Covid ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
17.11.20 22:03
@Terýnek píše:
Naše školka měla taky 2/3 zaměstnanců pozitivní, volali nám z hygieny zeptali se na stav malýho a jestli chceme na testy, to jsem odmítla. Řekli, že už nám jede karanténa 7 dní a další 3 ho máme izolovat. Já do té školy pro něho chodím, ale to nikoho nezajímalo. Zůstali jsme teda doma, obvolala jsem všechny s kým jsme se potkali ať to ví. K čemu by mi ta informace o tom, že je dítě pozitivní ale bez příznaků byla?Zvyšovat statistiku opravdu nepotřebuji. Některým maminkám nevolali jen poslední den 10denní karantény napsali sms, že jejich dítěti karanténa končí :potlesk:

nechodíš mezi lidi? Manžel celou dobu chodil do práce, tak aby třeba měl jistotu, že nic neroznáší a test není nic co by nebylo možné přečkat, dcera k tomu dostala i lízátko, takže odběrová sestra byla miláček, protože dala dobrotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
18.11.20 07:42

@bublinek @Pears206 dík holky..tak budu čekat na trlefon.
Při mé smůle byl po očkování Hexou doma 10 dní, to jsem sama chtěla, aby k tomu něco nechytil a první den byl ve školce jen to osudové pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
18.11.20 07:49

@Terýnek asi záleží, jak moc byli v kontaktu? Nevím..u nás právě ten den jen 8 dětí z celých 3 tříd), tak byli v jedné s celým personálem všechny děti. Takže trošku netypická situace.
My to včera probrali s mužem, a pokid nebude syn muset, na test zatím nepůjdu. Ale vyčkáme do toho cca 6 dne, zda nebudou příznaky. Za prvé se trošku bojím, že je to moc brzy po Hexe, nemám tušení, zda to nemůže být komplikace a za druhé, ať může manžel v klidu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
18.11.20 07:52

@bublinek souhlas…logicky. Nechápu tyto názory, k čemu test. Jo…pokud někdo sedí doma a nikam nejde, tak ok..

Ale třeba sousedka jde dnes znovu po 12 ti dnech, protože její bratr je stále pozitivní po 27 dnech. Sice se říká, že nakažlivý už by být nemél, ale kdo ví, kde je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.11.20 20:37

@bublinek telefon byl 7 dni po kontaktu, ja pracuji z domu, na nakupy minimalne, manzel je v praci v podstate sam. Po telefonatu (ctvrtek) zustaval manzel doma do nedele kdy synovi karantena koncila. Obvolali jsme rodinu se kterou jsme se vikend predtim videli tak se taky drzeli stranou lidi a bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.11.20 20:42

@Liška2014 jak jsem psala kontakt byl ve ctvrtek, dalsi ctvrtek volali, za ten tyden tam ty nakazeny ucitelky uz nebyly. Teda malej nebyl v patek ve skolce a od pondeli uz tam byly jenom ty co byly zdravy. Ze ty nemocny lehly pres vikend. Chovali jsme se tak jako by nakazeny byl, nikam jsme nelezli zbytecne, informovali jsme rodinu. Za me ta informace o pozitivite je k nicemu, nic mu nebylo nikam to nemohl roznest. A zvysovat cisla nakazenych ne dekuji. Pri chripce taky nikam nelezem a dokud to zvladame doma tak to nijak neresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
18.11.20 21:39

Holky, jak je to s rodiči, pokud bylo dítě posláno na test?

Dnes navečer jsem zjistila, že máme z důvodu koronaviru od zítřka až do odvolání uzavřenou školku. Ředitelka mi pouze řekla, že si mám u pediatra zařídit žádanku na test, víc že neví. Hygiena je přetížená, takže to řeší pouze formou vzkazu přes ředitele.

Co to ale znamená pro nás s manželem? Předpokládám správně, že jsme také v karanténě? Nikde nemůžu najít jasnou odpověď, někde se píše, že ano, jinde zase, že ne. :roll: Na hygienu samozřejmě zavolám, ale napadlo mě, že se zeptám i tady.

Jinak dítě bez příznaků, my taktéž. Ve školce byla naposledy ve čvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
18.11.20 21:56
@Ms.Ragdoll píše:
Dnes navečer jsem zjistila, že máme z důvodu koronaviru od zítřka až do odvolání uzavřenou školku. Ředitelka mi pouze řekla, že si mám u pediatra zařídit žádanku na test, víc že neví. Hygiena je přetížená, takže to řeší pouze formou vzkazu přes ředitele.

Co to ale znamená pro nás s manželem? Předpokládám správně, že jsme také v karanténě? Nikde nemůžu najít jasnou odpověď, někde se píše, že ano, jinde zase, že ne. :roll: Na hygienu samozřejmě zavolám, ale napadlo mě, že se zeptám i tady.

Jinak dítě bez příznaků, my taktéž. Ve školce byla naposledy ve čvrtek.

Byli jsme na tom stejně, tady odpověď na můj dotaz z hygieny, jen pro úplnost, bylo to před uzavřením ZŠ:
Karanténa se vztahuje pouze na Vaší mladší dceru. Ostatní členové Vaší domácnosti buďte obezřetní, používejte v komunikaci s ostatními roušku, vyhýbejte se různým akcím apod. Pokud máte možnost zůstat na home office, popř. Vaše dcera na distanční výuce, tak bych Vám to doporučila (není to ale nařízeno).V případě, že se vyskytnou u Vaší mladší dcery příznaky onemocnění, popř. u někoho z Vás, kontaktujte praktického lékaře a ostatní pak zůstaňte doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
18.11.20 22:02

@bublinek Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.11.20 07:55

@Ms.Ragdoll ahoj..tak j nás je to jiné. Pediatra se od toho distancovala, že je to věc hygieny. Ale zaznamenala si, že od 16.11., dne kontaktu je syn v karanténě. A máme čekat na hygienu. Rodiče mohou normalně fungovat. Pouze v případě pozitivity testu syna bysme museli na test všichni. Zatím nevím, zda na test bude muset nebo ne. Zda postačí karantena.

Bohužel u nás to nebyl pouze covid ve školce obecně, ta osoba byla celý den s dětmi a čekala na výsledky. Druhý den volali, že pozitivní. Takže těch 8 dětí bylo opravdu v přímém kontaktu. V uzavrené třídě.

Tak uvidím. Zatím se zdá malý ok, jen v noci měl divoké sny a má ucpaný nos. Bez rýmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
19.11.20 10:48
@Liška2014 píše:
@Ms.Ragdoll ahoj..tak j nás je to jiné. Pediatra se od toho distancovala, že je to věc hygieny. Ale zaznamenala si, že od 16.11., dne kontaktu je syn v karanténě. A máme čekat na hygienu. Rodiče mohou normalně fungovat. Pouze v případě pozitivity testu syna bysme museli na test všichni. Zatím nevím, zda na test bude muset nebo ne. Zda postačí karantena.

Bohužel u nás to nebyl pouze covid ve školce obecně, ta osoba byla celý den s dětmi a čekala na výsledky. Druhý den volali, že pozitivní. Takže těch 8 dětí bylo opravdu v přímém kontaktu. V uzavrené třídě.

Tak uvidím. Zatím se zdá malý ok, jen v noci měl divoké sny a má ucpaný nos. Bez rýmy

Naše lékařka dnes neordinuje, takže uvidím zítra, jak se k tomu postaví ona, snad nás vyšle, protože čekat na hygienu, to se taky nemusíme dočkat, mají toho moc. Snad to nakonec nic nebude. My se teď obecně moc nedružíme, ale práce a školka, to prostě nutné bylo no. A teď práce nehrozí, rodičů se sice karanténa netýká, dokud nemá dítě pozitivní test, ale choď někam, když to riziko z tvé strany existuje, že. Je to na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.11.20 14:50

@Ms.Ragdoll já nikam nemusím, jsem na RD. :mrgreen:

Tak hygiena volala rychle. Dnes.

Na test jsem ho objednala až na pondělí, 7 mý den od kontaktu.
Bohužel hygiena potvrdila, že kontakt byl celodenní a bez roušky. Tak jsem sama zvědavá.

Dobrá rada, zavolej si na hygienu sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
19.11.20 15:01
@Anonymní píše:
Zapracovala bych na tom, aby moje dítě bylo spolupracující a ošetřitelné. Výtěr z nosu tyčinkou nic není a dítě by to mělo zvládnout. Ja syna připravovala na vrtání zubu. Zvládl půl hodiny s otevrenou pusou i injekci bez slzičky i držení. Pripravovala jsem ho na to týden dopředu. Dostal jako odměnu hračku, kterou si vybral.

Presne problem je rodic ne dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
19.11.20 15:11
@Liška2014 píše:
@Ms.Ragdoll já nikam nemusím, jsem na RD. :mrgreen:

Tak hygiena volala rychle. Dnes.

Na test jsem ho objednala až na pondělí, 7 mý den od kontaktu.
Bohužel hygiena potvrdila, že kontakt byl celodenní a bez roušky. Tak jsem sama zvědavá.

Dobrá rada, zavolej si na hygienu sama ;)

Tak to je jasný, že se člověk v první řadě musí zajímat sám.

My jsme nakonec na test objednaný už na zítřejší ráno, s hygienou jsem se spojila emailem (dovolat se nešlo), a překvapivě mi odpovědeli do hodiny, a i lékařce jsem se nakonec dovolala, a obratem vypsala žádanku, takže dobrý.

Jsou to rychlíci, musím říct, že jsem to nečekala. Před chvílí mi dokonce volalo call centrum KHS a zeptali se mě na pár podrobností. Za mě dost dobrý. Četla a slyšela jsem o tom všelijaké horory, ale u nás to je rychovka, není to ani 24 hodin a už jsme evidovaní a čekáme na test. Tady pochvala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.11.20 17:15

@Ms.Ragdoll z jakého jsi kraje? U nás taky milí :lol: zlínský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie