mozku realitu vždy úplně nevnímás.. mamka ani přesně neví, co všechno za vyšetřením ji dávají, i když jí lékaři informují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
24.5.19 12:05
@Beckyttine5 píše:
No, to máš těžko, u těch onemocnění mozku realitu vždy úplně nevnímás.. mamka ani přesně neví, co všechno za vyšetřením ji dávají, i když jí lékaři informují..

Máš pravdu. Udělali jste dobře. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1079
24.5.19 12:21

Uuff preju at to dobre dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.5.19 12:30

Ona něco ví, ale zatím tomu nepřikládá význam, bere to tak, že byla vyčerpaná, a že lékaři ještě přesně neví, co to je… ale to je pro onemocnění na čelním laloku typické… navíc ona je v nemocnici, kde nemají neurochirurgii, takže výsledky všech vyšetření byly poslány do spádové nemocnice a ta se zatím nevyjádřila, takže nevíme, jak dlouho bude ještě ve stávající nemocnici, kde už jí žádná další vyšetření dělat nebudou, zda ji brzy převezou a bude hned operace, nebo zda ji třeba ještě pošlou domů a na operaci dostane pozdější termín..to je vše na spádové nemocnici, a do té doby ani mamku nějak stresovat nechceme… vím, co to udělalo se mnou, když jsem se to všechno dozvěděla a mamka by teď měla být v klidu… a ne se tím trápit a přemýšlet nad tím, když ani nevíme, kdy ta operace proběhne… ale až bude vše jasné, tak lékaři mamku určitě o všem podrobně informují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.5.19 12:31
@Kaci89 píše:
Uuff preju at to dobre dopadne

moc děkujeme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
24.5.19 15:15
@Beckyttine5 píše:
Jít nechtěla, vždy říkala zítra, jindy apod.. šlo nas za ní více a byli jsme nekompromisní, že prostě pojede a nebudeme o tom smlouvat. Diagnóza nás přesto zaskočila- nádor na mozku :,(

Nádor jde aspoň operovat, držte se… Jsou věci, či se léčit nedaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
24.5.19 15:36

@Beckyttine5
Ahoj, jak tě čtu tak mě mrazí.

Asi budu za maximální prase, ale připrav se na to že to bude zlé. Né zrovna že maminka hned zemře, ale že už pravděpodobně nebude nic jako dřív.

Pokud maminka se bude chovat divně, je to utlačením nebo napadením čelního laloku kde jsou centra sociálního chování, neberte to osobně, to není ona, říznutý sval taky nefunguje na sto procent.
Připrav se na to že mamince úplně všecko neřeknou nebo že to nepochopí nebo vám to neřekne.
Taky si nebuď jistá že to neví a nechápe, možná to ví až moc dobře a proto nechtěla jít k lékaři. U nádoru mozku můžou být urputné bolesti hlavy, rozostření zraku a jiné příznaky co mohla delší dobu mít a tajit, jednak aby si to nepřipustila a jednak aby vás chránila.
I po úspěšné operaci může mít funkční omezení, neudržení moči či stolice, to je způsobeno nějakým omezením hladkého svalstva co nemůže vůlí ovlivnit.
Průser o nádoru mozku je že moc není kam říznout a co odebrat, aby to někde nezanechalo stopu. Není tam hmota co by byla bez funkce a šla odebrat.
Další průser je lebka. To bujení co jinde na těle by prostě udělalo „jen“ hrb, bouli, tak v lebce způsobí velký problém s přetlakem, útiskem jiné hmoty. Takže i pokud by šlo o pomalu rostoucí objekt v dobré části mozku, kde by šlo odebrat hmotu beze škody, tak časem je pravděpodobná nutnost reoperace.

Promiň za takovou nálož, ale informace jsou teď to co potřebuješ. A chovejte se k ní jako ke svéprávné, i když bude blbnout, je to úcta co si zaslouží. A může to být ještě dobré a vydržet to dlouho, jen už to nikdy nebude jako dosud.

Podstatný zdroj informací je linkos - sekce pacient a rodina - sekce onko diagnozy - nadory mozku a cns

Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
24.5.19 17:42
@kjhui píše:
@Beckyttine5
Ahoj, jak tě čtu tak mě mrazí.

Asi budu za maximální prase, ale připrav se na to že to bude zlé. Né zrovna že maminka hned zemře, ale že už pravděpodobně nebude nic jako dřív.

Pokud maminka se bude chovat divně, je to utlačením nebo napadením čelního laloku kde jsou centra sociálního chování, neberte to osobně, to není ona, říznutý sval taky nefunguje na sto procent.
Připrav se na to že mamince úplně všecko neřeknou nebo že to nepochopí nebo vám to neřekne.
Taky si nebuď jistá že to neví a nechápe, možná to ví až moc dobře a proto nechtěla jít k lékaři. U nádoru mozku můžou být urputné bolesti hlavy, rozostření zraku a jiné příznaky co mohla delší dobu mít a tajit, jednak aby si to nepřipustila a jednak aby vás chránila.
I po úspěšné operaci může mít funkční omezení, neudržení moči či stolice, to je způsobeno nějakým omezením hladkého svalstva co nemůže vůlí ovlivnit.
Průser o nádoru mozku je že moc není kam říznout a co odebrat, aby to někde nezanechalo stopu. Není tam hmota co by byla bez funkce a šla odebrat.
Další průser je lebka. To bujení co jinde na těle by prostě udělalo „jen“ hrb, bouli, tak v lebce způsobí velký problém s přetlakem, útiskem jiné hmoty. Takže i pokud by šlo o pomalu rostoucí objekt v dobré části mozku, kde by šlo odebrat hmotu beze škody, tak časem je pravděpodobná nutnost reoperace.

Promiň za takovou nálož, ale informace jsou teď to co potřebuješ. A chovejte se k ní jako ke svéprávné, i když bude blbnout, je to úcta co si zaslouží. A může to být ještě dobré a vydržet to dlouho, jen už to nikdy nebude jako dosud.

Podstatný zdroj informací je linkos - sekce pacient a rodina - sekce onko diagnozy - nadory mozku a cns

Drž se!

Děkuji, vážím si upřímnosti.. taky jsem si o tom dost hledala, protože jsem typ, co je klidnější, když zná fakta, než když žije v nevědomosti… mamka má konkrétně nádor tvrdé pleny mozkové, myslím, že se to jmenuje meningeom, tak to je podle mě ta lepší varianta, žádné metastáze tam nejsou, tak věřím v hladký průběh.. jinak drobné změny už probíhají, v práci už se hledá náhrada a mamka pak bude doma a více odpočívat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
27.5.19 13:15

@Beckyttine5 Tak to jsem moc ráda, to je moc dobrá zpráva. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.5.19 13:29
@kjhui píše:
@Beckyttine5 Tak to jsem moc ráda, to je moc dobrá zpráva. Držte se!

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová