Čtečka knih - jakou koupit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1453
6.11.13 15:34

@scai Kindle Paperwhite stojí od 3600,– má wifi i podsvícení, do té bych šla já kdyby mi šlo o podsvícení.
Knihy většinu najdeš na ulož. to, mám od kamarádky asi 10 000knih obsahující knihovnu kterou prý stáhla z ulož. to - prostě najdi si co chceš číst a zkus to na uložtu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
6.11.13 15:42

@scai palmknihy, martinus, happyend4.me…těch eshopů máš hodně. Volně knížky stáhneš na knižních uložištích jako je xtrance, ebookforum, nee, esoubory, něco najdeš na uložtu a taky jsou různý skupiny na fc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.11.13 17:55

Myslim, ze na standartni, obcasny cteni staci ctecka jakakoli.
Pokud chces stahovat knihy primo do ctecky tak je dobry mit tam wifi a nejak rozumne resenou klavesnici.
Neni pravda ze Kindle je uzavrena, ma svuj preferencni format, ale to ma kazda ctecka.
Tady je shrnuti http://earchiv.chip.cz/…-e-book.html Je sice starsiho data, ale v podstate to tak je porad.
Knihy beztak vetsina lidi stahuje, rozhodne vic nez kupuje - ono se toho i v te cestine da vic stahnout nelegalne nez koupit legalni cestou, mnohdy ani legalni ebook dane knihy neexistuje. A stahuje se vetsinou format PDF, pripadne epub - epub nektery ctecky umi, pro ostatni je uz zminovane Calibre.
Koupit knihu popisovanym stylem - najdu, koupim, stahnu moc nejde - mozna na tom Amazonu, kde ma uzivatel nejaky kredit k uctu, nevim. Jinak stejne plati, ze koupenou knihu stejne musis nejdriv zaplatit a to by pres ctecku byl dost opruz = pocitac stejne zapnu, minimalne kvuli online platbe.
Jak funguje stazeni koupene knihy do Kindlu uz jsem psala. U ostatnich ctecek nevim.

Podsviceni nutnost neni, prodavaji se lampicky primo pro ctecky urcene , pripadne obaly na ctecky s jiz integrovanou lampou - muzu potvrdit, ze je to svetylko velmi decentni, moje deti ani nevi, ze ctu, kdyz s nimi jsem v pokoji vecer nez usnou.

Takze ono je vlastne jedno co zvolis, urci si priority, co od ctecky vlastne chces a podle toho vybirej. V testech obecne vychazeji Kindle jako jedny z nejlepsich, ale na obcasny cteni je to celkem jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
6.11.13 18:50

@doriang Uzavřený systém znamená, že si funkce které čtečka má můžeš vychutnávat pouze v eshopu společnosti, která ti tuto čtečku prodala, proto má Amazon takový marketing, díky tomu systému vydělává. Formáty jsou o něčem jiném. Jinak Kindle jsou dobré čtečky, také jsem se nad nimi rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
6.11.13 19:15
@Terkams píše:
Tak dnes mi kamarádka poskytla její knihovnu (6,8GB knih - asi 12000) - mazec. Měla jsem možnost ozkoušet si její starší čtečku SONY a vypadá to super. Má v tom samá PDF a dobře se s tím čtečka pere řekla bych že se to dá číst dobře. Teď jsem procházela Heureku a nevím nevím co vybrat. Mamka asi nepotřebuje podsvícení protože čte večer u lampičky, ale pro sebe bych ho raději měla až si ji budu pořizovat. Ale čtečky s podsvícením jsou všechny celkem drahé. Zatím se nejvíc přikláním ke Kindlu 5 nebo staršímu PocketBooku 613. Kindle má údajně perfektní servis, oproti tomu PocketBook podporuje více formátů..

Mám čtečku bez podsvícení a nevnímám to jako problém. Takže s klidem ušetři.

Jinak co se týče správy knih ve čtečce - mně se jako maximálně pohodlný jeví právě program Calibre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
6.11.13 20:04

@doriang Koukala jsem, že na e-bay se dají takové obaly sehnat za pár šušní (protož to posílají jako dopis bez poštovného). Takže až si budu na nový rok kupovat čtečku i pro sebe, tak půjdu asi též do Kindlu 5, přece jen jsem student, bydlím v jiném městě, přividělávám si pouze praxí v laborkách…takže fakt nemá asi cenu utrácet 2× tolik za to podsvětlení. Až budu bohatá a dostudovaná a tato odejde do věčných lovišť, tak si koupím podsvícenou.) Jinak ten fb je zajímavý, zkusím tam nějaké stránky najít :) Jinak mnoho a mnoho knih je na www.warforum.cz - registrujte se někdy chvíli po půlnoci, mají omezený počet registrací na den a každý den je to plné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
6.11.13 21:23

@doriang Můžu se zeptat na nějaké ty FB skupiny? Našla jsem jen jednu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.11.13 22:27

@Terkams Jinak tu 5 over, jestli se vozi i k nam, ja ji nemam, mam starou 3 s klavesnici :mrgreen: skupiny na fb nevim… proste hledam pres google.

@adriana24 Jsem teda jeste nenasla funkci, ktera by mi fungovala jen v eshopu Amazon - krom toho emailu… asi nemam tak velky naroky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
7.11.13 09:24

@Terkams Čteme v PDF a skupina Čtu, čteš, čteme

@doriang Ano, dá se to obejít, ale už to není, tak pohodlný jako u čteček, co mají otevřený systém. Když vezmu takovou Wooky, což je česká obdoba Amazonu, tak ti si to ještě zabezpečili DRM ochranou s kterou jen těžko hneš. Kvůli tomu třeba na Trance mají jejich knihy kratší dobu hájení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.11.13 09:43

@adriana24 Ja nevim, me to prijde jak kdyby clovek s kindlem musel projit nejakym silenym martyriem a jediny co jsem udelala byla registrace na Amazonu. Nic jinyho jsem obchazet nebo resit nemusela a vsecko mi funguje. Jo a DRM je dalsi parametr… knizky s tim proste neberu, odmitam. To je jak kdyz delali hudebni CD a clovek si je nemohl pustit z pocitace, protoze to melo nejakou uchylnou ochranu. Ale treba bratranek ma sony ctecku a je taky spokojenej. Hele a trance jeste funguje??? Ten byl bezvadnej, pak prodali ebook forum a zmizel, nebo se z nej prestalo dat stahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
7.11.13 10:11

@doriang já si totiž nemůžu pomoct, mě ty jejich obchodní triky dráždí :lol:. Jj, pořád funguje, ebookforum změnilo majitele, tak je teď na adrese ebookforum.sk a přes něho se už normálně na trance dostaneš. Byly tam nějaký problémy, pač je žalovaly, tak se ty stránky pořád přemísťovaly a nakonec je to vyřešeno tak, že k těm knížkám šouply odkazy. Takže teď už to nějakou dobu zase normálně šlape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.11.13 10:23

@adriana24 Ja te zeru :mrgreen: dik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
7.11.13 12:29

Holky a já furt nevím. Nechci nějaký zbytečný opruz, chci knihy stahovat a kupovat co nejjednodušeji. Ale koukám, že josu na to opačné názory a tak tápu, tápu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.11.13 13:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
7.11.13 19:48

@doriang kámošká má sony také, řadu 1 a je s ní moc spokojená :)
@adriana24 díky.)
@scai podle netu si do kindlu knihy jednoduše pošleš na mail, takže to není žádnej problém.) já se rozhodla pro kindle díky servisu který je všude (stejně tak kupuji elektroniku etu..), servis je důležitá věc a když by jsi pak furt měla něco měsíce a měsíce posílat tak by to bylo naprd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák