Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Lesina Ja to chapu, pouzivam calibre, ale ta knizka nejde ani stahnout - kdyz ji koupis tak se posune do jakesi „moje knihovna“, coz je zalozka na webu toho kseftu a z tama uz ji bez wooky aplikace nedostanu… Ujety je uz to, ze nemaji u knih uvedeny format v jakem je nabizi.
Tak ne, tohle opravdu nebude muj salek kavy - wooky neni pro linux
a ja to fakt chtela vyzkoumat a byla ochotna uz si to i stahnout, to je diskriminace uzivatelu antimicrosoftich systemu
![]()
@doriang píše:
Tak ne, tohle opravdu nebude muj salek kavy - wooky neni pro linux![]()
a ja to fakt chtela vyzkoumat a byla ochotna uz si to i stahnout, to je diskriminace uzivatelu antimicrosoftich systemu
![]()
Taky frčím na Linuxu
S Wooky jsem se nesetkala, takže to co píšeš je pro mě docela překvapení - a ne moc milé. Za chvíli už doma budou čtečky dvě, tak se každá zkušenost hodí.
Takze jeste k tomu systemu co funguje na ebux.cz
Docela me stvou veci, ktere me jakymkoli zpusobem omezuji. Wooky je nejuzavrenejsi system na jaky jsem zatim narazila… jakmile jednou koupite knizku z daneho eshopu tak uz se z wooky nevymotate… knihy nelze jakkoli dostat ze zarizeni do jineho zarizeni - napriklad z jedne ctecky do pocitace, pripadne treba pote na jinou ctecku. Toto je vec, ktera mi nesmirne vadi.
Nekdo tu ze zacatku diskuze zminoval uzavrenost Amazonu a jejich Kindle - proti wooky je to skoro opensource system.
K wooky je celkem obsahly clanek tady - http://www.root.cz/…-tvrdym-drm/
Pise ho clovek, ktery je velky fanda ctecek a opravdu je zkousi a testuje delsi dobu, nez je ohodnoti.
Osobne bych konkretne na ebux.cz bych nic nenakupovala, ani na jakekoli takto uzavrene platforme, prici se mi system, kdy si s koupenou knihou nesmim udelat co chci.
@doriang souhlasím, jsou to šmejdi. Wooky čtečku bych si nekoupila, ale i když ji nemáš, tak můžeš na ebux nakupovat, ta DRM se dá dat dolů. Co vím, tak to jde s pocketbookem i pomocí odesílání do kindlu.
@doriang dík moc za zkoušení! Psala jsem jim a ptala se…no a jak píšeš, musí mít člověk čtečku wooky případně aplikaci wooky, ta jde ale jen na android… takže máme smůlu. Nechápu ale…velké knihkupectví a takhle uzavřený systém? ![]()
Ahoj holky, tak včera se mě přítel zeptal, co bych si přála k Vánocům…řekla jsem mu že by jedno přání bylo, řekla jsem mu o Kindlu a ukázala mu ho… on řekl „jojo, zajímavý“ a už o tom ani slovo…což v řeči jeho kmenu znamená, že se mám na co těšit..jůůů to budou Vánoce ![]()
Btw. Koukala jsem na e-bay a je tam spousty obalů na čtečky už za pár stovek i s ledkou a bez LED i za 100,– posláno z číny bez poštovného (posílají to jako dopis). Parádní výběr.)
@adriana24 a to je právě ten opruz, který nehodlam absolvovat. Jak tu knížku dostaneš do pocketbooku, když ji bez wooky aplikace ani nestahnes… Případně musíš mít Kindle, tam některé knihy poslat jdou…
Jinak ebooky maji třeba i na Kosmas.cz a tam jsem i nakupovala a super. Knížky v různých formátech, jak zaplatis můžeš si knihu stáhnout kam chceš.
@Terkams píše:
Btw. Koukala jsem na e-bay a je tam spousty obalů na čtečky už za pár stovek i s ledkou a bez LED i za 100,– posláno z číny bez poštovného (posílají to jako dopis). Parádní výběr.)
Jj, já mám na svého NOOKa obal z číny - krásný, červený a teď jsem objednala i obal na KOBO pro své milované ďeťátko. Taky barevný. Myslím, že v něm ta bílá čtečka bude vypadat luxusně.
@doriang je to strašnej opruz…přes mobil nebo např. tablet s androidem a pak se to z té aplikace dá dostat. U kindlu přes adresu pro zasílání ebooků, která je uvedená i na účtu pro wooky, se získá soubor ve formátu arw a ten se dá konvertovat do jinýho (např doc).
Já tam knížky taky nekupuju, nehodlám je ještě podporovat
, ale někomu to může přijít fajn, pač když tam mají akce, tak knížka tam příjde jen na 49.
@Lesina píše:
Jj, já mám na svého NOOKa obal z číny - krásný, červený a teď jsem objednala i obal na KOBO pro své milované ďeťátko. Taky barevný. Myslím, že v něm ta bílá čtečka bude vypadat luxusně.
Tak to já si Sheldona(ano, moje čtečka se jmenuje Sheldon) rozmazluju a ma originál zelené Kindle pouzdro
ale předpokládám, že taky pochází z Číny.
Super nápad, jdu kouknout na aliexpres a objednám rovnou i obal ![]()
Ahoj
K vánocům bych chtěla od rodičů amazon čtečku Kindle 5 a vím, že je nejlepší se rovnou zaregistrovat na Amazonu, ale je možné se na něm zaregistrovat a dále ho neřešit? jJde mi o to, že knihy bych chtěla spíše stahovat z ulož. to apod… a nevím i jestli takto pořízené knihy půjdou seřadit podle žánru a autora… snad mě chápete ![]()
@Lesina Neví zda si čtečku dítku už koupila, ale musím souhlasit s @Terkams mně je 16 let a rodičům sem rovnou řekla, že se obejdu bez více dárků, když dostanu jeden který mi bude vážně na 100% vyhovovat a budu ho milovat
a takhle už to děláme několik let spíše chci nějaký dražší dárek který na 100% využiju (tiskárna, telefon…) než několik věcí, co se mi zas až tak nehodí ![]()