Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Boudice23 nemýlíš se. ale když je to na minimu, tak jakoby to nebylo. takže pro mě to není nevýhoda. a podsvícení jinak je super věc. na čtení večer kdekoliv.
Navíc píšou, že to podsvícení nemá vliv na životnost baterie (u toho Kindlu). Stále jde o to, že to má ten e-ink technologii, takže se to čte dobře.
Ahoj, můžu se zeptat. Jaké je to přejít z knihy na čtečku. Zvykly jste si dobře? Plánuji ji pořídit mamce (47let) k vánocům, je to velká milovnice knih, čte každý večer a má tak velkou spotřebu. Jen nevím, jestli si na to opravdu zvykne a bude ji používat, já sama už mam čtečku v plánu nějaký ten pátek (jezdím do jiného města na půl týdne bydlet vlakem, takže bych fakt ocenila netahat s sebou pořád půlkilové knihy
). Hlavně bych chtěla vědět jak je to se sháněním knih. Já si řekla, že stoprocentně pořídím čtečku, co umí PDF, protože do tohoto formátu mohu převést všechno. Dnes stojí kindle 5 cca od 2000,. myslíte si, že i starší levnější modely jsou srovantelné s tímhle novým? Máte nějaká starší model který umí pdf?
díky za všechny info ![]()
@Terkams já mám vyhlídnutou tuhle
doprava zdarma ![]()
http://www.mall.cz/…15-mini-bily
@Acinore No asi bych pro mamku brala něco většího, a hlavně jsem četla že Kindle je fakt asi the best.
@Hanuii můžu se zeptat jak je to u kindlu s těma reklamama jestli ho máš? Jakou verzi mám tedy koupit, aby neotravovali bannery při čtení atd. ale byly vidět třebas jen jako spořič? ![]()
@Terkams jéé já ho bohužel nemám. jen jsem ho koupila příteli a ten o něm pořád básní. říkal, že reklamy tam nemá, mohu se zeptat jak to udělal. jinak jsem koupila tento…ten by to mel podle názvu mít nějak astavené http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/…-bez-reklam/#…
Ja ted koupila manzelovi Kindle 5 bez reklam, ta cena je tam jen o malinko vetsi nez s reklamou, jinak reklama by mela bezet jen pri sporici, pri cteni ne. A knihy se daji stahnout na netu zdarma a formaty prevadet programem calibre, pres ten se pak knihy i daji jednoduse nahrat do ctecky. Pro Kindle je optimalni format mobi.
Díky za info. Takže rozhodnuto, určitě Kindle. Nechám to mamku ozkoušet a až mi přijdou penízky za praxi, tak si ho také pořídím. Mám teď rozečtené hry o trůny a když se do toho začtu tak je to za pár dní přelouskané a kupovat si každý týden/měsíc knihu za 500 to prostě nejde. Podle mě se tahle jednorázová investice prostě musí vyplatit pro kohokoliv kdo přečte víc jak 4-6knih za rok ![]()
Já mám Kindle s reklamou, měla jsem v ruce i kindla bez reklamy, tak můžu srovnat - reklama se zobrazuje jen, když se čtečka vypne - místo obrázků známých spisovatelů, a pak při listování seznamem knih dole na posledním řádku. Při čtení o reklamě nevím, opravdu tam neruší, je mi úplně jedno, zda se zobrazuje při vypnutí nějaký portrét nebo reklama… Většinou mám stejně vypnuté wifi, pak se reklama nestahuje, a místo reklamy mám jakoby obrázek s písmen s upozorněním, abych si pustila wifi ![]()
Takže za mě, klidně šetři a kup s reklamou…
Já si na čtečku zvykla okamžitě. Mám NOOK a jsem spokojená. Ke správě knih na počítači používám CALIBRE.
Já jsem opravdu velký knihomol a na papírovou knihu nedám dopustit. Ale pořídila jsem si čtečku právě z důvodů šetření, schopnosti mít knihu kdykoliv a taky praktičnosti. Úplně mi změnila život! Investice se několikrát vrátila. Studuji literaturu, takže knih musím načteno hodně. Většinu knih najdete na uloz.to v různých formátech. Já jsem se rozhodovala mezi kindlem a pocket bookem. Pocket book nemá připojení na WIFI, ale čtečku mám stejně jen na čtení a navíc přečte daleko víc formátů než kindle.
Tak jsem dočetla celou diskusi a jsem jediná, kdo má NOOKa…
Nikdo ho ani nezmiňujete.
To mám fakt takovou raritku?
AHoj, tak já jsem byla na začátku proti čtečkám…pořád mi všichni říkali, že číst knihu, mít ji doma je mnohem lepší, ale nakonec jsem si ji pořídila. A nemůžu se bez ní hnout - MILUJI svého KINDLA
Jednou se mi zkazil, prasklý spodní displej - české firmy to nereklamují, tak jsem napsala přímo do Amazonu a z Ameriky mi přišel úplně nový a STEJNÝ (mám klávesového kindle keyboard a neměnila bych) za 2 dny
a proto doporučuji Kindle. Nevím jak je to s dotykovými, já měla strach, že to bude pořád umazané atd, jako telefony
přeji mnoho zdaru při výběru a ať se hlavně líbí ![]()
A knihy se dají stáhnout ![]()