Čtečka knih - jakou koupit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4671
13.10.13 19:44

@Boudice23 nemýlíš se. ale když je to na minimu, tak jakoby to nebylo. takže pro mě to není nevýhoda. a podsvícení jinak je super věc. na čtení večer kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.10.13 10:09

Navíc píšou, že to podsvícení nemá vliv na životnost baterie (u toho Kindlu). Stále jde o to, že to má ten e-ink technologii, takže se to čte dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
17.10.13 10:28

@JarkaČ já jsem s ní opravdu spokojená a čte se to super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
2.11.13 14:23

Ahoj, můžu se zeptat. Jaké je to přejít z knihy na čtečku. Zvykly jste si dobře? Plánuji ji pořídit mamce (47let) k vánocům, je to velká milovnice knih, čte každý večer a má tak velkou spotřebu. Jen nevím, jestli si na to opravdu zvykne a bude ji používat, já sama už mam čtečku v plánu nějaký ten pátek (jezdím do jiného města na půl týdne bydlet vlakem, takže bych fakt ocenila netahat s sebou pořád půlkilové knihy :D ). Hlavně bych chtěla vědět jak je to se sháněním knih. Já si řekla, že stoprocentně pořídím čtečku, co umí PDF, protože do tohoto formátu mohu převést všechno. Dnes stojí kindle 5 cca od 2000,. myslíte si, že i starší levnější modely jsou srovantelné s tímhle novým? Máte nějaká starší model který umí pdf? :) díky za všechny info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
2.11.13 14:29

@Terkams já mám vyhlídnutou tuhle ;) doprava zdarma :pankac:
 http://www.mall.cz/…15-mini-bily

• Citovat
  • Upravit
278
2.11.13 14:44

Jedině Kindle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
2.11.13 14:46

@Acinore No asi bych pro mamku brala něco většího, a hlavně jsem četla že Kindle je fakt asi the best.
@Hanuii můžu se zeptat jak je to u kindlu s těma reklamama jestli ho máš? Jakou verzi mám tedy koupit, aby neotravovali bannery při čtení atd. ale byly vidět třebas jen jako spořič? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.11.13 14:54

@Terkams jéé já ho bohužel nemám. jen jsem ho koupila příteli a ten o něm pořád básní. říkal, že reklamy tam nemá, mohu se zeptat jak to udělal. jinak jsem koupila tento…ten by to mel podle názvu mít nějak astavené http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/…-bez-reklam/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
2.11.13 15:31

Ja ted koupila manzelovi Kindle 5 bez reklam, ta cena je tam jen o malinko vetsi nez s reklamou, jinak reklama by mela bezet jen pri sporici, pri cteni ne. A knihy se daji stahnout na netu zdarma a formaty prevadet programem calibre, pres ten se pak knihy i daji jednoduse nahrat do ctecky. Pro Kindle je optimalni format mobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
2.11.13 15:39

Díky za info. Takže rozhodnuto, určitě Kindle. Nechám to mamku ozkoušet a až mi přijdou penízky za praxi, tak si ho také pořídím. Mám teď rozečtené hry o trůny a když se do toho začtu tak je to za pár dní přelouskané a kupovat si každý týden/měsíc knihu za 500 to prostě nejde. Podle mě se tahle jednorázová investice prostě musí vyplatit pro kohokoliv kdo přečte víc jak 4-6knih za rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.13 15:45

Já mám Kindle s reklamou, měla jsem v ruce i kindla bez reklamy, tak můžu srovnat - reklama se zobrazuje jen, když se čtečka vypne - místo obrázků známých spisovatelů, a pak při listování seznamem knih dole na posledním řádku. Při čtení o reklamě nevím, opravdu tam neruší, je mi úplně jedno, zda se zobrazuje při vypnutí nějaký portrét nebo reklama… Většinou mám stejně vypnuté wifi, pak se reklama nestahuje, a místo reklamy mám jakoby obrázek s písmen s upozorněním, abych si pustila wifi :)
Takže za mě, klidně šetři a kup s reklamou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.11.13 15:49

Já si na čtečku zvykla okamžitě. Mám NOOK a jsem spokojená. Ke správě knih na počítači používám CALIBRE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
2.11.13 15:54

Já jsem opravdu velký knihomol a na papírovou knihu nedám dopustit. Ale pořídila jsem si čtečku právě z důvodů šetření, schopnosti mít knihu kdykoliv a taky praktičnosti. Úplně mi změnila život! Investice se několikrát vrátila. Studuji literaturu, takže knih musím načteno hodně. Většinu knih najdete na uloz.to v různých formátech. Já jsem se rozhodovala mezi kindlem a pocket bookem. Pocket book nemá připojení na WIFI, ale čtečku mám stejně jen na čtení a navíc přečte daleko víc formátů než kindle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.11.13 15:56

Tak jsem dočetla celou diskusi a jsem jediná, kdo má NOOKa… 8o Nikdo ho ani nezmiňujete. 8o :nevim: 8o To mám fakt takovou raritku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
2.11.13 16:06

AHoj, tak já jsem byla na začátku proti čtečkám…pořád mi všichni říkali, že číst knihu, mít ji doma je mnohem lepší, ale nakonec jsem si ji pořídila. A nemůžu se bez ní hnout - MILUJI svého KINDLA :D Jednou se mi zkazil, prasklý spodní displej - české firmy to nereklamují, tak jsem napsala přímo do Amazonu a z Ameriky mi přišel úplně nový a STEJNÝ (mám klávesového kindle keyboard a neměnila bych) za 2 dny :-) a proto doporučuji Kindle. Nevím jak je to s dotykovými, já měla strach, že to bude pořád umazané atd, jako telefony :-) přeji mnoho zdaru při výběru a ať se hlavně líbí :-)
A knihy se dají stáhnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák