Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Akcule úplně ideální je zkusit vše, klidně po 10ti opakováních, a klidně si cvičení rozděl do několika dílů, než si cviky osvojíš. Mě teda zrovna ten druhý na břicho z kalanetiky nevyhovuje a nahradila jsem ho jiným. Jinak cvičím vše v tom pořadí, jak je v knize, má to své opodstatnění.
Holky díky
super, jdu se do toho pustit
V pondělí ještě začínám chodit na pilates hlavně teda kvůli zádům…tak snad to zvládnu dnes
a myslíte že bude stačit třeba čtvrtek kalanetika, pondělí pilates a zase čtvrtek kalanetika? nebo bude lepší pondělí pilates, středa kalanetika a třeba pátek kalanetika? Kalanetiku budu cvičit doma…Mám 4 leté dítě, chodím do práce atd…takže abych stíhala
![]()
ještě mi řekněte, jak se třeba přemluvíte cvičit? už se vidím, jak přijdu někdy v 18h. z práce, udělám večeři, vykoupu dítě a celá natěšená budu cvičit
Až uvidím výsledky, tak mě to snad motivuje…
Před rokem jsem byla odhodlaná cvičit na orbitreku, ale bohužel do dopadlo jak mi každý říkal - dávám na něj oblečení
Strašně mě to nebaví na něm šlapat 45 minut :_) ale věřím, že kalanetika mě snad bude bavit, je to něco jiného, než furt šlapat ![]()
Jinak jste úžasný, tiše závidím
jste fakt dobrý že Vám cm ubývají:-)Snad jsem za měsíc taky napíšu nějakou změnu
Mám 162 cm a 62 kg…před těhu jsem měla 52 kg… vel 38 a teď mám vel. kalhot 42
hlavně díky zadku teda
ten se mi nikam nevejde, jinak by to byla i vel.40 možná ![]()
Tak mi držte palce
@Akcule No ze začátku si musíš sehnat nějakou motivaci, buďto si najít obrázek na internetu, nebo použít svojí fotku když si měla 52 kg, aby tě to neustále motivovalo se donutit cvičit třeba i v deset večer. Ale pokud je hlava připravená udělat změnu, půjde to samo. Vše začíná v hlavě
A pokud k tomu ještě upravíš jídelníček, tak budou cm ubývat sami.. Já cvičila kalanetiku 3× týdně a výsledky byly rychlý ![]()
Ahoj holky, tak sem přečetla Vaši diskuzi a všem moc gratuluju k výsledkům, já teď nad tou kalanetikou dost přemýšlím, potřebovala bych se zpevnit, ale hlavně mám sedavé zaměstnaná a denně sedím cca 9 hodin u počítače a poslední dobou mám hrozné bolesti zad
tak sem se Vás chtěla zeptat, zda nemáte nějaký odkaz na kalanetiku cvičení pro začátečníky? děkuju… ![]()
Tak to si dobrá
Mám za sebou Hodinové cvičení mi trvalo 2 hodiny a nedošla jsem ani do konce už nemůžu
a už se mi nechce cvičit
vím, je to o hlavě…chtěla jsem přestat kouřit a nedařilo se, pak jsem si to srovnala a ze dne na den nekouřím už 2 a půl roku. cviky na hýždě mě fakt bolej…mám nějaký divný kyčle a dostávámpři tomhle cvičení v sedě a vykloubit nohu a hýbat s ní cm nahoru nebo kam a umírám na křeč do kyčle ![]()
Musím to vydržet
myslím cvičení, časem si to asi přizpůsobím a hodinu to trvat bude
ale hrozně bych si přála aby mě to alespoň bavilo ![]()
@Akcule mě už hodinova trvá 40 minut a to dělám plné počty, ale chvilku trvá, něž si cviky osvojíš. Taky nám začátky trvaly 2 hodiny a někde jsem narazila i na 3 hodiny ![]()
Z vlastní zkušenosti doporučuju trpělivost, nechtít hned vše najednou a buď si lekce rozdělit do více dní /ale zahřátí a protažení rozhodně vždy/ a nebo a to bude asi lepší, začít klidně na 10ti opakováních. U těch cvikl na zadek mě taky někdy berou křeče. Je potřeba opravdu poctivě odcvičit ty zahřívací cviky a ten posilovací cvik opakovat opravdu klidně jen 10×. Až tělo zesílí a zvykne si na cvik, tak se i toto zlepší. Je lepší naučit se cvik opravdu správně a málo opakování, než to chtít strhnout hned na plné počty a ne tak poctivě, jak je potřeba.
Protahovací cviky jsou zase moc důležité pro perfektní protažení svalů, aby nezůstali po posilování smrštěné a nepůsobily mohutně.
Jinak jsme na tom stejně. Já mám taky 162 cm a teď po vánocích vážím zase něco přes 60 kilo. Ale už na tom makám ![]()
@B.O.K. Team dám sem odkaz na cviky rozdělené do 3 dílů - jsou to cviky přesně podle knihy od autorky cvičení, ale video už na uložto nemůžu najít.
http://zeny.e15.cz/…ch-dilech--1
http://zeny.e15.cz/…ch-dilech--2
a zkrácená sestava - ta pak stačí jako udržovací, až budeš se svou postavou spokojená http://zeny.e15.cz/…ch-dilech--3
A mě osobně pomáhá na záda právě kalanetika. Taky mám sedavé zaměstnání a dokud jsem byla na MD, záda mě nebolaly vůbec. Teď, pokud cvičí, tak taky dobrý. A v práci sedím na takové té nafukovací čočce.
@Akcule cvičila bych tak, aby mezi každým cvičením zůstal volný alespoň jeden den. Kalanetika a Pilates jsou na stejném principu. Možná by jsi mohla zkusit ještě alespoň jednou týdně protlačit ten orbitrec (ale já jsem na tom stejně jako ty, nebaví mě na něm ani 30 minut). Případně to jde tak, že si dáš 2O minut posilování (nebo třeba krátkou kalanetiku) a pak stačí i 20 minut na orbitrecu, ale stejně tak pomůže i delší procházka ve svižnějším tempu.
@krmar zkouším, snad se to jméno zobrazí ![]()
Díky za rady, je pravda, že 100krát to neudělám ani náhodou
břicho jsem dělala na 3 krát po 10…orbitrek už je nějaký rozbitý, prokluzuje a akorád se na něm rozčílím že to nejede ![]()
je mi jasné, že bych od prvního cvičení chtěla moc, uvidíme třeba za měsíc to už mi to půjde určitě lépe.
@Akcule Držím palce, aby tě to začalo brzo bavit, protože to je nejlepší cvičení co znám
Ale hlavně pořádně nastudovat ty cviky, ať se dělají pořádně
S tou nohou jsem ze začátku taky měla problém. Když jsem cvičila svojí první hodinu, tak jsem jí za těch 100 vteřin dokázala udržet nahoře tak 5, ale každou hodinou se to zlepšovalo a po několika odcvičených hodinách už jsem to dávala s nima do 100. Ale musíš být trpělivá. Samo se hned nic neudělá ![]()
@Tusý jojo to je mi jasné
Děkuju, cviky jsem se snažila dělat podle knížky, ale je mi jasné že to zatím nedělám úplně dobře ![]()
To vypiluju
ale je pravda, že se cítím tak protáhnutě nějak, je to příjemný ![]()
@Akcule A za chvíli budeš ohebná jak nikdy
Je to fakt vynikající cvičení ![]()
@Akcule pokud se ke kalanetice dostaneš několikrát v týdnu alespoň na chvíli potrénovat cviky, tak za měsíc si určitě zacvičíš parádní kompletní kalanetiku. Já teď o víkendu docvičím 10 lekci kalanetiky a zkusím se posunout na superkalanetiku, alespoň v částech, které zvládnu.
Ach jo, holky. Kdyz jsem na Novy rok lezla na vahu, tak se na me zubilo 77,7kg. To je do mych vysnenych 67-68 sakra hodne. Od toho NR poctive cvicim a zdrave jim. Vim, ze ted je to o vuli a nepodlehnout - ja ty svatky a Silvestra proste neustala a to mam normalne hodne silnej tah na branku. Sama se nechapu. Chci kombinovat kalanetiku a 30DS, idealne kalanetiku 3× tydne (10 years younger) a 3× tydne shred, jeden den volna. Jen s temi detmi se kalanetika fakt blbe dela, opravdu je to o hodine a mit hodinu nekde volna je tezky. Starsi dcera pres den nespi a obe deti mi vecer usinaji kolem 22h..po 22h vecer se cvicit, nota bene hodku nechce..Chlap se mi domu vraci nejdrive v 20h, dnes, protoze jsou uzaverky v ucetnictvi, tak je taky v praci, leden ma z celeho roku nejblbejsi..
@krmar moc děkuju a stačí tedy tuhle celou sestavu (1 a 2 odkaz ) cvicit cca 3× tydne? ![]()