Covid ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44192
21.10.20 19:49
@Kriss Tina píše:
Myslim, ze kdo je objednany a nedorazi, tak je v systemu automaticky jako pozitivni (proto asi taky mame porad takova cisla nakažených) :roll: tak vas cekaj 2 tejdny karanteny.

To je hoax, kterému lidi pořád věří. Kdo je objednaný a nedorazí, čeká ho spíš postih, ale ne zvyšování statistik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.10.20 19:52

Dcera dostala nějakou drobnost a lízátko. Do každé ruky jedno a sestra byla moc milá a chválila.
Odběr FN Ostrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.20 20:09

Děkuju všem za rady :) hledala jsem jestli někde dělají výtěr z krku a našla jsem tak to snad zvládneme a odměnu samozřejmě dostane :) všem přeji pevné nervy a pokud možno tak hlavně zdraví:)

• Citovat
  • Upravit
72725
21.10.20 23:44
@Anonymní píše:
Dobrý den mam dotaz:)
Dneska nam zavřeli školku z důvodu vystyku covidu. Školka nás posila na testy tak jsem volala detskemu lekari ten vystavil zadanku tim padem jsme v systému a ted k tomu co me dost zajima.. malej jen slyšel o testech a začal ze nikam nejde ze se boji atd. Tak me zajímá co ted kdyz na testy nepůjde a nebo pujdeme ale nebude ho možné udělat z důvodu hysterie a ne nebudu ho drzet násilím. Dekuji za rady a prosim bez rejpání a neslušné vyjadřování.

Nešla bych na testy a byla v karanténe, klidně delší.. Ovšem kde to dítě vzalo strach je mi záhadou, bude mu max 6 let, takže strašení doma? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.10.20 22:03

Testování děti

U nás manžel přinesl z práce, děti 3 a 4 roky jsme řekli, že nebudeme testovat(ze školky jsme je vzali hned co se u manžela v práci vyskytl první případ, než otestují manžela, aby právě nezavřeli kvůli nám). Byl pozitivní, ale rovnou paní nahlasil, že děti nechceme testovat. Paní z hygieny to vzala sportovně, jen mají být 14 dní v karanténě. Jen tedy řeším, jak se počítá. Protože manžel by měl v neděli být po karanteně, ale někde se píše i 14 dní co skončí manželovi, spíš z toho jsem jelen. Ale k testům nejspíš nemusí malého nutit, jen 14 dní budete doma po odmítnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.10.20 22:05

@martina.se tak předpokládám, že třeba byli rodiče. Ono děti jsou vnímavý. A já teda jsem řekla, že dětem nestrčim šoachtli pomalu do mozku. Vydrželi jsme 14 dní doma, vydržíme klidně i dalších ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.20 09:09

@Parčatko
Jaktože to u vás šlo? U nás manžel pozitivní a musím na testy já i děti. Taky jsem nechtěla nechat děti testovat, ale prý teď už je to nově povinnost, že musí jít i děti.
Tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. Mám strach, že jakmile otestují jednoho a ten druhý to uvidí, co to vlastně je, tak se „šprajcne“ a budeme tam s ním zápasit :(
Tak hledím, že vy jste nemuseli. Klidně bych radši prodloužila karanténu (stejně jsme doma), ale nebylo nám to umožněno :-(
A to máme velmi dobrou doktorku, tak si nemysím, že by mi „kecala“, říkala, že je to právě bohužel nově povinné i pro děti.

• Citovat
  • Upravit
44192
27.10.20 09:54
@Anonymní píše:
@Parčatko
Jaktože to u vás šlo? U nás manžel pozitivní a musím na testy já i děti. Taky jsem nechtěla nechat děti testovat, ale prý teď už je to nově povinnost, že musí jít i děti.
Tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. Mám strach, že jakmile otestují jednoho a ten druhý to uvidí, co to vlastně je, tak se „šprajcne“ a budeme tam s ním zápasit :(
Tak hledím, že vy jste nemuseli. Klidně bych radši prodloužila karanténu (stejně jsme doma), ale nebylo nám to umožněno :-(
A to máme velmi dobrou doktorku, tak si nemysím, že by mi „kecala“, říkala, že je to právě bohužel nově povinné i pro děti.

Ano, děti jdou povinne, pokud mají nakazeneho rodiče, ale ne paní učitelku ve školce nebo škole. Ve škole se testuje pouze soused v lavici vedle, vpřed a vzad, případně nejlepší kamarádi nakazeneho dítěte. Jaký klíč na to mají ve školce, nevím. Stejně je to na palici, protože virus koluje ve třídě, u syna byly původně dvě nakazene děti, potom 7 a konečný počet je ještě větší. Jde o děti ve věku 14 let. Těm, kterým nenaridila testování hygiena, poslala jejich dětská lékařka. Tak to aspoň platilo v půlce října, v době, kdy byly zavřeny školy.

Pokud je ale někdo z rodiny pozitivní, ostatní členové společné domácnosti musí jít taky, včetně kojenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
27.10.20 10:53
@Pears206 píše:
Ano, děti jdou povinne, pokud mají nakazeneho rodiče, ale ne paní učitelku ve školce nebo škole. Ve škole se testuje pouze soused v lavici vedle, vpřed a vzad, případně nejlepší kamarádi nakazeneho dítěte. Jaký klíč na to mají ve školce, nevím. Stejně je to na palici, protože virus koluje ve třídě, u syna byly původně dvě nakazene děti, potom 7 a konečný počet je ještě větší. Jde o děti ve věku 14 let. Těm, kterým nenaridila testování hygiena, poslala jejich dětská lékařka. Tak to aspoň platilo v půlce října, v době, kdy byly zavřeny školy.Pokud je ale někdo z rodiny pozitivní, ostatní členové společné domácnosti musí jít taky, včetně kojenců.

Aha, jasný, už chápu :lol: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65027
27.10.20 12:34
@Pears206 píše:
Ano, děti jdou povinne, pokud mají nakazeneho rodiče, ale ne paní učitelku ve školce nebo škole. Ve škole se testuje pouze soused v lavici vedle, vpřed a vzad, případně nejlepší kamarádi nakazeneho dítěte. Jaký klíč na to mají ve školce, nevím. Stejně je to na palici, protože virus koluje ve třídě, u syna byly původně dvě nakazene děti, potom 7 a konečný počet je ještě větší. Jde o děti ve věku 14 let. Těm, kterým nenaridila testování hygiena, poslala jejich dětská lékařka. Tak to aspoň platilo v půlce října, v době, kdy byly zavřeny školy.Pokud je ale někdo z rodiny pozitivní, ostatní členové společné domácnosti musí jít taky, včetně kojenců.

Známá ma ditko ve skolce, maji nakazenou učitelku. Vsechna decka v karantene a museli vsichni na test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
17.11.20 19:24

Vstoupím…netušíte, jak to je právě ve školce? Ve třídě bylo jen 8 dětí..ale 4 učitelky. A u učitelky pozitivita. Volali dnes ze školky že sami neví, tak čekáme doma na pokyny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
17.11.20 19:46
@Liška2014 píše:
Vstoupím…netušíte, jak to je právě ve školce? Ve třídě bylo jen 8 dětí..ale 4 učitelky. A u učitelky pozitivita. Volali dnes ze školky že sami neví, tak čekáme doma na pokyny.

U dcery pozitivní učitelka, dostali jsme informaci, že máme s dítětem zajít na test, po 10 dnech mohla zpět do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
17.11.20 19:47

Jen dodám- dcera byla negativní.
Po těch 10 dnech jsme museli ukázat SMS o negativite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
17.11.20 19:50
@Liška2014 píše:

U nás velké školky rozdělené na bloky, v katantene pouze třídy, které byly v tom bloku, zaměstnanci, pomocný personál, všichni na test.
Malá školka, celá v karantene včetně všech zaměstnanců, všichni na test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
17.11.20 21:57

Naše školka měla taky 2/3 zaměstnanců pozitivní, volali nám z hygieny zeptali se na stav malýho a jestli chceme na testy, to jsem odmítla. Řekli, že už nám jede karanténa 7 dní a další 3 ho máme izolovat. Já do té školy pro něho chodím, ale to nikoho nezajímalo. Zůstali jsme teda doma, obvolala jsem všechny s kým jsme se potkali ať to ví. K čemu by mi ta informace o tom, že je dítě pozitivní ale bez příznaků byla? Zvyšovat statistiku opravdu nepotřebuji. Některým maminkám nevolali jen poslední den 10denní karantény napsali sms, že jejich dítěti karanténa končí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí