Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lugerr píše:
@Kfětoslava Přesně tak jsem to měl na mysli.Mě hlavně hrozně vadily zprávy. Co je to za zvrhlej zvyk neustále ukazovat lidem nehody, úmrtí a loupeže? Vždyť se to toho před televizí ani netýká a akorát to vzbuzuje pocit, jak je na ulici nebezpečno. Pořád negativní informace. A osobně věřím na to, že stejně jako by měl člověk jíst zdravě, stejně tak by měl pečlivě vybírat čím „nakrmí“ svůj mozek. Takže to byl hlavní důvod proč šla TV pryč. Negativní emoce a ztráta času - prokrastinace.
@Lugerr píše:
@matkabagristy Já ty servisy a křišťály fakt nechápu.
jsem z toho v háji taky
To je taková srdeční záležitost. Nábytek, co byl sváteční, používáme běžně (z tonetu), z křišťálu pijeme vodu se štávou, sváteční servis vytahujem jen na Vánoce, oslavy. Vždycky si ty babky vybavím.
Teda jímá mě hrůza, bo tchyně, co jí táhne na 80, má plně vybavený a ptákovinami zarvaný 3pokojový byt. Uvidíme, co její synek s tím vším vymyslí ![]()
@Kfětoslava
Nejsem. Partnerka sama od sebe redukuje věci taky a můj styl jí vůbec nevadí. Ale hele.. Zase jako postel mám aby bylo jasno. Dokonce i povlečení a nějakou deku… Jenom vtipkuju.
Jsem úplně běžnej člověk. Jen prostě když bych se stěhoval, stačí mi kufr Octavie, když vynechám nábytek.
@matkabagristy Přistavit nakladač ![]()
Ale třeba tohle mi přijde takový… Nezodpovědný asi. Odkázat tuny cetek na děti je fakt špatnej zvyk.
@Lugerr ještě nemáte děti co?
mě nestačí kufr Octavie ani na dovolenou
sama mám věcí že bych se zbalila za hodinu a stacila by mi jedna cesta menším autem (krom nábytku), ale děti mají takových krámů a co hůř ono se všechno potřebuje ![]()
Příspěvek upraven 26.07.19 v 17:19
@Lugerr píše:
@Kfětoslava![]()
Nejsem. Partnerka sama od sebe redukuje věci taky a můj styl jí vůbec nevadí. Ale hele.. Zase jako postel mám aby bylo jasno. Dokonce i povlečení a nějakou deku… Jenom vtipkuju.
Jsem úplně běžnej člověk. Jen prostě když bych se stěhoval, stačí mi kufr Octavie, když vynechám nábytek.
Tak dojdou děti. Takové dítě, to prostě všechno počebuje a počebuje kameny z venku a hračky a klacky a balóny a takdále ![]()
Jak v čem. Snažím se mít moderní a svěže vyhlížející byt, proto toho opravdu teď nemáme tolik. Příští rok asi provedeme rekonstrukci pokoje, jestli se dcera vystěhuje, můžeme rozbourat zeď a rozšířit obývák.
V oblečení ale nikdy minimalista nebudu, už tak mám tři plné skříně jen pro sebe a co nevidět budu potřebovat další.
Já se snažím. U mě je ale problém v tom, že jsem extremista. Takže pro mě je ideální minimalismus mít v místnosti jen matraci na spaní, skříň a třeba lampičku. To s dítětem jaksi nejde. Věřím, že se k tomu jednou stejně dopracuju. Televizi nemáme, ani jsme ji nekupovali. Facebook už léta nevedu. Jen instagram, ale tam sleduju 14 nebo 15 lidí, z toho 2 blogerky. Knih mám jen pár. Většinu jsem nechala na cestě do obchodu různě na ulici, na zastávkách. Po cestě zpátky už tam žádná nezůstala. Čtu pořád, jen si je pořizuju v elektrické formě. Čtení mi tak sice trvá dýl (papír je holt papír
), ale zase můžu číst po tmě, když dítě spí.
Oblečení jsem zminimalizovala tak, že ho mám vše v 5 šuplíkách v takové té nejklasičtější komodě z Ikea. Nemám tam jen spodní prádlo a zimní bundokabát. A musím se pochlubit - dokonce 3 šuplíky jsou z třetiny až poloviny prázdný. To mě těší.
V podstatě pořád něco třídím a vyhazuju. A to ani nic novýho nekupuju a máme, dá se říct, holobyt. Kde se ty krámy furt berou? ![]()
@Kriss Tina Nemám. Ale děti jsou jiná kapitola. Nejsem ras, abych dětem nákazal 2× plyšáka, 5× knížku a 3× autíčko. ![]()
Ale taky. Všeho s mírou. S čím si nebudou hrát, to půjde pryč.
A hlavně kupovat kvalitnější věci. Žádný plastový s prominutím srajdy na který se člověk špatně podívá a rupnou.
@Kfětoslava růžovým porcelánem jsem potěšila kámošku. Ty spousty růžovočkých kousků jí zajistily přízeň tchyně na dlouhou dobu. ![]()
@Lugerr já nemyslím jenom hračky, ono se to nastarada, to jsou různé židličky, křesílka, sportovní vybavení a hlavně oblečení
to máme jenom jednu skrin toho co jim aktuálně není, starší už z toho vyrostl, ale mladsimu potrvá minimálně 2 roky než mu to bude ![]()
@matkabagristy píše:
@Kfětoslava růžovým porcelánem jsem potěšila kámošku. Ty spousty růžovočkých kousků jí zajistily přízeň tchyně na dlouhou dobu.
@Kriss Tina Nestraš ![]()
Ne jako chápu, že tomuhle se nevyhnu. To je prostě normálka. ![]()
@Lugerr jestli chytneš úču, připrav se na sbírků hrníčků a slonů (ona v tom bude nevinně)