Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@tsasenka Jo záda… Kvůli těm cvičím taky nejvíc. Ty mám tak trošku odrovnaný teď, tak doufám, že to spravím a nebudou mě zase bolet.
@Tusý chci se zeptat, na ten cvik č.2 pro dolní končetiny. Jak moc tam jdeš „dolů“? Já jsem si našla video a tam ženská podsadí zadek a normálně dřepuje. Dřív mi to vůbec nešlo, ale teď bych už takto pár cviků dala, ale nevím, jestli je to správně ![]()
@tsasenka V knížce píšou že máš jít dolů o 7-8 cm ne o víc, ale já možná klesám trochu víc, prostě podle sebe, aby nožky zabíraly, ale dřepy určitě ne. Dneska bych chtěla začít, tak uvidíme. Mám změřeno, zváženo a vyfoceno a už se těším na změny. Ale zatím budu cvičit 3× týdně, musím se do toho zase dostat
@tsasenka Máš taky nějaké foto nebo aspoň změřeno, ať pak můžeme porovnávat výsledky? To mi vždycky dodá nejvíc motivace ![]()
@Tusý No, já jsem si říkala, že je tam psáno těch 7, tak já to budu dělat podle knížky ![]()
Mám foto, váhu i míry, ale to foto jen ve spodním prádle u zrcadla, aby to bylo co nejvíc vidět. Takže do veřejné diskuze nééééé ![]()
Včera jsem cvičit nestihla, měla jsem toho doma moc, tak doufám, že dneska se k tomu dostanu ![]()
Po jaké době budeme porovnávat? Já se bojím, aby tam nějaký úbytek byl. Po porodu jsem cvičila denně (nejdřív ty cviky podle rehabky atd.) ale pak jsem přestala, protože úbytek nulový (teda to břicho mi splasklo hned). Ale dál se nemůžu dostat. 14 kg jsem dala dolů porodem a teď asi musím vydřít ten zbytek ![]()
Běhala jsem i na orbitreku kolem 12 km/den, ale jak kojím tak prostě dolů nejde nic
@tsasenka Já mám taky foto ve spodním prádle, ať pak můžu porovnávat co nejvíc
No uvidíme jak nám to půjde. Já se měřím jednou za měsíc, ale toto asi ještě dělat nebudu. A určitě nějaký úbytky budou!!!
Já zatím shodila 18 kg po porodu, ale dalších 15 my chybí, takže mám co dělat ![]()
Co se týká toho cviku na nohy, tak jste mi nasadily brouka do hlavy.
Já klesám hodně, tak to asi dělám špatně. Musím si to ještě jednou načíst.
@tsasenka hezky ses do toho pustila! ![]()
@Tusý Tak mně sice ještě chybí dát dolů 8 těhotenských kil, ale úplně nejradši bych celkem chtěla dát dolů tak 15-20 kg, tak uvidím, jak to půjde.
Jinak já budu mít 19.1. měsíc cvičení, ale nějak nevím, jestli se půjdu přeměřit.
Než jsem začala cvičit, byla jsem taková rozteklá, pak mi přišlo, že se tělo trochu zpevnilo, ale pak jako zmohutnělo
no a teď snad trochu ubyde. Ale co bych chtěla po 16 lekcích, že?
Já vím, co bych chtěla, postavu, jako Callan ![]()
@Timara Já jsem zkoušela ty dřepy, jak jsem našla na videu, ale pak po radě @Tusý jsem to zase dělala podle knížky a musím říct, že v tom malém rozsahu je to víc makačka.
@Tusý Tak já se teda za 9 dní změřím, ale jak nebudou úbytky, tak mě asi trefí ![]()
Teď mě skolila chřipka, tak nevím, kolik do toho měření stihnu odcvičit.
Když jsem jen tak letmo pročítala diskuzi, tak vím, že jsi hodně cvičila a byla spokojená s postavou. Jak dlouho si takhle cvičila?
@tsasenka Cvičila jsem půl roku 3× týdně. A fakt to bylo na těle neskutečně znát. ![]()
Jestli tě skolila chřipka, tak už bych na to prděla. Než se uzdravíš, to pár dní potrvá a navíc pamatuj, že ve škole se po nemoci týden necvičilo, takže to nepřeháněj…
@Tusý Tak jestli jsi byla spokojená po půl roce, tak snad by to v létě mohlo být o dost lepší. Jestli teda vydržím, dneska se mi nějak nechce, starší dcera pustila pohádku, tak jsem uspala Mianku a dívala se s ní. Tak třeba se do toho ještě dám.
A jak to jde Tobě, dala ses už do toho? Já si říkám, kdy se asi dostaví ten pocit, že je to moc lehké, jak psala Calan, že díky tomu napsala superkalanetiku. Manžel se mi směje, že jak to může být lehké, když jsem u toho ze začátku hekala
![]()
@tsasenka Já to teda kombinuju s pole dancem, ten jsem totiž dělala před těhu a hrozně mě baví, takže jednou týdně pole dance a 2× týdně kalanetika a mám za sebou 2 pole dancy a 3 kalanetiky, tak se těším, až to půjde lehce, snad to bude brzo. Po porodu je horší kondice než když jsem začala cvičit kalanetiku prvně. Cvičení zdar ![]()
@Tusý To mi povídej, po porodu je tělo celé gumové. Po prvním porodu to bylo ještě dobré, ale po tom druhém je to už horší, no. Držíš u toho nějakou dietu? Našla jsem jedny stránky paní, co cvičí kalanetiku a má tam změnu po roce a píše, že žádnou dietu nedrží a je s postavou spokojená.
Tak doufám, že to půjde, já prostě na ty diety nějak nejsem, omezit jídlo to jo, ale hladovět, to ne.
Kdyby ses na to chtěla mrknout:
http://www.kalanetika-a.cz/
@Timara Cvicíš taky? ![]()