Čtečka knih - jakou koupit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
maca36
26.9.13 21:52

Amazon Kindle, velká spokojenost, výhodou čtení jak na sluníčku tak ve tmě a velmi dlouhá výdrž baterie

• Citovat
  • Upravit
14871
26.9.13 21:55

Děkuju za rady ;)
@Luisiana sponzorovanou znamená, že an tebe kdykoliv vykounou reklamy?
@Jajatep mrknu i na ten pocket book.

Holky co je důležitý aby ta čtečka měla, bez čeho se neobejde? Mám ještě čas tak chci fakt důkladně vybrat 8)
@doriang takže tu kniu stáhneš do pc a přes ten program natáhneš do kindlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
26.9.13 21:58

@Boudice23 Ne, je tam reklama jen když to zavřeš a otevřeš ale je to reklama na knihy co si můžeš za dolary koupit. Jinak běhěm čtení žádná reklama nevyskakuje. Vůbec tě to neruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
26.9.13 21:59

@Luisiana tak to je docela vpohodě..já se v těch čtečkách vůbec nevyznám, tak jsem ráda, když se cokoliv dovím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
26.9.13 22:55

Já mám Kindle 3 a velká spokojenost, teď vyprodávali pětku ani ne za 1500 :palec:
http://www.amazon-kindle.cz/…-za-1260-kc/ (ale otázka je, jestli ještě jsou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.9.13 23:15

@Boudice23 knížku stahnu v jakýmkoli formátu - mám asi nejradši pdf, hodim do programu a ten to pak převede na Kindle formát - tam si hned při instalaci nastavit jakou mas čtečku a pak se to už všecko převádí do fgormatu tvé čtečky. A pak to jen odeslu do čtečky. Reklama neruší a pokud se nezaregistrujes na amazonu tak se ti ani nezobrazují. Na druhou stranu, bez registrace na amazonu si nemuzES v kindlovi knížky třídit třeba podle autorů (nemůžeš vytvořit v ctecce adresář a do něj umístit jednotlivé knihy)-coz nevadí pokud tam mas tech knížek 10, když jich je třeba 70 už se v tom bez nejakyho roztřídění blbe hledá. Registraci taky získá tvůj Kindle vlastni email a tam si pak můžeš nechat poslat knížku a v momentě kdy kindla připojis k síti knížka se ti do něj automaticky stáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
26.9.13 23:25

@doriang děkuju za vysvětlení :palec:

@Luisiana píše:
@doriang Jasně že jde. Je tam celá škála podsvícení, nastavíš si to podle světla, venku když svítí slunce tak to stáhneš na minimum a když je tma tak to dáš skoro na max. Můžeš číst absolutně kdekoliv. :palec:

takže to jde vypnout nebo jen stáhnout to podsvícení u toho paperwhite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
26.9.13 23:36
@Radka84 píše:
Já mám Kindle 3 a velká spokojenost, teď vyprodávali pětku ani ne za 1500 :palec:
http://www.amazon-kindle.cz/…-za-1260-kc/ (ale otázka je, jestli ještě jsou)

díky, to bude menu asi jen v němčině, nebo by šla nastavit i angličtina, nevíš náhodou jak to je při nákupu z amazonu?;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
27.9.13 00:05

@Boudice23 je tam tenhle dotaz dole v diskuzi zrovna - pry maji vsechny stejny software, takze asi 6 jazyku, mezi nimi anglictina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
27.9.13 00:15
@Radka84 píše:
@Boudice23 je tam tenhle dotaz dole v diskuzi zrovna - pry maji vsechny stejny software, takze asi 6 jazyku, mezi nimi anglictina.

děkujůůůů :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
27.9.13 02:33

@Boudice23 taky jsem s tím před rokem zápasila a nevěděla jsem kterou. Je to docela boj, vybrat si mezi tou džunglí čteček. Třeba ti trošku poradím :lol:

Na začátku by jsi určo měla vědět, že jsou dva systémy: uzavřený a otevřený.
Ten uzavřený sytém má třeba Amazon, Wooky nebo i společnost Ereading. Prodávají čtečky, kterými se přes wifinu připojíš do jejich eshopu, pokud si chceš však koupit eknížku někde jinde, čeká tě „vopruz“. Je to obchodní trik, nenápadně tě tlačí nakupovat knihy pouze u nich, samozřejmě že můžeš i jinde, ale už to není tak pohodlný. A ne všechny české knihy u nich koupíš.
Pak jsou čtečky s otevřeným systémem, ten je příjemnější v tom, že tě nikdo do ničeho nenutí. V tomto případě si můžeš eknížky pohodlně koupit kdekoliv. Tady máš jenom jeden způsob, jak tu knížku vložíš do čtečky.

Dále jsem se koukala na formáty, protože některý formáty na některých čtečkách nepřečteš. Takže pro mě další, pro někoho však ne, „vopruz“ v převádění do jiného formátu, viz. Kindle epub do mobi. Např. v epubu máš dle statistik víc jak polovinu eknih na trhu, ten pořád roste…chtělo by se ti to pořád převádět i za několik let, není už lepší si koupit čtečku, která ty formáty umí přečíst?

Co se týče wifi, tak s tím neporadím, já ji nemám. Teď už ji bude mít, ale asi většina čteček. Co jsem četla, tak na surfování to asi není, pač to bere energii.

Pokud tvůj chlap čte v cizích jazycích, tak by měla mít slovník, případně audio, pokud by u toho chtěl poslouchat i hudbu.

U Kindlu si teda dávat pozor na uzavřený systém, jinak je to čtečka s perfektním marketingem. Made in China čtečku koupit je asi výzva, to bych neriskovala. Dále jsou na trhu čtečky Sony, také kvalitní a chválené. U Kobo a Nook platíš hlavně za značku. A pak jsou tady čtečky PocketBook, ty byly dokonce známým evropským IT magazínem vyhlášeny za nejlepší elektronické čtečky. No a pak máš tu spoustu dalších, ale ty už jsem nekoumala.

Já jsem si koupila PocketBooka a jsem spokojená. Má český menu, i když umím anglicky, tak jsem chtěla českej návod. Dál umí přečíst dost velkou škálů formátů, má jednoduchý ovládání, nikdo mě k ničemu nenutí co se týče konvertování, nejsou na něm žádný reklamy a má otevřený systém, který je v českým prostředí určo plus. Mínus je, že když sem si ji kupavala, tak podsvícený čtečky byly drahý, ale teď už bych si ji koupila s podsvícením.

Jakmile padne slovo čtečka, tak se všude začne mluvit o Amazon Kindlu, je to čtečka s propracovaným marketingem, když mu ji koupíš, tak mu určo uděláš radost. Já jsem pohodlná, proto jsem si ji nakonec nekoupila.

Konkrétní čtečku neporadím, tu mu vyber sama, do toho ti nemám co kecat…tak výběru zdar :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
27.9.13 07:22

@adriana24 ty jooooo paráda, děkuju moc za vyčerpávající info :hug:, tohle mi určitě taky hodně pomůže při výběru!!! :potlesk: :palec: to s tím systémem jsme tedy vůbec nevěděla 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.9.13 08:35

Z podobných důvodů, jak píše adriana, jsem koupila pocketbook a jsem maximálně spokojoná. Z uloz.to jsem nastahovala stovky knížek v různých formátech a nemusím nic převádět. Pouze to nahraji na paměťovou kartu, tu hodím do čtečky a rovnou čtu. WIFI nemám a ani jsem ji nepotřebovala. To podsvícení bych uvítala, ale zatím se bez něj obejdu a možná časem, až odejde ta moje čtečka, koupím lepší s podsvícením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
27.9.13 08:41

Tak záleží jestli máš doma wifi, my doma wifi máme, jinak na uložto jsou mraky knih ve formátu kindlu a pokud ne tak stačí i pdf a programek si s toho kindl formát udělá sám.

Já mám kindla na wifi takže na počítači si stáhnu z nějakého zdroje knihu, jenom jí stejně jako hážete soubory do koše tak já ji přetáhnu na ten prográmek na knížky a to je vše. Jedno kliknutí. Prográmek automaticky převede a automaticky uloží knížku do mojeho kindla. Žádné dráty ani flashky. Když otevřu kindla tak už tam mám knížku připravenou. Tzn že si tam můžu nahrávat knihi i když nemám kindla zrovna u sebe. Když se kindle připojí kdekoliv jinde na wifi, kniha se hned nahraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
27.9.13 08:44

Wifinu doma máme, no bude to teda pěkný rozhodování kterou vybrat :-)
Zatím mám dva favority kindle paperwhite a PocketBoook touch 623 :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák