Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, musím se pochlubit. Kalanetiku cvičím už dva měsíce skoro každej den (vím, že nemusím, ale mě to šíleně baví). Nejprve jsem byla tak šílená, že jsem se vážila a měřila každý den. Bohužel na váze bych spíš chtěla přibrat (mám 176 cm a 56kg), ale typově jsem bokatá, ale na hrudníku spíše hubená. Tak jsem začala posilovat i ruce s pet lahvemi a cvičit sestavu kalanetiky podle sebe. Z dřívějška si některé cviky pamatuju. Po třech týdnech jsem viděla první výsledky a asi naposled před týdnem, co jsem se měřila, tak jsem měla v pase z původných 68 na 63 a na bocích z původních 98 na 95. Na tom břiše to jde líp. Ale co je důležitější. Přestala jsem řešit svoji postavu a řekla jsem si vážně, že jsem se sebou spokojená, a že pokud se postava už zlepšovat nebude, tak i tak jsem ráda. No a co se nestalo. Nejen, že mi špeky mizej dál ze správných míst, ale mizí mi pomalu, ale jistě celulitida, zdvihá a zmenšuje zadek a mám mnohem víc síly a pružnosti, ale i ruce získaly trochu svaly a opravdu, jak se píše někde v té knize od Callan Pinckney, jednoho dne vaše břišní svaly podnítí i dolní část břicha, tak už se mi rýsujou svaly i ve spodní části:-) Je to neuvěřitelný. Nad zadkem se mi předtím tvořil bochan a teď kde nic, tu nic a nohy ani nemluvě, zpevnily i se zadkem a pár lidí si to už všimlo té změny. Takže doufám, že u tohoto cvičení vydržím, nedám na něj dopustit, doporučuju ho nejmíň aspoň zkusit. Jinak, co se týče stravy, jím pravidelně, ale zdržuju se těžkých jídel a sladkostí. Jinak klidně jim i v devět lehčí večeři. Prostě žádný týrání, nesnáším pravidla:-) Držím všem palce.
Jo a možná se nám může zdát, že se nám třeba nedaří zhubnout zadek. Například já mám širší boky a větší zadek a tak si říkám, že vždycky bude větší, protože tam je i nejvíc tuku, takže se tam bude nejdýl držet:-) naopak někdo má třeba nejvíc tuku na břiše, tak tam to pujde naopak.
@scorpinka No tak to je super, gratuluju k výsledkům
Opravdu se to pěkně čte a je to hrozně motivující
Hnedka má člověk chuť si to jít zacvičit. ![]()
@Tusý Jj, moc díky. Já jsem ji cvičila už dřív podle knížky a pak jsem nevím proč přestala. Zkoušela jsem pak i jiná cvičení, ale kalanetika se zatím ničemu nevyrovná. A hlavně mě baví. A když tě něco baví, tak o to je to lepší. Vždycky jsem nejraději cvičila doma a necvičim to uplně přesně podle pravidel. Některé cviky třeba vynechávám úplně a některé místo toho doplním intuitivně. Třeba cviky na boky jsem dřív neodcvičila v kleče, protože mě bolela kolena a teď? V pohodě, kolena zesílila, záda taky. Musim říct, že i břicho uplně necvičim 100 x a přidržuju se stehen, protože ještě není tak silné. Pokud ale cítím pálení, vím, že je to dobře, než aby za mě pracovala bedra:-)A tolik síly a pružnosti kolik teď ve mně je? V autobuse ze sedadla vyskakuju jak baletka ![]()
Jo a bolesti v zádech, na které jsem trpěla? Mám pocit, že vůbec nevím, jak to vypadá ![]()
Jen do mě, ještě v březnu jsem to prožívala na vlastní kůži - každý den kalanetika, bolesti v zádech zmizely, svaly se i přes trošku toho sádla vyrýsovaly…
Ještě dopapkám jednu čokoládičku, co jsem dostala k svátku a jedu s váma, fakt ![]()
@Takyjedna Jestli je to jen chuť na čokoládku a nasežrala jsi celou tabulku, tak proč si nedat. ale od zítra začni. Když mám chutě na sladký, dávám si med nebo lžičku kokosovýho oleje. taky mám sušený kokosový prášek, to taky jde. Jo a ještě jsem si koupila syrovátkový nápoj, dávám si to po kalanetice, je s příchutí čokolády. Takže vlk se nažral a koza zůstane celá ![]()
@scorpinka Ne, celou.
. A včera mě kamarádka pozvala do čokoládovny na horkou, ve který stojí lžíce. Ale zítra je taky den
Syrovátkový nápoj v prášku? Kamarádka to taky pije. Pořád přemýšlím, že to zkusím
@Takyjedna No, je to vlastně jakoby na ochranu svalů po cvičení. K doplnění bílkovin, já masovej typ moc nejsem ![]()
@Takyjedna
, tak od zítřka jo? Už pro ty záda ![]()
@scorpinka jak psala Tusý - pěkně se to čte a taky gratuluju k super výsledkům. Též nedám na kalanetiku dopustit. Momentálně tedy kombinuju s Jillian, potřebuju se zbavit tuku, taky cvičím denně - na střídačku. Ale je to super, ptž. se po Jillian alespoň pořádně protáhnu.
@krmar Jill cvičila kamarádka, ten 30.denní program, cítila se po tom moc fajn, zpevněně, zdálo se jí, že jí rostou i svaly. Ale stěžovala si na bolest šlachy a kolenou při cvicích. Ale jí ještě víc zmohutněly ty svaly, takže teď Jill necvičí, drží jen nějakou dietu zase aby zhubla. Ale chodí na jógu a pilates a možná to jen na zkoušku zkusim. I když kalanetiku si vymluvit nedám:-)