Čtečka knih - jakou koupit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
862
2.11.13 16:08

A ještě je dobrá u kindlu 3G sít - ale není u všech ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
2.11.13 17:02

Ok, takže nakonec ani reklamy v tom nevadí a člověk ušetří pětikilčo. Já doufám, že se mamce zalíbí a hned až si to budu moci dovolit po novém roce, tak si ho pořídím též, protože přesně jak píšete, neustále kupovat ty drahé knihy když jednu přečteš v horším případě za noc v lepším za měsíc to je na studenta dost velká investice.. Mrknu i na to Pocketbooky, faktem je že wifinu v tom člověk nepotřebuje, knížky si natahá z PC. Pro mě je hlavní pdf formát pro čtení protože to zaručuje že přečtu cokoliv a kdykoliv, včetně pro mě třeba i prezentací do školy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
2.11.13 17:04

Před pár měsíci jsem si nedokázala představit že bych četla knihu z čtečky, protože držet tu knihu v ruce to je ten požitek…faktem je, že když člověk cestuje je dost únavné tahat s sebou ty bichle a taky to stojí dost peněz..např. když bych chtěla přečíst celou sérii her o trůny nebo letopisy narnie či zeměplochu to se prostě nedoplatím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.11.13 10:57

@Terkams Já mela strach jak si nezvyknu a nakonec jsem prvních par dnu mela tendence kindlovi obracet stránky rukou, místo mačkání tlačítka me vždycky vyjela ruka k rohu stránky :mrgreen: za me k nezaplacení pravé na věci typu Game Of thrones a jiné fantasy ságy. Bezvadný tam je slovník, když čtu v angličtině, najedu kurzorem na slovicko a dole v maličké liste se objeví překlad.

Lesina - nook je u nás celkem neznamej… ale me by se líbil moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.11.13 11:00

@Terkams k tomu pdf - na to jsou teda lepší tablety… Čtečka je primárně určena ke čtení ve formátu pro čtečku určeném, takže pdf prohlížení bude dost osekane a nedokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
3.11.13 12:25

@doriang Jůůů a ten slovník to má každá? :-O Hned bych zkusila číst anglicky :) Já koukám, že stejně tu PDF má většina dnešních čteček. Ono jde spíš o to že když by jsi to nemohla sehnat v jiném formátu, tak oskenované knížky (např. u mě do školy) najdeš vždycky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.11.13 12:55

@Terkams To sice ma, ale obecne se to na tom blbe čte, pdf je vlastně obrázek a čtečka není určena k prohlížení obrázků. Někdo tu zmiňoval Calibre - to je program, který ti různé formáty, včetně pdf, převede do formátu dane čtečky a pak to mas jak knížku. Slovník ma Kindle výkladový - Já jsem lina, tak jsem si stáhla anglicko-cesky z nějakých stránek nadšenců kindla. Funguje jak ten výkladový, akorát mi napíše rovnou český překlad, místo anglického výkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
3.11.13 14:11

@doriang Jj, jasně. Na ten prográmek se pak podívám. Díky za info :) Btw. oni se do toho dají tak instalovat nějaké aplikace na ten překlad? To koukám.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
3.11.13 16:10

Potvrdím, že čteni pdf na klasickem malém kindlu je na nic. Pokud vidím pdf, ani nestahuju. Fakt se to nedá číst, je to moc malinké. Takže na naskenovaná skripta to není… Jakýkoli převaděč formátů nepřevede naskenované stránky, pouzr napsaný text, který byl uložen jako pdf. Jinak jsou to obrázky, jak už někdo psal, a s nimi nehneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.11.13 17:11

Tohle bych řekla ze mám - slovnik

http://www.ebooky.cz/…uryna-tydne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
3.11.13 18:56

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
3.11.13 19:02

@čarodějka1311 jasně jasně, já to beru spíš jako krajní nouzi.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
4.11.13 10:05

Můžete mi prosím někdo poradit, kde ještě můžu stahovat zdarma - mimo ulozto.cz?

Moc děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
4.11.13 10:50

Google a hledat, většina knih je v pdf nebo doc, velký databaze co bývaly už jsou zrušený, hlídají to, hlavně bestsellery typu 50 shades of grey apod. V angličtině najdeš skoro vše, pak jsou různé po ulozistich typu ulozto i celý knihovny co tam lidi nahráli. Ale musíš hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
5.11.13 23:09

Tak dnes mi kamarádka poskytla její knihovnu (6,8GB knih - asi 12000) - mazec. Měla jsem možnost ozkoušet si její starší čtečku SONY a vypadá to super. Má v tom samá PDF a dobře se s tím čtečka pere řekla bych že se to dá číst dobře. Teď jsem procházela Heureku a nevím nevím co vybrat. Mamka asi nepotřebuje podsvícení protože čte večer u lampičky, ale pro sebe bych ho raději měla až si ji budu pořizovat. Ale čtečky s podsvícením jsou všechny celkem drahé. Zatím se nejvíc přikláním ke Kindlu 5 nebo staršímu PocketBooku 613. Kindle má údajně perfektní servis, oproti tomu PocketBook podporuje více formátů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák