Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Terkams já jsem na dotovaný kindle 5 narazila za cca 2200.
@Lesina taky bych se bála té velikosti, ale cena je fajn ![]()
@Tonyax píše:
@Terkams já jsem na dotovaný kindle 5 narazila za cca 2200.@Lesina taky bych se bála té velikosti, ale cena je fajn
Cena je prima. Ono je to i o tom, že odmítám dělat velké diference mezi dětmi - hodnota dárků mezi dětmi by měla být vyrovnaná.
Nejstaršátko si přeje i jiné věci, pokud by dostalo čtečku za 2k, už by na mnoho jiného nezbylo…
A hodně je to i o tom, že jsem to KOBO měla v ruce a kupodivu mi víc vadilo to, že je to pomalejší než to, že je to malé. Začíst se do toho dalo bez problémů i pro mě, a to jsem opravdu rychločtenář. Dítko zatím nečte moc rychle - a nevím, jak čtečku přijme. Budu raději, když se bude doma válet něco levnějšího než něco dražšího. A pokud ji bezezbytku přijme? Dostane větší a mladší sourozenci budou dědit. ![]()
@Terkams Jsem opravdu velmi rychlá (běžná rychlost cca 100 stran za hodinu) při čtení a klasická velikost čtečky mě neomezuje, takže se neboj. Naopak bych do větší nešla, protože by to už bylo příliš velké heblo do kabelky - a vlastně bych si tím omezila největší výhodu čtečky - skladnost.
@Lesina Tvou si půjčit nemůže
Taky mi to přijde malinký… Me třeba vadilo i když vyšel prvni Kindle bez klávesnice, ze nezvetsili plochu čtecí, ale pouze urizli klávesnici, monitor zůstal furt stejný. Vetší se mi líp drží, lip obrací… Ta mala vypadá ze ma dotykový ovladani, to bych třeba u čtečky nechtěla, patlat si po monitoru…
@doriang píše:
@Lesina Tvou si půjčit nemůžeTaky mi to přijde malinký… Me třeba vadilo i když vyšel prvni Kindle bez klávesnice, ze nezvetsili plochu čtecí, ale pouze urizli klávesnici, monitor zůstal furt stejný. Vetší se mi líp drží, lip obrací… Ta mala vypadá ze ma dotykový ovladani, to bych třeba u čtečky nechtěla, patlat si po monitoru…
Mám dotykovou a je to jiný povrch než na tabletu nebo na mobilu. Takže na ní otisky vidět nejsou. A to Kobo je také dotykové. Mám cca dva týdny na rozmyšlenou… Uvidíme.
Moji si dlouhodobě půjčit nemůžu, já na ní čtu. Ovládat ji samozřejmě umí…
@Tonyax Na heuréce mají Kindle 5 za 2099,– i s dopravou a je bez reklam
Ale chápu že pokud to dítě nebude bavit tak je to k ničemu záleží na tom kolik dítěti je a pokud by raději mělo něco „kvalitnějšího“ za cenu toho že dostane výrazně méně dárků ![]()
@Terkams píše:
@Tonyax Na heuréce mají Kindle 5 za 2099,– i s dopravou a je bez reklamAle chápu že pokud to dítě nebude bavit tak je to k ničemu záleží na tom kolik dítěti je a pokud by raději mělo něco „kvalitnějšího“ za cenu toho že dostane výrazně méně dárků
Asi nemáš dětí víc, viď? Nejde o to, že by dítě mělo dárků málo, ale že by jich mělo výrazně méně než sourozenci. To by přineslo smutek - ať přiznaný nebo ne… A do toho nepůjdu. @Terkams ujišťuji tě, že šunty domů nekupujeme. Je třeba ale rozlišovat, kdy stačí levnější věc a kdy se šetřit neoplácí.
Navíc tu nejde o výrazné nepohodlí - já tu čtečku měla v ruce, byla v pohodě na čtení i pro mě, sice by pro mě znamenala časté obracení stránek, protože čtu rychle, ale dítko zatím rychle nečte. Je dotyková, což je plus, je koukavá a dítko se v ní u kamarádky (tety) zhlédlo.
Kdybych ji nevyzkoušela, tak by mi přišla taky příliš malá a blbá - ale vyzkoušela jsem ji a nevadila mně, což mě celkem překvapilo.
No a tím, že je levnější mi nebude tolik vadit tahání sebou v baťůžku a pohozená čtečka v posteli nebo dokonce pod postelí (a jsem si jistá, že mě oboje čeká).
@Lesina je fakt, že pro dítko by ta menší čtečka stačit měla. Ale pro mě ne
Takže jsem dala manželovi pár tipů a konečný výběr bude na něm. Nechám se překvapit ![]()
@Terkams kouknu se na tu heuréku ![]()
@Lesina Jsem student VŠ, žádné děti nemám. Proto jsem se ptala na věk. Já vždy od té doby co jsem trochu povyrostla upřednostila dárek kvalitnější (ať už šlo o mobil, tiskárnu apod.) který jsem si moc přála nebo potřebovala za cenu toho, že k tomu dostanu jen pár drobností zatímco sestra bude mít tisíc „menších“darů. To jsem ti chtěla naznačit.. záleží proto na věku dítěte..Jen jsem se snažila poradit z mého hlediska…
@Tonyax jj, to je ono.)
@Tonyax píše:
@Lesina je fakt, že pro dítko by ta menší čtečka stačit měla. Ale pro mě neTakže jsem dala manželovi pár tipů a konečný výběr bude na něm. Nechám se překvapit
Sobě bych ji asi nekoupila. Ale pro dítě, které není šílený čtenář, si myslím, že jako první čtečka je to dobrá volba.
@Terkams píše:
@Lesina Jsem student VŠ, žádné děti nemám. Proto jsem se ptala na věk. Já vždy od té doby co jsem trochu povyrostla upřednostila dárek kvalitnější (ať už šlo o mobil, tiskárnu apod.) který jsem si moc přála nebo potřebovala za cenu toho, že k tomu dostanu jen pár drobností zatímco sestra bude mít tisíc „menších“darů. To jsem ti chtěla naznačit.. záleží proto na věku dítěte..Jen jsem se snažila poradit z mého hlediska…
Jj, chápu. o čtečce začala být řeč až tento víkend a já se toho chytám raději než spousty ptákovin, které mělo dítko napsané. Dokonce se samo dobrovolně vzdalo několika položek ve prospěch čtečky. To jsem ráda, opravdu, ale i tak si nejsem jistá, že ji bude využívat na 100%. Kdybych si jistá byla, koupila bych asi dražší model.
Navíc, pokud nebude čtečka využitá u nejstaršího, lehčeji poputuje k mladšímu sourozenci než kdyby to byl super vymakaný model…
Ty Vánoce jsou za trest, vymyslet spravedlivé a pěkné dárky… ![]()
@Lesina píše:
Sobě bych ji asi nekoupila. Ale pro dítě, které není šílený čtenář, si myslím, že jako první čtečka je to dobrá volba.
naprosto souhlasím ![]()
@Lesina Jasně, super řešení je koupit tu mini a když si jí fakt oblíbí tak za čas může mít větší a sourozenci budou mít tohle.) To je fakt
Já vybrala mamce tu kindle 5 a budu se na ní samozřejmě skládat ještě s přítelem a taťkou, protože kupovat takové dárky to bych si musela na vánoce vzít hypotéku se svým příjmem ![]()
Ovšem v lednu by mi měla škola vyplatit peníze za práci v laborce, takže už si brousím zuby na čtečku i pro sebe, protože mě ničí tahat s sebou v kabelce neustále 800str půlkilové knihy..zvlášť když neustále cestuji vlakem ![]()
@Terkams píše:
@Lesina Jasně, super řešení je koupit tu mini a když si jí fakt oblíbí tak za čas může mít větší a sourozenci budou mít tohle.) To je faktJá vybrala mamce tu kindle 5 a budu se na ní samozřejmě skládat ještě s přítelem a taťkou, protože kupovat takové dárky to bych si musela na vánoce vzít hypotéku se svým příjmem
Ovšem v lednu by mi měla škola vyplatit peníze za práci v laborce, takže už si brousím zuby na čtečku i pro sebe, protože mě ničí tahat s sebou v kabelce neustále 800str půlkilové knihy..zvlášť když neustále cestuji vlakem
Ty a co naťuknout čtečku od Ježíška i pro tebe?
Tak jsem přečetla nějaké recenze a nakonec koupila pocketbook touch lux 623 a líbila se mi bílá ![]()
Snad budu spokojená. Dostanu teda až pod stromeček, ale snad chlapa ukecám, že musím vyzkoušet zda není vadná ![]()
Holky prosím kde stahujete knihy? nedá se někde stáhnout toho víc najednou?
@scai ulozto.cz, google - najdi si fóra čtenářsky, warez fóra maji taky svůj chlivek s knizkama, najdeš i odkazy na cele knihovny.