Co vy a minimalismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26569
26.7.19 19:02

To co vyslovene nepouzivam ze snazim rozdat, vyhazet. Hlavne obleceni, hracky, dekorace mam jen takove, ktere se mi fakt libi. Vazy, ktere obcas pouziju. Velke svice, ktere obcas zapalim. Sem tam nejaka miska, kde neco je. Az odejdou deti, hodne se toho vyhaze. Ted toho proste i hodne potrebujeme. :nevim: Nadobi mam v priborniku a kazdy kousek alespon obcas pouziju. A ruznych veci do kuchyne potrebujeme hodne…ale nejaky velky vztah k tomu nemam, az to doslouzi, pujde to pryc. Co nejsem schopna vyhodit jsou knizky, fotky a kvetiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
26.7.19 19:33

@Lugerr Ahoj, minimalizuji každý den, v různých ohledech, baví mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.19 19:36
@Heivka píše:
@Lugerr Tak abyste nelitoval, takhle chtěl táta vyhodit knížku, ve zkratce, dostala jsem za ní 3000 v antikvariátu na aukci bych prý dostala víc a to byl „obyčejný“ Foglar :nevim:

Tak tohle nesmím říct mužovi 8o hele tak jsem vyhazovala třeba od Kinga pár… Manžel vezl pár unikátu(bez ironie) po dědovi a ani zadarmo si to tam nechat nechtěli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.19 19:38
@Lenka_Hal píše:
To co vyslovene nepouzivam ze snazim rozdat, vyhazet. Hlavne obleceni, hracky, dekorace mam jen takove, ktere se mi fakt libi. Vazy, ktere obcas pouziju. Velke svice, ktere obcas zapalim. Sem tam nejaka miska, kde neco je. Az odejdou deti, hodne se toho vyhaze. Ted toho proste i hodne potrebujeme. :nevim: Nadobi mam v priborniku a kazdy kousek alespon obcas pouziju. A ruznych veci do kuchyne potrebujeme hodne…ale nejaky velky vztah k tomu nemam, az to doslouzi, pujde to pryc. Co nejsem schopna vyhodit jsou knizky, fotky a kvetiny :think:

I s květináčem to letí… Jinak bych jich tu měla třeba deset těch květináčů. Prostě když není místo, tak co. Je to v hlavě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.7.19 19:40
@Bubla Bůčková píše:
I s květináčem to letí… Jinak bych jich tu měla třeba deset těch květináčů. Prostě když není místo, tak co. Je to v hlavě taky.

Vim, ale misto mam. :oops: Obcas mi neco chcipne, tak se to tu tak nehromadi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.7.19 19:44

Mám doma ráda věci, které pro mě mají uměleckou nebo citovou hodnotu. Za minimalizmus považuji, že fakt nemusím mít nové trendy, poslední model iphonu, selfíčka ze špindlu a dolní moravy, hromadit cetky z aliexpressu… ovšem některé věci k užití prostě potřebuju, to je jasné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.7.19 19:46
@Bubla Bůčková píše:
Tak tohle nesmím říct mužovi 8o hele tak jsem vyhazovala třeba od Kinga pár… Manžel vezl pár unikátu(bez ironie) po dědovi a ani zadarmo si to tam nechat nechtěli :nevim:

King to píše na kila, to nemusíš mít špatné svědomí. :mrgreen: Kupodivu třeba teď jsem si vzpomněla, že jednu kytku mám už 28 let. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
26.7.19 19:53
@Tiger-lily píše:
King to píše na kila, to nemusíš mít špatné svědomí. :mrgreen: Kupodivu třeba teď jsem si vzpomněla, že jednu kytku mám už 28 let. 8o

To ses dobra. :palec: Tak jak mi venku vsechno roste pod rukama, doma jsou kvitka v tezke regresi. Trvale preziva jen ibisek, ale asi proto, ze na leto je venku :nevim: :oops: Ani nevim, jak to delam. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
26.7.19 19:54

Minimalista ze mě asi nikdy nebude, ale naučila jsem se neschovávat věci na „co kdyby“, nebo jich teda schovávat podstatně míň :oops: A když jsem něco nepoužila od doby, co jsme se nastěhovali, tak to letí, pokud to nemá vyloženě citovou hodnotu.
Hned se mi lépe dýchá. Věci by měly přinášet radost, jakmile jsou s nimi jen potíže, tak u mě nemají, co dělat.

• Citovat
  • Upravit
6534
26.7.19 19:57

@Elenloth Tak to možná minimalista budeš :P Hlavní myšlenka minimalismu je obklopovat se jen tím, co ti dělá radost. Ať už věcma, lidma, nebo aktivitama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.7.19 19:57
@Lenka_Hal píše:
To ses dobra. :palec: Tak jak mi venku vsechno roste pod rukama, doma jsou kvitka v tezke regresi. Trvale preziva jen ibisek, ale asi proto, ze na leto je venku :nevim: :oops: Ani nevim, jak to delam. :?

Jaké doma máte světlo? Jak tak pěstuju doma, zdá se mi, že většina pokojovek vyžaduje výborné světelné podmínky, takže je dávám jen na pár míst. Mně se tedy většina kytek množí, nebo aspoň vesele vegetují :), ale taky občas nějaká skomírá, no, třeba nedávno mi napadly orchidej a šefleru puklice :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.7.19 19:59
@Tableta píše:
@Elenloth Tak to možná minimalista budeš :P Hlavní myšlenka minimalismu je obklopovat se jen tím, co ti dělá radost. Ať už věcma, lidma, nebo aktivitama :)
:mrgreen: Ale co když těch věcí, lidí a aktivit, které ti dělají radost, je hafec?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
26.7.19 20:02

@Tiger-lily :mrgreen: To je subjektivní. Pro někoho hodně, pro někoho skoro nic. Hodně lidí si myslí, že minimalismus je o tom, mít co nejmíň věci, ale tak to právě není :) I minimalista může mít sbírku o tisícech angličáků, například :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.19 20:50

Ať nejsem za citově plochou, přivezla jsem (zachránila) od našich takové malé mističky na jídlo s jahudkou dole jako vzpomínku a sošku od babičky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.7.19 21:20

@Lugerr Tak to ano, bohužel jsem se setkala i s lidmi kteří byli schopni vyhodit krásné knihy jako Remarque, Hrabal, Hemingway…

Taky mě mrzí když někdo podlehne konzumu a vyhodí rodinné dědictví ve prospěch nekvalitních nových krámů. Tohle udělala moje tchýně když vyhodila krásné vánoční ozdoby, některé 90 - 100 let staré aby místo nich koupila hnusné plastové pinpongáče. Nám nic neřekla až když se manžel ptal kam se poděly tak řekla že je vyhodila. Přitom když vyhazovala hnusné hrnky z IKEA s omlácenymi uchy tak mi pětkrát volala jestli je nechceme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný