Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky měla bych prosím jeden dotaz. dneska jsem byla na gynekologii a dr se nějak nezdál čípek tak mi dal prst dovnitř a šáhl doprostřed podbříška. potom mi dělal UTZ a říká mi, že to zatím na těhotenství nevypadá a, že mám dojít za 14 dnů na krev ohledně HCG. a přitom jsem mu nic ohledně těhotenství neříkala co si mám o tom myslet? jo a ještě říkal, že čípek zatím řešit nebudeme.
@Karleon jsem neměla na to nějak odvahu
a taky mi to připadalo divné, protože mi 9.12 skončila depoprovera.
Nějak nechápu dotaz. Pokud doktor řekl, že těhotná asi nejsi, tak počkat těch 14 dnů a potom už budeš vědět jistě, zda jsi nebo nejsi těhu.
@Petule030 no protože to nechápu, protože mi nikdy dr neřekl jen tak sám od sebe, že zatím to na těhu nevypadá a ještě jsem tam přišla ohledně něčeho jiného a hned na mě vyhrkl ohledně těhotenství
takže proto jsem s toho jelen ![]()
No a je to těhotenství pravděpodobné? A proč jsi tam dnes byla, jen prevence?
No a nemáš třeba nějaké gynekologické problémy, se kterými se léčíš, nebo neprodělala jsi potrat? Mohl tím myslet, jako že to zatím nevypadá, že by ses mohla pokoušet otěhotnět, protože problémy přetrvávají…
@Karleon ano bylo by pokud by se dalo první měsíc po skončení depoprovery otěhotnět tak pravděpodobné by to bylo, protože se od 9.12 co mi skončila ta antikoncepce snažíme o miminko.
a dneska jsem tam byla kvůli toho, že jsem měla špinění a chtěla jsem aby zjistil zda se jednalo o ms po té depoproveře anebo ne. a on mi řekl tady toto a, že se o ms nejednalo a, že mám za 14 dnů dojít na krev a pokud bude negativní tak mi vyvolá ms a hned nasadí clostyl a utrogestan.
@Hoa Mai nene potrat jsem neměla, jenom jsem po depoproveře, ale pokud by to myslel tak jak píšeš tak proč by mi říkal, že mám za 14 dnů přijít na krev aby zjistil zda je HCG v krvi anebo ne.
@Melanie1 My ti tu máme vysvětlovat, co tím myslel tvůj doktor, když ho neznáme?
![]()
A nespletl se ten doktor? Ze by v prubehu prohlidky zapomel, kvuli cemu jsi tam byla? No nejspis to tady nerozlustime, muzeme hadat donekonecna, ale do hlavy mu nikdo nevidi ![]()
No tak pak je to jasné, ne? Doktor zatím nemůže určit, jestli máš pouze rozhozený cyklus vlivem depoprovery nebo jsi těhotná, víc ukáže až čas.
@Melanie1 píše:
@Karleon ano bylo by pokud by se dalo první měsíc po skončení depoprovery otěhotnět tak pravděpodobné by to bylo, protože se od 9.12 co mi skončila ta antikoncepce snažíme o miminko.
a dneska jsem tam byla kvůli toho, že jsem měla špinění a chtěla jsem aby zjistil zda se jednalo o ms po té depoproveře anebo ne. a on mi řekl tady toto a, že se o ms nejednalo a, že mám za 14 dnů dojít na krev a pokud bude negativní tak mi vyvolá ms a hned nasadí clostyl a utrogestan.
No tak tohle dava smysl…a rikala jsi mu, ze se snazite? cemu tedy nerozumis? ![]()
@Melanie1 no tak z toho, co jsi tu psala teď, je to jasné. Nebereš už antiko, takže to špinění mohla být buď MS, což vyloučil, a druhá možnost je těhotenství - což konstatoval, že to zatím nevypadá, pravděpodobně je to ještě brzo. Tak proto tě posílá na tu krev, aby věděl, jestli jsi těhotná. Pokud bys nebyla, dal by ti hned vyvolávačku.
@Melanie1 To jsi se opravdu měla zeptat rovnou v ordinaci. Promiň, ale „neměla jsem odcvahu“ je teda dost blbá výmluva dospělé ženské. Co budeš dělat, až fakt těhotná budeš a minimálně jednou měsíčně budeš podstupovat různé kontroly a vyšetření?
Proč Ti chce nasazovat hned hormony a utrogestan? Ty máš nějakou poruchu plodnosti? Po vysazení HA bych se spíš zaměřila na srovnání cyklu (což klidně může chvilku trvat), než do sebe cpát další várky hormonů. ![]()