Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lavovka píše:
Je mi jasné, že je to primárně na čtení pro dospělé, ale i dospělí mají rádi obrázkyDíky holky za tipy. Byla bych teda si raději, kdyby to četlo PDF. Mám v PC docela dost dokumentů a třeba i manuálů, který bych si do toho mohla vrazit. Koukala jsem na Youtube na určitý čtečky a jejich podsvícení a ty Kindle vychází asi nejlíp. Ale Kindle mi zase nepřečte to PDF, je to tak?
Na pdf už doporučují 8 palcové čtečky. Ale ta cena ![]()
Jinak, pokud je to pdf vytvořené v PC (nejde o sken), tak některé čtečky umějí s tím textem dobře pracovat. I obrázky umějí zobrazovat. Pocketbook to zvládá.
@lavovka Textové PDF se na malé čtečce dá číst pěkně, ale odborné články a texty se vzorečkama, grafama a obrázkama už se mi na tom malém displeji dobře nečetly. Nakonec jsem si je stejně radši tiskla, líp se mi do toho pak psaly poznámky.
@lavovka tak problém je, že ty obrázky budeš mít černobílý a otázka je, jak ostrý.. barevný čtečky tuším existujou taky, ale tam si to zaplatíš a moc v nich výběr není… Na čtení pdf s barevnými obrázky bych já osobně volila spíš tablet, i když pro oči tak komfortní není. Na čtečce čtu jenom beletrii v mobi (epub). Pdf ani txt mi do čtečky nesmí, už jsem asi zmlsaná, ale jsem zvyklá si různě nastavovat text, dělat si poznámky nebo se rychle pohybovat v kapitolách - to pdf neumí.
Jinak kindle pdf zobrazit umí, ale nedá se s tou stránkou nijak dál pracovat, což je celkem o ničem. Záleží jak moc čteš a co, já mám přímo soubory v mobi, takže převody neřeším a občas se ke mě dostane formát epub, který na netu za pár vteřin převedu tak, že se mi zachovají zarážky v kapitolách
A co říkáte na čtečku InkBOOK Obsidian? Je s otevřeným androidem, takže se tam dá nainstalovat oblíbený reader z tabletu včetně eReading a půjčovat tak eknihy předs knihovnu. Naše městská knihovna je do toho projektu zapojena, takže si eknihy půjčuji bez poplatku.
Kočky, díky za rady.
Musím to všechno pořádně promyslet. Když už si jí budu kupovat, tak chci, aby na tom šlo všechno a pěkně. @Moise jakou ty máš čtečku?
Našla jsem nějaký kurz (momentálně mám podnikavou náladu) https://www.vimvic.cz/…odavat-ebook, co myslíte? Už jste někdy něco napsaly?
@lavovka Nevím, jak to myslíš. Máš spisovatelského ducha? Píšeš povídky? Pokud jde jen o to publikovat, aby to někdo četl, pak to jde přes romanyzdarma.cz Ale ten tvůj odkaz je o tom, že bys to prodávala. Kdo by kupoval něco od někoho, koho nezná? Spíš si myslím, že bys jen vyhodila peníze za kurz.
Konkrétní čtečky mě taky zajímají. Kindle jsem vyřadila. Zbývají Pocketbook touch lux 3, InkBOOK Obsidian, Bookeen Cybook Muse Frontlight. V pořadí, jaké jsem napsala. Android jsem nakonec taky vyřadila a Bookeen nepodporuje mobi. Nakonec mi zbyl jen PB. Tak teď přemýšlím, jestli touch lux 3 nebo ultra.
Holky, máte některá PocketBook Basic 2? Potřebuju s něčím poradit ![]()
@cecetka Zkouším psát, je to můj koníček a když už do toho dávám tu energii, ráda bych aby se to vrátilo. Před tím, než jsem objevila tenhle kurz by mě nenapadlo ebook prodávat. No, ale nejdřív si pořídím tu čtečku
Myslíš tedy že ten kurz není dobrý nápad? Ty máš nějakou zkušenost s publikací nebo prodejem?
Co jsem koukala tak mi taky vyšel nejlíp ten Pocketbook. Díky za péči ![]()
@lavovka nene, já nemám spisovatelského ducha, bohužel.
Jinak čtečku jsem si nakonec vybrala PocketBook Ultra 650 a zatím jsem nadšená. Mám ji týden a už čtu čtvrtou knihu. Je to mnohem lepší než na tabletu.
Na mem blogu jsem rozepsal ctecky do nekolika kategorii. Je to spise pomoc pri rozhodovani pro zacatecniky. Pokud by mel nekdo konkretnejsi dotazy nebo potreboval poradit, muzete se na me obratit.
Po měsíci užívání nelituji svého výběru. Na PB Ultra 650 čtu i pdf knihy bez větších problémů. Soubor se dá mírně upravit pro čtení na čtečce přímo ve čtečce. Ale ne skenované pdf, jen to v PC vytvořené. PB 626 by to měla umět taky tak.
Ahoj, začínám uvažovat o čtečce - je to i pro blondýny(nejsem moc technický talent) - co jsem koukala jsou nějaké soubory. mobi a. epub - to je dle značky čtečky? přečte to třeba pdf? Jaká značka je dobrá? A jakých cenových relacích?
Díky
Pokud čtete anglicky, tak chcete kindle a předplatné do amazoní knihovny.
Pokud angličtina není váš jazyk, tak vřele doporučuju čtečku od Pocket book - jednak umí všechny formáty, včetně pdf a druhak neotravuje reklamami a podobně. Nejjednoduší mi přijde koupit nějakou s dotykovým ovládáním a podsvícení je hodně praktické.
Tak já osobně mám už podruhé čtečku Kindle (předtím 5, teď 6) a nedám na ni dopustit. Hodně lidí kolem mě má čtečky, většina Kindle, pár lidí i jiné, ale i ti postupně chtějí přejít ke Kindle
Jinak co se týče souborů, u každého typu čtečky máš udáno, jaké podporuje formáty. Třeba Kindle čte i. pdf, ale někde to divně převádí např. ť, takže já si všechno on-line převádím do. mobi, který je pro Kindle nejlepší.
@Klarindas Mrkni na tyto stranky http://ebookexpert.cz/ Procti si i diskusi na tech strankach. Radi ti tam poradi.
A ANO, ctecky jsou i pro blondyny - jsem blondyna ![]()