Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Co znamená delší dobu a tak trochu? Já bych prostě zkusila cvičit víc, či změnit cviky, až bych cítila, že to pomáhá. Jako podle mě cvičení a pohybu není nikdy dost.
Na každého působí něco jiného. Mě třeba nejvic pomáhá joga, stačí každý den 30 minut denně a během týdne je vidět už zpevnění
Střídej cvičení. Posilování klidně vlastní váhou a kardio. Super jsou videa Tabata, Hiit. Ty teda teď flákám, protože jsem furt venku a nechce se mi do tmy vůbec domů. To je cvičení na škaredé dny, když je člověk doma zalezený. Od loňska posledního týdne v srpnu pravidelně a různě průběžně cvičím. Máme na to nějaké prvky doma. Něco naložil Ježíšek. Šlo mi taky hlavně o zpevnění cvičením. O svaly. Nejvíc se začalo okolí ptát v únoru, co dělám, kde jsem dala zadek atd. Plus vrátila jsem se po x letech v květnu k běhání. Využívám teď počasí. V zimě se mi ven asi chtít nebude. V tom květnu byly kolegyně na ŠVP. Už jsem asi druhý týden běhala. Vstávám v 5 h ráno, abych jela na kole na své místo. Odběhnu si své a jedu zpět. Pak bych nestíhala a večer vždy není energie. Vrátily se kolegyně po ŠVP a hned to komentovaly. Co jsem zas udělala. Takže běhat začni. Alespoň po troškách. Bez problémů vstanu ráno a odběhnu si, co potřebuji. Večer bych musela provozovat indiánský běh. Už bych to nedala.
Na záda by byl asi lepší nějaký fyzioterapeut. První vyřešit tohle. Pak se zaměřit třeba na zpevnění celého těla.
@Kelsey píše: Více
Rehabilitace mám za sebou. K nicemu to nevedlo. Cviky mám. Teď řeším hlavně krční páteř, protože je to prý hrozný. I na fyzioterapii se pořád divila, že to mám hrozně ztuhlé, tvrdé boule i na poslední rehabilitaci. Výhoda je, že na krční páteř můžu cvičit i přes den práci - to teda sice jen po chvilkách, když tam zrovna nikdo není. Ale párkrát za den si ty cviky udělám. Mám je právě od fyzioterapeutka a plus ještě nějaké přidávám. Zajímalo by mě, jestli třeba půl hodiny denně by mělo opravdu pomoct. Teď jsem to nestopovala, tudíž nevím, kolik času cvičím. Ale cvičím dost i doma. Tak bych si to stopla, abych to opravdu dodržela. Zatím mi nikdy rehabilitace nijak nepomohly. Ve cvičení vždy polevim. ![]()
@ALIPELI píše: Více
Jako fakt? Co konkrétně cvičíš? Máš odkaz na nějaké video? Nemůžu teď cvičit vše kvůli noze.
@Kelsey píše: Více
To te obdivuji. Já určitě nezvládnu to, že bych ráno vstala a šla běhat. Mám problém se vstáváním a než se ráno rozhybuy tak už musím být v praci. Teď běhání určitě nedám nějakou dobu.
@Anonymní píše: Více
Stačí i procházky. Nemusí se běhat. I chůze pomáhá. Po chvilkách. Měla jsem dva roky zpět vymknutý kotník. Šlápla jsem na plastovou průhlednou hračku na koberci. Vůbec nebyla vidět. Už jsem se válela. Touhle dobou mi tehdy sundali obvazy, ortézu jsem mohla sundávat. Mi tehdy strašně pomohlo, že miluji bazén a musela jsem tam i přes bolest lozit. Jsem různě v té vodě hýbala nohou, protahovala, kroužila, přitahovala. Sice vlézt a vylézt ven bylo skoro bolestí na slzy. Manžel nadával, že nejsem normální. Ublížím si, když tam lezu. Nemůže se na to dívat. Ale cítila jsem, že mi to na ten kotník a okolí pomáhá. Taky jsem to rychle rozchodila a to doktor vyhrožoval, že možná budou třeba šrouby. Moje kolegyně měla podobný úraz ve stejnou dobu. Ona i dva roky po chodí ze schodů bokem, musí se držet zábradlí. Často říká, že cítí, že nemá ten kotník zpevněný.
@Anonymní píše: Více
Cvičím podle youtube yoga with adriene. Je tam hodně druhů, nejčastěji dělám 30 denní výzvy. A hodně to pomáhá i na záda.
Občas na mě na fb nebo někde jinde vyskočí videa, jaké cviky se mají cvičit. Kolikrát je to opravdu hezky udělané - ukázány cvik a na co ten cvik je. Cvičím už delší dobu tak trochu každý den - kvůli potížím se zády. Efekt je ale podle mě nulový. A to nemluvím o tom, že se toho třeba nekdo chytne, kdo chce zhubnout.
Jaké máte zkušenosti nebo jak dlouho si myslíte, že by se mělo cvičit denně, aby to bylo opravdu vidět/cítit? Chci ještě víc přidat a sama nevím, jak moc. Nějaké cviky na krční páteř si můžu dávat v práci v sedu párkrát za den. Je lepší třeba 20-50krat víckrát za den nebo pul hodiny/hodinu v kuse?
Moje záda jsou opravdu ve špatném stavu. Sedím celý den u PC. Pohyb mám minimální.