Čtečka knih - jakou koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56287
2.2.16 20:09

@Black Tears to nic, goodreads je takový server, kde si eviduješ přečtené knížky, to můžeš klidně shodit. Něco jako databazeknih.cz, akorát v angličtině

Musíš si v nastavení najít register a být připojená na wifi a pak tě to povede. Zkusím ti najít nějaký odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
2.2.16 20:10

@Moise já mám i odkaz jenže to tam nemůžu najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
2.2.16 20:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
2.2.16 20:19
@Moise píše:
Zkus tohlehttp://www.ebooky.cz/…-5-kindle-4/

já adresu mám, ale nejde mi to, povolit do čtečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
3.2.16 12:07

@Suzuveverka Zaujalo mě, že jsi tu psala, že čteš dětem ze čtečky pohádky. Měla bys tip na pohádky, které se dají do čtečky koupit popř. stáhnout? Syn by moc rád četl ze čtečky, ale já žádnou dětskou literaturu v e-shopech nenašla a na ulozto nevím, co bych měla hledat (netuším, co tam je), popř. odkud jinud se dá do čtečky stahovat,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.2.16 12:34

Ahojte, chtěla bych si koupit čtečku, líbí se mi, že nemusíš tahat velký knihy. Vůbec se v tom ale nevyznám a nemám přehled, co si pořídit. Poradíte něco aby byla dobrá cena/výkon? A jdou vidět na čtečce obrázky? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.2.16 12:50

@lavovka Přečti pár stránek zpět a určitě najdeš recenze na různé druhy :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
3.2.16 12:51

@lavovka já na to koukala, nejlepší je kindle, u pockebooku je hodně negativních recenzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
3.2.16 13:26

@lavovka Poketbooky jsou fajn, protože nemusíš řešit formáty. Prostě to tam nacpeš a hotovo. Navíc se do nich dají nacpat paměťové karty. Pokud kupuješ české knížky, je extra verze pro Bux, ereading má taky upravenou čtečku. Problém je, že jich je docela hodně a musíš se kouknout, jaký vlastně chceš.

Kindle má slušný železo, prostě jsou dobře udělaný. Ale pokud nejsi zákazník na Amazonu, tak se budeš čas od času potýkat s drobným nepohodlým u epubů. Ale prakticky všude se tady díky rozšíření Kindle prodávají i mobi. Nemaj možnost externí kartičky, to kdybys zase byla opravdu drsnej knihomol a tahala sebou knihovnu.

Měla jsem Kindle. Písmenka krásný, odezva slušná. Mám postarší Pocketbook, ještě s výstupem na sluchátka a českou verzí převodu textu na řeč. V něm několik čj-aj slovníků. Jediný, co mě na něm štve, že je tak starý, že ještě neumí slušně PDF :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.2.16 13:48

@zuzkasim Já knížky dostala od kamaráda, takže nevím, kde koupit. Mám tam určitě Pejska a kočičku, pak jsem četla něco od Boženy Němcové. Doma čtu z papírových knih, ze čtečky jen na cestách, kam se mi knížky nechce tahat, takže toho zas tak moc přečteného nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.2.16 17:33

@lavovka Já jsem spokojená s PocketBookem. Mám starší typ, z toho, co je v nabídce teď, bych vybrala něco s nasvíceným displejem. Ale problémy se čtečkou nemám, a to s ní nezacházím vždycky zrovna dobře. Vyhovuje mi, že má slot na paměťovou kartu a všechno můžu mít pořád ve čtečce, nemusím na to myslet.
A obrázky tam sice vidět jsou, ale je to černobílé. Taková nouzovka, na prohlížení obrázků ta čtečka určená není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
5.2.16 14:00
@lavovka píše:
Ahojte, chtěla bych si koupit čtečku, líbí se mi, že nemusíš tahat velký knihy. Vůbec se v tom ale nevyznám a nemám přehled, co si pořídit. Poradíte něco aby byla dobrá cena/výkon? A jdou vidět na čtečce obrázky? Díky moc.

Taky teď vybírám čtečku. Kdyby byly v nabídce 2, tak si jednu vyberu. Ale protože jich je tolik, tak je to problém.
Mrkni na ebookexpert.cz Jsou tam recenze i krátké diskuse. Zjistíš, že není jen Kindle a Pocketbook.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.2.16 14:03

Je mi jasné, že je to primárně na čtení pro dospělé, ale i dospělí mají rádi obrázky :D Díky holky za tipy. Byla bych teda si raději, kdyby to četlo PDF. Mám v PC docela dost dokumentů a třeba i manuálů, který bych si do toho mohla vrazit. Koukala jsem na Youtube na určitý čtečky a jejich podsvícení a ty Kindle vychází asi nejlíp. Ale Kindle mi zase nepřečte to PDF, je to tak? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.2.16 14:05
@cecetka píše:
Taky teď vybírám čtečku. Kdyby byly v nabídce 2, tak si jednu vyberu. Ale protože jich je tolik, tak je to problém.
Mrkni na ebookexpert.cz Jsou tam recenze i krátké diskuse. Zjistíš, že není jen Kindle a Pocketbook.

No že jo! A tak je to se vším…ale buďme za to rády. Máme možnost volby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
5.2.16 14:21

@lavovka Kindle PDF samo podporuje včetně přeformátování (ty novější). Spíš jde o to, že pokud máš nějaké obrázkoidní PDFka se vzorečky, diagramy a tak, tak je to na větší čtečku než těch 6".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák