Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@kryštůfekštěpi Já mám bohužel taky jenom knihu superkalanetiky, takže nepomůžu. Jinak kalanetika opravdu perfektně tvaruje, už se těším, až na ní budu moct za měsíc taky najet znovu. Teďka jsem momentrálně nemocná. Ale cvičím jí hlavně kvůli zádům. Nic jinýho než kalanetika mi na ně nezabírá. Ani cvičení určený přímo na záda ![]()
@kryštůfekštěpi taky mám jen knihu. Objednala jsem si jí z antikvariátu, o CD se superkalanetikou nevím, možná nějaké krátké video na Youtube ![]()
Ahoj díky za odpověd, mělo by být od Callan cd superkalanetika ale nemůžu ho sehnat. Jinak na záda mi také moc pomohla, to byl ze začátku hlavní důvod cvičení a byla jsem také neuvěřitelně ohebná:)) Doufám, že budu mít na cvičení čas, kluci se střídají ve spánku tak moc času nemám, ale zůstalo mi téměř 20 kg nahoře, tak mi nic jiného nezbývá a hlavně jsem byla spokojená jak jsem vypadala po cvičení:)))Jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskusi, je to motivující:)) ![]()
@kryštůfekštěpi Jo ta ohebnost z kalanetiky mi taky chybí. Ale po pár lekcích to zase dohoníme. Přeju ti, ať se ti podaří schodit svoje nadbytečné kilogramy a ať máš na cvičení trochu času - musíš dětem vysvětlit, že i maminka na sebe potřebuje chvíli
Tak hodně zdaru při cvičení ![]()
Také tomu pevně věřím:) jj doufám, že se hlavně malému brzy ustálí nějaký spací režim a bude víc času:) jednomu jsou dva a druhému 7 týdnů:)tak je s nimi veselo:)) tak vzhůru do cvičení:) Dám vědět jak to půjde:)
@kryštůfekštěpi Tak to máte akorát veselý období, to je pravda. Ale snad to nějak půjde. Určitě dej vědět ![]()
@kryštůfekštěpi sice sama Callan v knize píše, že se nemá přeskočit hodinový program a „vlítnout“ na 15 minutový, ale já si myslím, že by ti teď po porodu stačitl a asi i časově vyhovoval a určitě je lepší zvládnout párkrát v týdnu alespoň ten, než nic z nedodstatku času
. Na zpevnění postavy stačí určitě, na protažení taky, případně ty protahovací cviky můžeš cvičit i denně, to pak zabere tak 5 min. Na spalování tuků budou asi ve tvém případě nejlepší dlouhé procházky s kočárkem, pokud ti dvouleťák jezdí třeba na koloodrážedle, nebo ho můžeš vozit taky, spojíte příjemný s užitečným ![]()
@kryštůfekštěpi při tak malých dětech mi příjde hodinový program, i jen třeba 3× v týdnu, skoro nadlidský výkon
. Navíc potřebuješ i odpočívat, když mrňousci spí ![]()
@krmar píše:
@kryštůfekštěpi při tak malých dětech mi příjde hodinový program, i jen třeba 3× v týdnu, skoro nadlidský výkon. Navíc potřebuješ i odpočívat, když mrňousci spí
To je pravda, hodinovej je masakr ![]()
@kryštůfekštěpi Jo holky mají pravdu - hodina asi půjde horko těžko - ale kalanetika se dá rozdělit jakkoliv. Nemusí to být jenom na půlku nebo si zacvičit 15-ti minutovej program. Můžeš si dát 3 cviky, za hodinu další 3 cviky.. A takhle to můžeš kouskovat celej den.. Záleží jenom na tobě, jak ti to bude vyhovovat. Ale rozhodně je pravda, že lepší je dělat něco než nic… ![]()
AHoj Holky, moc díky za podporu a rady:) včera se mi podařilo odcvičit první poporodní hodinovku
![]()
Ale dle Vašich radi si to budu dělit asi na dvě půlhodinovky, to pro mne bude lepší, jelikož hodinu v kuse věnovat cvičení je zatím bohužel moc velký luxus:)
Jinak chodit se snažím 3 x týdně mám takové 5 km okruhy ty chodíme s kočárkem za 45 min, je to docela náročný terén samá stoupání a klesání, ale krásnou přírodou:)
tak snad kila půjdou stále dolů:) pomalu klesají, tak hlavně vydržet:)) ![]()
A jak často cvičíte ted Vy? ![]()
Noo,
já tady pravidelně píšu, že už jsem začala hodinovku a budu pokračovat, ale na pokračování mi nějak nevychází, vždycky mi do toho přijdou nějaké podpásovky.
Naposledy jsem pravidelně hodinovky cvičila někdy zjara. Ale teď to doufám začne
.
Taky držim pěsti at to vyjde
, pro mne je nejhorší začít, jak začnou být trochu vidět výsledky tak mě to žene dál, tak snad to tak bude i tentokrát:) ![]()
@kryštůfekštěpi Já teď momentálně necvičím, protože mi v pátek budou vyřezávat pihu, pak potrvá 14 dní než mi vyndaj stehy a minimálně dalších 14 dní nebudu moct cvičit vůbec, takže teď hlídám jenom jídelníček a místo cvičení lenoším
Takže já na to skočím nejdřív koncem prosince. Jo, chůze je nejlepší, určitě ti ty kila klesnou. A pak jak píšeš, až budou výsledky, bude to motivující a vždycky když se ti nebude chtít, tak tě to nakopne ![]()
@kryštůfekštěpi tak to jsi fakt dobrá, že jsi zvládla hodinu v kuse, při dvou mrňouskách a pár týdnů po porodu ![]()
Já bych klidně cvičila denně, s jídelníčkem mám zase já problém, ale to taky nestíhám, takže alespoň 3× týdně delší cvičení - orbitrec, hopsání (diskotéka) s dětma, rotační disk, prostě kardio a kalanetiku jen krátkou ještě asi 2× týdně.