Čtečka knih - jakou koupit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2640
6.11.13 06:00

Přečetla jsem diskuzi a teda nevím!
Holky ta kindle, já vůbec neumím anglicky, chci číst jen naše knihy. Jak moc je to problém, že nebudu nakupovat přes amazon? jak probíhá to stahování?
Nebo je lepší ta otevřené pocket…? A to zase žádná nemá wifinu? je wifina důležitá?
Asi bych ráda podsvícení, to ale koukám problém nebude, když nejsem omezena cenou. Ale stejně vůbec nevím jakou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
6.11.13 06:54

@scai Pokud podsvícenou tak bych šla do Kindle Paperwhite, je super :) Já sháním mamince, která čte vždy jen večer u světla a nemám dost peněz na lepší (to bych vánoce asi nevydýchala), ještě mě napadlo domluvit se s tátou a jet na půl :D Ale věřím že třeba mé mamce by stoprocentně vyhovovala i Kindle 5 bez podsvícení, včera jsem nepodsvícenou držela v ruce a je to paráda i tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.11.13 07:55

@scai Kupovala jsem knížku jednou a to pres kosmas, po zaplacení se mi otevřela po přihlášení sekce kde jsem si mohla stáhnout několik formátů - na eshopech je většinou uvedeno v jakých formátech dodávají. Co bylo luxusní u kindla, tak na amazonu ma každý Kindle svou email adresu, jediný co musíš je se zaregistrovat a zjistit jaká je adresa. Pak jsem email vyplnila na kosmasu a knížka se sama stáhla v momentě kdy jsem zapla na kindlu WiFi. Kindle ma bezkonkurenční servis, vydělávají dost na knížkách, takže nedělají problémy, většinou obratem posílají novou čtečku. Maji systém, kdy posles knížku a oni ti ji pošlou zpátky ve formátu pro Kindle.
Podsvícení si myslím není třeba, mám obal s integrovanou lampou. Poslední Kindle, tuším 5 ma zabudovanou SIM kartu a doživotní pripojeni na net pres ni zdarma - přijde mi to fajn, když potrebuju třeba zjistit kdy mi jede vlak apod. A nejsem u WiFi. Ale Já třeba nepouzivam mobil na net, takže mi to přijde dobrý.
Akorát bacha, na amazonu veškerá komunikace, registrace… Probíhá anglicky. Ale do Kindle uz myslim češtinu maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
6.11.13 11:40

@doriang Aaaha, takže super, právě jsem se rozhodla pro Kindle definitivně :) Pořídím mamce tu Kindle 5 a uvidím, jaká bude, případně bych si našetřila na ten lepší Paperwhite ale to asi nebude třeba jak to tak čtu. Ta neustálá wifi je super věc, přesně jak říkáš na vlaky apod. Díky, moc mi to pomohlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
6.11.13 13:04

@doriang takže není problém kouit kdekoliv knihu a to převedení do mého formátu je jednoduché? A registrace v angličtině, no nevím…že by mi někdo pomohl jedině.
Jako základy umím, adresu vyplním :-) víc ale moc ne.
a kolik cca stojí ta powerwhite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.11.13 14:08

@scai Ja knizky spis stahuju nez kupuju, cena je skoro stejna, aspon u nas a kdyz ji chci vlastnit tak si koupim papirovou. Ne vsechno se dela jako ebook, hlavne u nas je to dost tristni. Kdyz jsem hledala knihy, za ktery bych i zaplatila, meli asi 2 z 10 :zed: stahnout se da temer vsecko, na prevadeni je program Calibre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.11.13 14:11

http://technet.idnes.cz/…echnika.aspx?…
Docela dobre pocteni, na konci shrnuti vyhod x nevyhod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
6.11.13 14:24

@scai no je, pač u Kindlu je uzavřený systém. Funguje to tak, že přes wifi tě čtečka navede na jejich stránky, kde si tu knížku můžeš koupit. To vyhovuje spíše anglicky mluvícím lidem, pač na Amazonu většinu českých knížek nemají. Čili musíš zapnout PC, najít eshop, kde knížku mají, koupit a stáhnout si ji do počítače. Pak si to musíš synchronizovat se čtečkou a když narazíš na epub, tak musíš ještě převést formát ve spešl staženým programu v počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
6.11.13 14:27

@adriana24 to zní celkem jako opruz. No a u jiné čtečky to funguje jak? To si jen stáhnu přímo do ní? Nebo do PC a pak převedu? Nějak fakt vůbec nevím jak to funguje.
Budu kupovat jen české knihy. nebo pokud to půjde, tak stahovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
6.11.13 14:34

@scai u čteček s otevřeným systémem knížku stáhneš a čteš, všechny tyhle blbosti navíc ti odpadnou. Když si pořídíš bez wifi, tak musíš knížku stáhnout do PC a pak do čtečky a s wifi rovnou stáhneš a čteš a co se týče formátů, tak např. u Pocketbooků nic převádět nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
6.11.13 14:37

@adriana24 a je ten pocket book nějaký i s wifi a případně s tím podsvícením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
6.11.13 14:38

Mě ted hrozně vadí, že si nemůžu číst v posteli, že tam spí mimi… Právě ted by mi to podsvícení bodlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
6.11.13 14:41

@scai jj, teď už se vyrábí s wifi i s podsvícením, konkrétní ale neporadím, pač já mám ještě starou čtečku, kdy to ještě nebylo k dostání a v těch nových se teď už moc neorientuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
6.11.13 14:43

@scai :D jo to podsvícení mě taky štve, musela jsem si na to dokoupit lampičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
6.11.13 14:58

@adriana24 já lampičku mám, ale svítit s ní nechci. To by se malá vzbudila a moc bych toho stejně nepřečetla :-)
A kde se stahují knihy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák