Co si myslíte o odchodu lékařů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
10.1.11 21:24
Miarei píše:
berusa.m píše:
Vetsina z nich ma soukromou praxi a ja jsem jeste nikdy chudeho doktora nevidela. Vy ano?Chudaci jsou spis nemocnicni personal jako sestry a uklizecky.
a jéje, že jich bylo :lol:

Tak, tak, a že jich bylo - a je… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
10.1.11 21:24
Miarei píše:
Napadlo mě, jsou tu děti s učitelských rodin a děti z lékařských rodin?
Jestli ano, tak jak ste to vy vnímaly?
Mám pocit, že pokud má dítě doma „úču“ tak tím není tak „postižené“ (spíš se v pozdějším věku cítí před spolužáky trapně a doma ho buzerují za špatné známky a navíc se cítí jak ve vězení, protože ve škole má neustálý dozor) jako dítě, který má doma doktora (neboj malá, to není ježíšek, to je tatínek, ale taky ho vidíš jednou za rok)

Dobre.
Som z učiteľskej rodiny.
Keby len to.
Moja mama mi bola 3 roky triednou na ZŠ. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bola to jediná trieda v meste, ktorú otvorili s rozšírenou výučbou výtvarnej výchovy…

ehm…už nikdy by som do toho nešla - aby moja mama mi bola triedna.Bolo to ťažké. a deti boli kruté.
Bola som učiteľské decko.
Nikto so mnou nechcel nič mať - veď môžem bonzovať „triednej“.

Mame som v škole vykala a oslovovala ju pred ostatným „pani učiteľka“.

Zatajiť známku, či poznámku bolo nemožné.

uznávam ale, že je to špecificý prípad :mrgreen:

deti ma nenávideli - keď napríklad chcel vedieť známky z diktátov a mne mama nedovolila to pozrieť - neverili mi..alebo chceli vedieť otázky na písomku…

Bol to otras a nerada na to spomínam.

Sťažovať sa na učiteľa???
To bolo nemožnééééé… :mrgreen: :mrgreen:

Ani počas gymka…

Mama bola po škole unavená…často nervózna…do noci opravovala písomky, diktáty, slohové práce…výlety s deťmi.

Plat mala biedny. (a aj dnes má - je riaditeľka školy, má tiež obrovskú zodpovednosť…25 rokov praxe..a má plat 21 tisíc SK…a to už dosiahla MAXIMUM vrámci svojej kariéry :mrgreen: )

V škole je o 7:00 a málokedy príde domov pred 19stou večer.

Ale povedať, kto je unavenejší? či lekár,či učiteľ? Či sestra po nočnej?

Kto má väčšiu zodpovednosť?

či riaditeĺka školy za 700 detí a xy učiteľov?

či lekár za 50 pacientov na oddelení?

to sa nedá porovnať, ani povedať..každý to má rovnako.

• Citovat
  • Upravit
10679
10.1.11 21:25
Terrad píše:
S pohotovostí je to těžké, kolikrát jsme museli nechat čekat opravdu nemocné dítě a vzít napřed rychlou, která přivezla ukřičený dítě a nepříjemný rodiče. Bohužel sanita má vždy přednost. To jde už ale hůře vysvětlit těm ostatním. A věřte, že kolikrát lidi přijdou s takovou blbostí, že se lékařům nemůžete divit, když občas vybouchnou.

Já jsem jen nepochopila proč mě ten doktor neošetřil?Byl nepříjemnej a mezi dveřma mě poslal pryč 8-o Co kdybych např. vykrvácela? A ta nepříjemnost tomu pacientovi zrovna neprospěje když má bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
10.1.11 21:27

Jinak kazdy obor ma sve pro a proti. Napr. ja jsem pracovala jen v soukrome firme a tam jaksi nejde davat ultimata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
10.1.11 21:30
berusa.m píše:
Jinak kazdy obor ma sve pro a proti. Napr. ja jsem pracovala jen v soukrome firme a tam jaksi nejde davat ultimata.

A tak to já jsem je spolu s několika dalšími lidmi klidně dala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
10.1.11 21:30

Sorry, ale služba od pátku do pondělí mi přijde teda o dost horší. Na starost akutní ambulance (suplovala pohotovost, kterou město odmítlo dále platit), 2×36 pacientů + 40 lůžková LDN. Průběžně konzilia na jiných odděleních. Tohle nestálo za žádný peníze, které by člověk mohl dostat… A běžná práce na oddělení (mimo přesčasy) také začíná v 7 a také se člověk dostával domů v 6-7 večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.1.11 21:31

Já už jsem teda psala v té druhé diskuzi a ve většině je jako chápu..

jen teda co slyším poslední dobou…prostě mě s prominutím serou takový ty vysírky, co nic neumí, co udělají pokazí a jen se vezou - demonstrují o to víc - nejvíc je je slyšet atd…což mi přijde jako většina

páč ti co pomohli mě, mému synovi, mým blízkým - většinou opravdu kapacity - kupodivu nedemonstrují. Ale chápu, že jsou i ti nevysírači a stejně všichni jako kterýkoliv jiný zaměstnanec peníze holt potřebují …a jak zakladatelka píše v soukromém sektoru by dostali hned odchod - tak v soukromém sektoru by spíše pro neproplacené přesčasy spíše odcházeli ti lékaři…nevím

možná už to tu někdo psal, nečtu…dočtu později :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
10.1.11 21:36
kattie píše:
Minewko já bych teda za práci učitelky neměnila :lol: na ambulanci si obvykle můžu říct, že ten pacient, co přišel, může mít nějaký problém a být trpělivější, ale s nějakým rozmazleným frackem bych asi trpělivost neměla. Založit si soukromou ambulanci není jednoduché, ani po atestaci ne, i když ta je nezbytnou podmínkou. Ale pak jseš závislá na tom, jestli s tebou pojišťovny uzavřou smlouvu, když ne, tak smůla. A jsou odbornosti, kde to dost dobře nejde - takovej anesteziolog třeba :lol:

To naozaj neviem, čo všetko musí dr absolvovať, aby si mohol otvorť súkromnú prax a je m jasné, že to nie je hneď..a len tak..

Ináč - ten anesteziológ - máme v meste súkromné kliniky (plastická chirurgia napr) a klinika jednodňovej chirurgie plus 2 centrá asistovanej reprodukcie - a tam chodia anesteziologovia - neviem, ako spolupracujú..asi nerobia v nemocnici, ale len pre tieto kliniky…cirkulujú, ako sú objednaní pacienti..a myslím, že je to dooosť finančne zaujímavé..

ale je mi jasné, že väčšina musí ostať len v nemocke…tam je ozaj ťažko riešiť súkromnú prax :mrgreen:

A musí aj anesteziolog robit pohotovost?

• Citovat
  • Upravit
20296
10.1.11 21:37

jinak nevím co je na tom pravdy ale slyšela jsem jak jsou na tom absolventi a chápu v tom případě jejich rozhořčení…

nebo studenti? teď opravdu nevím…ale brát teda nějakých 1500,–- a žít z toho - jen proto abych si udělal určitou atestaci a měl nějakou tu „pozici“ mi přijde směšné..a nechápu kdo to v těchto podmínkách vydrží

fakt teď nevím jestli píšu pičoviny nebo ne, může mě někdo uvést do obrazu? toto jsem slyšela od tajemnice z MZ.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
10.1.11 21:38
bombdina píše:
Terrad píše:
S pohotovostí je to těžké, kolikrát jsme museli nechat čekat opravdu nemocné dítě a vzít napřed rychlou, která přivezla ukřičený dítě a nepříjemný rodiče. Bohužel sanita má vždy přednost. To jde už ale hůře vysvětlit těm ostatním. A věřte, že kolikrát lidi přijdou s takovou blbostí, že se lékařům nemůžete divit, když občas vybouchnou.
Já jsem jen nepochopila proč mě ten doktor neošetřil?Byl nepříjemnej a mezi dveřma mě poslal pryč 8-o Co kdybych např. vykrvácela? A ta nepříjemnost tomu pacientovi zrovna neprospěje když má bolesti.

To fakt nemůžu posoudit a moc to nechápu. Ale třeba zneužívání sanity bych zpoplatnila, stejně jako péče o opilce a jim podobné. Dám vám příklad: byl víkend-noční, na oddělení přišlo už 15 dítě k ošetření (pohotovost je jen do 21.00), já místo toho abych byla na oddělení a starala se o děti, tak lítala pořád tam a zpět a konzultovala s lékařkou postup u jednoho špatného dítěte, které chudák viděla jen večer a pak už jí bombardovali lidi. Do toho přijde slečna s maminkou, která si na nás jde stěžovat, že má neustále problémy s výtokem a bolesti při močení, přesto že už jsme jí dávali tolikrát antibiotika. To že ještě ani jednou za tu dobu nešly ke své lékařce řešit nechtějí. Opět se odebrala moč, nasadily ATB a pátralo se po příčině. Načež se nakonec zjistilo, že slečna má pravidelný sex se svým přítelem, ale absolutně nemá žádné hygienické návyky. To je pak fakt na pěst, protože nás všechny zdržuje a hádají se, místo toho aby jsme se věnovali tomu, kdo to potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.1.11 21:41
rhiannon píše:
berusa.m píše:
A tak to já jsem je spolu s několika dalšími lidmi klidně dala :wink:

taky jsem s ultimáty neměla problém..podle mě má člověk prostě hubu na to aby mluvil a ne ji držel…

ne to přehánět, ale pokud si myslím, že dělám něco za co nejsem dostatečně dobře ohodnocená, nemá pak smysl dělat…pokud teda chodím do práce s tím, že chci vydělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
10.1.11 21:42
rhiannon píše:
berusa.m píše:
A tak to já jsem je spolu s několika dalšími lidmi klidně dala :wink:

Tak to jste dobri. Nas by rida poslal do prde… Je to muj pritel, takze presne vim jak by to dopaadlo! :lol:

Příspěvek upraven 10.01.11 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
10.1.11 21:43

Rybano, píšu to trochu výš - týká se to postgraduantů, a ti mají opravdu od nemocnic příjem těch cca 1800 Kč, při úvazku 0,1, to je pravda. Celkem se pak včetně grantů jejich příjem pohybuje v těch relacích, jak jsem psala.
Minewko nejsem anesteziolog, takže si fakt nepřihřívám vlastní polívčičku :lol:! ale nemocniční anesteziologové jsou skupina, která by si snad nejvíc zasloužila přidat; jsou to lidi, co pracují s těžce, kriticky nemocnýma pacientama, a jejich služby jsou opravdu takové, že si ani nesednou, natož, že by se prospali. Pracují buď na sálech, kde uspávají, nebo na ARO odděleních, na ambulancích ne. Jinak si samozřejmě mohou přivydělat - třeba jak jsi psala, na těch soukromých klinikách, ale je to jen mizivé procento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.1.11 21:45
verenika píše:
Jinak bych chtěla vidět toho dr. co bere 70tis. jako řádový lékař 8-o A jako řadový lékař jezdí na světové kongresy 8-o Ob měsíc? No to je fakt dobrý :wink: :wink:

Chceš jméno a telefon? Fakt je, tohle musel uvést při rozvodu kvůli vyrovnání. Takže jako dr. bere víc než jeho ex, šéf firmy. Ale nevadí.

Fakultní nemocnice u nás musela zveřejnit průměrné platy lékařů. Tuším loni. A průměrný plat byl 78 tisíc. Včetně nováčků a těch, co jsou tam na pár hodin a mají svojí soukromou praxi. A neříkám, že to byly světový kongresy, jednou USA, jednou Evropa, jednou Rakousko. Levnější platí chudší farmaceutické firmy, dražší ty lepší. Pro spoustu firem dělá přednášky a zavádí jejich léky, takže mají sakra dobrou motivaci. A když o tom mluví, nestačím se divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
10.1.11 21:45
Terrad píše:
bombdina píše:
Terrad píše:
To fakt nemůžu posoudit a moc to nechápu. Ale třeba zneužívání sanity bych zpoplatnila, stejně jako péče o opilce a jim podobné. Dám vám příklad: byl víkend-noční, na oddělení přišlo už 15 dítě k ošetření (pohotovost je jen do 21.00), já místo toho abych byla na oddělení a starala se o děti, tak lítala pořád tam a zpět a konzultovala s lékařkou postup u jednoho špatného dítěte, které chudák viděla jen večer a pak už jí bombardovali lidi. Do toho přijde slečna s maminkou, která si na nás jde stěžovat, že má neustále problémy s výtokem a bolesti při močení, přesto že už jsme jí dávali tolikrát antibiotika. To že ještě ani jednou za tu dobu nešly ke své lékařce řešit nechtějí. Opět se odebrala moč, nasadily ATB a pátralo se po příčině. Načež se nakonec zjistilo, že slečna má pravidelný sex se svým přítelem, ale absolutně nemá žádné hygienické návyky. To je pak fakt na pěst, protože nás všechny zdržuje a hádají se, místo toho aby jsme se věnovali tomu, kdo to potřebuje.

No lidi jsou různí. Věřím že nepříjemní a zlí pacienti jsou. Já osobně si nedokážu představit,že bych řvala na doktora/ku . 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová