Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den mam dotaz:)
Dneska nam zavřeli školku z důvodu vystyku covidu. Školka nás posila na testy tak jsem volala detskemu lekari ten vystavil zadanku tim padem jsme v systému a ted k tomu co me dost zajima.. malej jen slyšel o testech a začal ze nikam nejde ze se boji atd. Tak me zajímá co ted kdyz na testy nepůjde a nebo pujdeme ale nebude ho možné udělat z důvodu hysterie a ne nebudu ho drzet násilím. Dekuji za rady a prosim bez rejpání a neslušné vyjadřování.
no asi bych dělala, co normálně, když jdu s dítětem na vyšetření k doktorovi…uklidnila bych ho, že to nic není a že pak si zajedeme na zmrzku…
@welovefashion na zmrzku? v téhle zimě a při zavřených cukrárnách? ![]()
@Monchichik píše:
@welovefashion na zmrzku? v téhle zimě a při zavřených cukrárnách?
do mekace do driveinu, neboj nejsem blba
ale zmrzlinu si muzes vymenit za cokoliv jineho, hračku, dort…
@welovefashion já vím, že nejsi
my máme mekáč celkem daleko…na hračky nikdy nebyl, na dorty taky ne…jeho nebylo nikdy jak uplatit…u doktora to teda nebylo potřřeba, já jsem přísná matka, je to potřeba, tak se nediskutuje
nikdy scény nedělali ani jeden…
@Monchichik píše:
@welovefashion já vím, že nejsimy máme mekáč celkem daleko…na hračky nikdy nebyl, na dorty taky ne…jeho nebylo nikdy jak uplatit…u doktora to teda nebylo potřřeba, já jsem přísná matka, je to potřeba, tak se nediskutuje
nikdy scény nedělali ani jeden…
u nás většinou platí vysvětlení, fakt jako typu: teď tě to bolí, paní doktorka ti do nosu strčí tyčinku a zjistí tak, co ti je, aby ti mohla pomoci a tebe to už nebolelo… Možná to bude maličko nepříjemné, ale bude to trvat jen vteřinku…no a pak následuje to, že když bude držet dostane odměnu, třeba i jen pytlík Skitles ![]()
teď budu muset kluka zpracovat na vrtání zubu, minule nechtěl, doktorka mu vyhrožovala, ale na něj spíš platí věcné vysvětlení než strašení a pak ta odměna ![]()
@welovefashion no na každého platí něco jiného…když na to přijdeš, je to výhra ![]()
@Ms.Ragdoll tak jdem 9.15 na testy..ale tuším, že já a prcek budem taky pozitivní…manžel nevím, u něj jen únava zatím.
Já teda děsné bolesti hlavy, cítím plíce..občas lehce jako lechtá krk..no..večer písnu výsledky.
Ve školce měli radost ![]()
@Liška2014 tak už i na Vás došlo
Tak ať to proběhne s co nejméně příznaky a jste z toho brzy venku ![]()
@kaja00 dík
test hotov, není to nic hrozného
dám vědět cca v 5 výsledek
Prosím o radu, syn už je druhý týden doma ze školky kvůli prokazanemu kovidu. Ráno se ke mě dostala informace, že paní učitelka informovala ostatní rodiče o tom, kdo do školky kovid „donesl“. Jak byste s tohle informaci naložili? Jednak nechci dělat ve školce nějakou scénu, jelikož tam syn bude ještě dva roky chodit, ale na stranu druhou nechci dělat, že je vše ok.
@Anonymní píše:
Prosím o radu, syn už je druhý týden doma ze školky kvůli prokazanemu kovidu. Ráno se ke mě dostala informace, že paní učitelka informovala ostatní rodiče o tom, kdo do školky kovid „donesl“. Jak byste s tohle informaci naložili? Jednak nechci dělat ve školce nějakou scénu, jelikož tam syn bude ještě dva roky chodit, ale na stranu druhou nechci dělat, že je vše ok.
A není to jedno ![]()
@Anonymní píše:
Tak jako evidentně ho tam donesl, tak o co jde? Mě ho domů donesl muž a taky to všichni ví. co řešíš? Trasování a spol, uvadis kontrakty atd.. vždy se ptají, zda znas tu danou konkrétní osobu