Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se píše:
Tak jako evidentně ho tam donesl, tak o co jde? Mě ho domů donesl muž a taky to všichni ví. co řešíš? Trasování a spol, uvadis kontrakty atd.. vždy se ptají, zda znas tu danou konkrétní osobu
Přesně. A ty děti ve školce si to taky řeknou, kdo chybí. Nechápu proč z toho dělat drama ![]()
Já tomu nerozumím. Jakože označila Tvého syna za prvního pozitivního ve školce? A není to jedno, z které strany to přijde?
Docela mě v týdnu dostala sousedka, že prý u nich ve škole děti při pozitivním testu pláčou (první stupeň). Tak to bych asi dost řádila být rodičem, aby úči takhle vyjančily žáčky… Tak jestli to myslíš nějak takhle, tak to chápu…
@kavenka no doteď jsem to neřešila a ani se s tím netajila, ale celkem mě vytoci když zjistím, že učitelka odchytava ostatní rodiče v šatně s tím, aby je upozornila, kvůli komu muselo jejich dítě podstupovat testování. Přitom děti už odpadavali ve školce delsi dobu, jen my byli první kteří se testovali. Navíc si opravdu nemyslím, že by ostatní rodiče měli znat zdravotni stav meho ditete.
Já jsem sama informovala rodiče všech dětí, škol(k)a má vždycky zpoždění a žádnou konkrétní informaci nedá, takže rodiče se stejně nedozví, jaké je riziko pro ostatní. přijde mi to jednak normální a jednak jako důležitá informace. podobně jako vši ![]()
@Anonymní píše:
@kavenka no doteď jsem to neřešila a ani se s tím netajila, ale celkem mě vytoci když zjistím, že učitelka odchytava ostatní rodiče v šatně s tím, aby je upozornila, kvůli komu muselo jejich dítě podstupovat testování. Přitom děti už odpadavali ve školce delsi dobu, jen my byli první kteří se testovali. Navíc si opravdu nemyslím, že by ostatní rodiče měli znat zdravotni stav meho ditete.
Ale oni by se to jméno dozvěděli od hygieny, co na tom nechápeš? Nositel musí být známý, aby se vědělo, kdo s ním byl v kontaktu.. twl
zase někdo neumí použít hlavu, sorry jako
Pracuji ve škole a není žádným tajemstvím, kdo má covid. To v rámci trasování a snahy upozornit ty, kteří mohou být nejvíce ohroženi, snad ani nejde. Vůbec bych to neřešila a nijak by mi to nevadilo. A že učitelka odchytává rodiče, aby jim mohla říct „drb“, mi přijde přinejmenším přitažené za vlasy.
@martina.se sorry jako ale nemas pravdu, hygiena pouze rozeslala údaje, že byli v kontaktu s nakaženo osobou, ne s kým, stale ještě oficiálně platí lékařske tajemství. Takže opravdu tuhle informaci pustila učitelka, která je poslední osobou, která by do toho měla mluvit. A budeš se divit, mozek jsem zapojila celkem rychle, proto to ode mě další maminky věděly driv nez jsme meli potvrzeny pcr. Jen nepotřebuji, aby učitelka podávala informace o mem dítěti třetím osobám. A ne ve školce jsme vsi měli několikrát, ale nikdy jsem se nedozvěděla oficiální cestou, kdo je tam donesl. To že si to řekneme mezi maminkama nebo zjistím od dítěte, je věc jiná. Od učitelky prostě čekám určitě chování a ne že bude, jak tetka na trhu probírat věci ohledně mého syna.
@Anonymní píše:
Pracuji ve škole a není žádným tajemstvím, kdo má covid. To v rámci trasování a snahy upozornit ty, kteří mohou být nejvíce ohroženi, snad ani nejde. Vůbec bych to neřešila a nijak by mi to nevadilo. A že učitelka odchytává rodiče, aby jim mohla říct „drb“, mi přijde přinejmenším přitažené za vlasy.
A jak by sis teda jinak vysvětlila zprávu - dnes si nás paní učitelka ve školce odchytla v šatně a řešila, že za testování děti můžeme poděkovat…? Uznávám, že nyní píšu v afektu a když jsem si tuhle zprávu přečetla, tak se mi zatmelo před očima. Proto jsem ráda za pohled jiných osob.
Tak říci by to asi neměli, ale u nás jsou také třídy zavřené, také syn čeká na test a víme, že nejdřív tamb yla učitelka, pak uklízečka a pak zas učitelka jiná a pak nějaké dítě, ale je mi to fuk, pro mě je důležité, aby ti co to mají měli slabší průběh a brzo byli ok, ono to prostě dřív nebo později přijde a možná se tomu nevyhnem ani my! Je to kolektiv a tam se to šíří.
Jo to sem také slyšela, že se nějaké děti bojí, že budou pozitivní, aby je ostatní nevyloučili z kolektivu, to je pěkná trapárna a měli by jim to rodiče, učitelé vysvětlit, že se to holt stane. U nás z toho mají srandu, když jsou někdo pozitivní!
Spíš mě štve, že u staršího když byl v karanténě se za celoudobu hygiena neozvala, u mladšího pak ze školky to už ano, ale chápu nestíhají, ale pak nemůžoulidem nadávat, my sme teda věděli, co máme dělat, ale jsou lidi, co to třeba nechápou, neví a pak nedodržují co mají.
A také to, že naočkovaní nemusí do karantény, pořád se tady dost lidí domnívá, že pokud je naočkovaný nemůže koronu přenášet, to je prostě fáma jak prase.
@Anonymní píše:
A jak by sis teda jinak vysvětlila zprávu - dnes si nás paní učitelka ve školce odchytla v šatně a řešila, že za testování děti můžeme poděkovat…? Uznávám, že nyní píšu v afektu a když jsem si tuhle zprávu přečetla, tak se mi zatmelo před očima. Proto jsem ráda za pohled jiných osob.
Já jsem hlavně zvyklá nekoukat na věci jen černobíle. Samozřejmě to může být tak, jak si myslíš. Ale také je možné, že se zapovídali v šatně, řešila se karanténa, což je v takové situaci přirozené. A že se všeobecně vědělo, kdo byl pozitivní. A že někdo plácne „za to můžeme poděkovat“ nebo „jsme doma díky…“, To je normální a já se tak s lidmi tedy bavím běžně - však je to pravda. Ještě to neznamená, že to někdo myslí ironicky nebo jakkoli špatně. Každá rozumná bytost snad v dnešní době ví, že covid může dotahn kdokoli.
Kdyby si me ucitelka odchytla v satne a rekla mi, kdo byl prvni pozitivne testovany ve tride, tak to prijmu informativne a dal neresim. Vzdyt je to jedno. Dulezite pro rodice je, kdy se maji deti otestovat a kdy mohou zas do skolky.
@Anonymní píše:
Já jsem hlavně zvyklá nekoukat na věci jen černobíle. Samozřejmě to může být tak, jak si myslíš. Ale také je možné, že se zapovídali v šatně, řešila se karanténa, což je v takové situaci přirozené. A že se všeobecně vědělo, kdo byl pozitivní. A že někdo plácne „za to můžeme poděkovat“ nebo „jsme doma díky…“, To je normální a já se tak s lidmi tedy bavím běžně - však je to pravda. Ještě to neznamená, že to někdo myslí ironicky nebo jakkoli špatně. Každá rozumná bytost snad v dnešní době ví, že covid může dotahn kdokoli.
Promiň, takže tobě opravdu přijde normální ukázat na čtyřleté dítě, že může za to, že je " nemocne" ( bezpriznakovy prubeh). Ti čtyřleti si to naštěstí zatím neuvědomují, tam to řeším já jako rodič, ale az budou větší, tak si na sebe můžou ukazovat ( buhuzel se tohle deje, neterinka se ve skole kazdy tyden trepe, aby zrovma ona nebyla ta pozitivni)a opravdu si nemyslím, že by bylo ok tohle na kohokoliv vytahovat.
Od učitelky je tohle nevhodné pokud to rodičům zdeluje za účelem ukážeme si na něj kdo to sem přitáhl. A chápu tvé rozhořčení pokud to bereš takhle, taky by se mi to nelíbilo. Některý děti jsou opravdu zle vidím to u dcery v 7 ročníku nadávají si a odsuzují se kdo měl covid a kteréj d… to tam přinesl ale jsou to pubertaci takže dokud to nejde do šikany tak si člověk řekne dobrý ale že už takhle malý dítě se bojí být pozitivní aby nepřišel o kamarády je fakt pecka. Měli by je učitele uklidnit a se všemi si promluvit že o nic nejde…
@dedrichov píše:
Já tomu nerozumím. Jakože označila Tvého syna za prvního pozitivního ve školce? A není to jedno, z které strany to přijde?
Docela mě v týdnu dostala sousedka, že prý u nich ve škole děti při pozitivním testu pláčou (první stupeň). Tak to bych asi dost řádila být rodičem, aby úči takhle vyjančily žáčky… Tak jestli to myslíš nějak takhle, tak to chápu…
Proc by je musela vyjancit uca. Bohate staci to, co vidi v televizi nebo slysi. Verim tomu, ze ucitelky se spis snazi decka zklidnit. Proste vidi, ze je pozitivni, tak breci.
@martina.se píše:
Ale oni by se to jméno dozvěděli od hygieny, co na tom nechápeš? Nositel musí být známý, aby se vědělo, kdo s ním byl v kontaktu.. twl![]()
zase někdo neumí použít hlavu, sorry jako
Vážně??
nám takto hygiena volala vícekrát a nikdy konkrétní jméno nepadlo -) jen třeba v pátek dopoledne ve třídě Veverek, v pondělní výuce zpěvu na ZUŠ atd, konkrétní jména fakt nikdy…