Čtečka knih - jakou koupit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
329
21.10.16 12:54

Jo a cena - Kindle kolem 2800-3000,–, jak kde, ty ostatní méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
21.10.16 12:56
@Ou píše:
Pokud čtete anglicky, tak chcete kindle a předplatné do amazoní knihovny.Pokud angličtina není váš jazyk, tak vřele doporučuju čtečku od Pocket book - jednak umí všechny formáty, včetně pdf a druhak neotravuje reklamami a podobně. Nejjednoduší mi přijde koupit nějakou s dotykovým ovládáním a podsvícení je hodně praktické.

Tak já anglicky nečtu, a přesto mám Kindle. Myslíš kvůli ovládání v aj? To je naprosto triviální (ano, i já jsem blondýna, a přesto jsem to zvládla pochopit během cca 20 minut :mrgreen: ). Co se reklam týče, pokud nemáš zapnutou WiFi, žádné ti tam neskáčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
21.10.16 12:58

Ahoj, ja mam kindle, ovladani je velice snadne. Precte nekolik ruznych formatu, pdf zrovna neumi. Ale neni problem na netu najit spostu konvertoru formatu, funguji online, takze je ani nemusis stahovat do pc a prekonvertujes si to do jakyho potrebujes. Stala kolem 2000 ale mam ji asi uz 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.10.16 12:58

@Poisson28 ne kvůli ovládání, ale kvůli možnosti propojení s amazonem a předplatným na jakékoliv knihy, což je naprostá bomba z hlediska dostupnosti knih a informací.

Bez toho je kindle nepohodlný v tom, že nerad čte některé formáty a musí se konvertovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
21.10.16 13:05

Ahojda, tez mam Kindle, 5 tusim, chtela jsem podsviceni a dotykovou a Jezisek mi ji tenkrat nadelil a max spokojenost. Mela jsem moznost u kamaradek vyzkouset i jine znacky a zadna mi nevyhovovala, co se tyce rychlosti otaceni stranek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
21.10.16 13:06
@Ou píše:
@Poisson28 ne kvůli ovládání, ale kvůli možnosti propojení s amazonem a předplatným na jakékoliv knihy, což je naprostá bomba z hlediska dostupnosti knih a informací.Bez toho je kindle nepohodlný v tom, že nerad čte některé formáty a musí se konvertovat.

Tak jasně, pokud to propojení někdo využije, tak je to super :palec: Já třeba vůbec, ale přesto bych ho neměnila. A konvertování je otázka pár minut, to nevidím jako zádrhel, dělám to většinou hromadně (10, 15 knih najednou), jdu si udělat kafe a když zase sednu k PC, je hotovo. Ale chápu, jestli se to někomu nechce dělat. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
21.10.16 13:11

Jedině kindle paperwhite :palec: moje předchozí čtečka neměla vůbec pro oči tak příjemné podsvícení a na sluníčku se z ní nedalo vůbec číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
21.10.16 13:48

@Ou jestli mluvis o kindle unlimited, tak tam se najde opravdu malo knih, ktere bych chtela precist. Zkusila jsem to na mesic zdarma apak to odhlasila. Ale jinak knihy kupuju jen pres Amazon, maji opravdu dobre akce, kdy jsou skvele knihy za hubicku.

Zakladatelce doporucuju Kindle Paperwhite, mam a uz nedam. Je to muj druhy Kindle, celkem mam ctecku nejakych sest sedm let a uz bych bez ni byt nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
21.10.16 13:51

Mám jeden ze starších modelů PocketBook a taky jsem spokojená. Vyhovuje mi, že umí přečíst většinu formátů, i když i pro něj musím občas něco převádět. U čtečky mě občas zlobí aktualizace, ale k internetu ji připojuju jen výjimečně a v offline režimu to nic nedělá.
Jinak teď bych volila model s podsvícením, externí lampička sice šetří baterku, ale láká děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
21.10.16 14:02

Mam PocketBook Ultra 650, manzel PocketBook Touch Lux 3 (a prodava se i cervena http://axos.cz/…cervena-p486) a obe jsou super. Ted je nova http://axos.cz/…-hd-631-p499 Na tech strankach www.ebookexpert.cz je i jeji recenze.
Na PB se mi libi jejich variabilita formatu knih vcetne pdf a dvju. Nekdy totiz pdf do jineho formatu neprevedete. Ceska diakritika v tom dela zmatek.

A pak jsou ctecky s otevrenym android systemem. Na tech lze cist i evypujcky z verejnych knihoven.

Nasviceni je super vec pri seru. Osobne si ale doma radeji rozsvitim svetlo. Ale ve vlaku nebo autobusu je nasviceni potrebne.) ))

Tady je to tak nejak shrnute http://ebookexpert.cz/…vanoce-2016/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
30.12.17 12:13

Pokukuji po čtečce PocketBook Touch Lux 3, ale velmi by mě zajímalo, zda to tlačítko na listování stránek cvaká a zdá to podsvícení svítí i do prostoru. Potřebuji totiž číst před spaním v posteli, vedle spícího manžela a spícího dítěte a konkrétně manžela ruší byť i nepatrný zvuk a hlavně tedy i malinké světlo.
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
30.12.17 12:39

@hehehe Listovat můžeš bez tlačítka, čtečka je dotyková.
Co se týče vyzařování světla do prostoru - to bude v určité míře dělat každá čtečka, ale podle mě to není nijak omezující a nemá to intenzitu a rozptyl jako rozsvícená lampička. Navíc intenzitu podsvícení lze korigovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.12.17 12:39
@hehehe píše:
Pokukuji po čtečce PocketBook Touch Lux 3, ale velmi by mě zajímalo, zda to tlačítko na listování stránek cvaká a zdá to podsvícení svítí i do prostoru. Potřebuji totiž číst před spaním v posteli, vedle spícího manžela a spícího dítěte a konkrétně manžela ruší byť i nepatrný zvuk a hlavně tedy i malinké světlo.
Díky :)

Myslím, že listovat knihou můžeš i dotykově na obrazovce, tedy zcela bez cvakání. A úroveň osvětlení se dá nastavit. osvětlovací diody jsou pod okrajem čtečky, samotný displej je osvětlen světlovodnou vrstvou - tedy do prostoru září zcela minimálně.

Nicméně konkrétní zkušenost mám pouze s jinými typy čteček, PB 626, Nook a Kindle, nepochybuji ale, že to bude stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.12.17 18:44

@hehehe Mám starší typ PB Touch a tlačítka necvakají, každopádně jak je psáno výše, listovat můžeš na displeji. Podsvícený displej nemám, s tím neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
30.12.17 18:50

Můžu se svézt s dotazem? Mám relativně starý kindle5, jsem s ním spokojená, jede bez poruch. Ale začínám dost citelně postrádat podsvícení, taky ovládání tlačítky bych se nebránila vyměnit za dotykové. Doporučíte mi něco?
Hlavně, zůstat u kindlu nebo přesedlat k pocketbooku?
Má pocketbook něco navíc co kindle nemá?
Formáty mě netíží, především čtu v mobi, pdf nepoužívám. Angličtina u kindlu mi taky nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák