Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
Tak mně se prach taky usazuje na povrchu nábytku. Ale pod suvenýry se dost těžko dostane
Takže prach utíráš, čas tím zabíjíš, ale patláš se s tím ojíždět to do kola + utírat samotné suvenýry? Nebo máš kouzelné suvenýry, na které se ti nepráší i když na nábytek kolem nich ano? ![]()
@Nimie píše:
Takže prach utíráš, čas tím zabíjíš, ale patláš se s tím ojíždět to do kola + utírat samotné suvenýry? Nebo máš kouzelné suvenýry, na které se ti nepráší i když na nábytek kolem nich ano?
Nemám kouzelné suvenýry, ale na nich ten prach není většinou vidět. takze je nemusím utírat tak často jako poličku.
@monikek píše:
@Nimie Stejné důsledky to nemá. Vy tvrdíte, že věci používáte, kdo je pouze hromadí, je nepoužívá, tudíž se jich může zbavit, tudíž má potenciál mít větší životní prostor, resp. volnost v obytném prostoru. Vy jste asi dost náročný typ na prostor a využití věcí (pokud máte dům 200m2 a kuchyňskou linku 5m dlouhou), ale pokud je VŠECHNY používáte, nelze říci proti vám ani popel. Je to váš styl života, do kterého nikomu nic není. A pokud nevidíte důvod pro jakoukoliv minimalizaci a zjednodušení života, pak jste pravděpodobně ve stylu bydlení dosáhla, čeho jste chtěla.
Neee, nemám 200m2
to bylo jen příklad, že při dostatečně velkém prostoru může většina domácností vypadat minimalisticky.
S těmi stejnými důsledky… když např. všechny tyto věci, které navíc běžné používám, se pokusím nacpat na 40m2 do 1+1, tak ta domácnost bude vypadat dost strašně. Všude budou vyskládané věci, nikam se pořádně nic nevejde apod. tudíž na první pohled taková domácnost bude působit mnohem hůř a absolutně neminimalisticky oproti situaci, když by někdo měl hromadu věcí které nepoužívá, ale efektivně je schoval ve 4+kk.
@lucenka píše:
Nemám kouzelné suvenýry, ale na nich ten prach není většinou vidět. takze je nemusím utírat tak často jako poličku.
Tak o frekvenci dotaz nebyl… rovná plocha bez věcí se dá uklidit za pár vteřin. Ta samá plocha s věcmi na ní zabere výrazně déle času. A čím komplikovanější tvar ta věc má (což mívá většina suvenýrů, i blbý stojící rámeček s fotografií), tím víc času se tím musí strávit. Že to třeba nemusíš dělat tak často už je vcelku jedno… stejně se ti to bude měnit podle toho kde zrovna žiješ, jaké máš vytápění, jaká lokalita, jaké roční období apod. někomu možná stačí i tu poličku otřít jednou za měsíc.
@Nimie píše:
Tak o frekvenci dotaz nebyl… rovná plocha bez věcí se dá uklidit za pár vteřin. Ta samá plocha s věcmi na ní zabere výrazně déle času. A čím komplikovanější tvar ta věc má (což mívá většina suvenýrů, i blbý stojící rámeček s fotografií), tím víc času se tím musí strávit. Že to třeba nemusíš dělat tak často už je vcelku jedno… stejně se ti to bude měnit podle toho kde zrovna žiješ, jaké máš vytápění, jaká lokalita, jaké roční období apod. někomu možná stačí i tu poličku otřít jednou za měsíc.
Jo v tom máš pravdu. Ale většinou se tedy vyskytuju v dost prašném prostředí. Ale ta chvilka navíc mě nezabije a mám tak hezké vzpomínky pořád na očích. Teď si kluk přivezl z dovolené super drátěného hada. Nějak si nedokážu představit, že bych mu řekla, že máme minimalistickou domácnost, tak si ho nepořídíme. K tomu přibyly na poličku dvě fotky z cesty, pár megnetů a ještě malá kopie tamějšího mrakodrapu z mini verze lega ![]()
@Nimie Ale já už přece jednou psala, že o schovávání věcí to není. Ale o jejich využití.
@lucenka ale jo, já taky nejsem pro 100% minimalismus. Já fakt ne
jen jsem konstatovala že je to rozdíl ![]()
@pristelepe mrkni sem a třeba ti to pomůže
https://www.youtube.com/watch?…