Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tusý No, to je fakt super
i váha šla dolů!
A k těm třem dětem: až zhubnu po druhém, můžem se bavit o dalším ![]()
Ahoj holky,
tak už jsem o 2 roky mladší, čili se necítím na svých obvyklých 65, ale už jen 63, to je bezva! Jsem zvědavá, kdy uvidím změnu v zrcadle, ale fakt se cítím dobře a i když je to nemožný, tak fakt mně přijde, že to tělo pracuje a znovu - i když je to nemožný - při tom druhým cvičení jsem cítila, že třeba na břicho se mně cvičí líp a snáz. Už se těším, až budu mít za sebou těch cvičení třeba 20 a některé cviky mně půjdou celkem dobře. Teď ty na zadek jsou utrpení a jedna velká kroucenina. Naštěstí si vždycky přečtu v knize, že „až vám zesílí ruce/nohy/záda… všechno půjde líp“ a jsem v klidu ![]()
Jo a ještě se musím pochlubit svojí fikaností, protože první vážení jsem dělala před menstruací - zavodněná, nateklá, takže za 4 dny mám jak mávnutím kouzelného proutku 1,5 kg míň, což je samozřejmě objektivně jeden velký podfuk se zadržovanou vodou, ale subjektivně velká radost a motivace pokračovat
![]()
@tsasenka píše:A k těm třem dětem: až zhubnu po druhém, můžem se bavit o dalším
To si teď taky říkám, že až zhubnu po prvním, můžem řešit druhý ![]()
Díky holky. Hned ty malý výsledky člověka nakopnou dál a už si představuju, jak to bude za půl roku, jak se budu chlubit, že 10 cm tam, 12, tam, 7 tam… To mě prostě dává matovaci vydržet a pokračovat. Dneska jsem zkoušela jedny šaty, co jsem si před porodem objednala ve svý původní velikosti 38 a sice to nevypadá pěkně, ale už se do nich aspoň narvu (i když ty mega prsa v nich nic moc
) Tak doufám, že si je v létě budu moct vzít na sebe a už to to bude vypadat pěkně. Přeci jenom to bude jejich premiéra ![]()
Takže jedééééééém dááááál
![]()
@KatkaX No vidíš to, za chvíli budeš mít odcvičeno 10 hodin, to už budeš o deset let mladší, no a v létě už budeme mít za sebou tolik hodin, že už budeme všechny v plenkách
Ale opravdu to každou hodinou bude lepší a lepší
Já třeba vůbec nedávala to kroužení pánví, začínala jsem na pěti a myslela, že u toho umřu a teď mám za sebou dvanáct hodin a už dávám těch deset. Sice si pořád myslím, že u toho umřu
Ale už dávám plný počet. A to je super. To pak půjde jako po másle a přejdem na superkalanetiku
![]()
@Tusý Taky mám radost, když se do něčeho narvu
tak moc gratuluji
za měsíc Ti sednou zase líp
Já zkouším pořád něco, jestli už se to bude dát nosit, nebo ne ![]()
Zkoušela jsi předtím cvičit superkalanetiku? Já si třeba zapojuji posilování paží, protože je mám jak chlap, tak dělám 50 na jedné a druhé noze k těm normálním stům. A ten poslední cvik na vnitřní stehna - počítám do 300, ale víc superkalanetiky si netroufám zapojit. To bych u toho asi umřela ![]()
@tsasenka Tak superkalnetiku jsem ještě nezkusila (ani předtím, jak jsem vydržela půl roku cvičit). Uvidíme jak to teď půjde a možná se k ní konečně taky dopracuju. Ale zatím jsem ráda, že jsem ráda
Už jsem se hodně zlepšila, to jo, ale pořád je to docela dřina, takže uvidíme časem
@Tusý Dneska jsem mrkla na pokračovací cviky v té modré knížce, no - některé jsou mazec
a ta zelená knížka, to je potom síla. Hlavně mi přijde, že superkalanetika zabere mnohem víc času, aby se zacvičilo všechno. A s tím mým malým prďolíčkem je to nereálné.
To možná až časem, až budou děcka velké a já budu mít hafo času, tak si můžu cvičit
![]()
@tsasenka Jo ta super kalanetika bude asi na dýl… Ale na tu máme ještě čas. A že bych taky důkladně prolistovala po dlouhé době modrou knížku…
![]()
@Tusý Já jsem si řekla, že se postupně pokusím tu super zařadit. Dívala jsem se, že někde se to moc neliší, jen se zaujme trochu jiná poloha. Zkusím to dneska s cvikama na nohy, místo na špičky, stát „na prstech“ a dělat podřepy. Asi u toho umřu ![]()
Zajímalo by mě, jak dlouho trvalo Calan, než se dopracovala k té krásné postavě. ![]()
Zajímalo by mě, jak dlouho trvalo Calan, než se dopracovala k té krásné postavě.
To by mě zajímalo taky… ![]()
@Tusý Dneska jsem si zkusila zařadit super kalanetiku - 1. cvik na nohy…
ještě zítra se mi budou asi třást nohy
ale dobrý, další obměnu asi až za delší čas ![]()
Ona v té knížce má fotku, píše, že vážila 36 kg a byla opuchlá. Když pak cvičila, měla 42 kg, menší velikost a už krásnou postavu. Takže asi jí to taky nějakou dobu trvalo. I když ona snad cvičila neustále
![]()
Ahoj holky,
koukám, že už přemýšlíte nad superkalanetikou a já mám pořád za sebou to druhé cvičení, nějak nestíhám, tak se chystám dnes a zítra to zase trošku dohonit. Každopádně jste mě @Tusý a @tsasenka navnadily a chtěla jsem kouknout, jestli je kniha ještě k sehnání a snad i v nějakých antikvariátech by sehnat šla. Ale je na ulozto, tak jsem mrkla a je to teda mazec. Jen jsem koukla na pár obrázků, ale vyděsily jste mě navíc s tím, že by to mělo trvat ještě déle.
Holky, ještě mě nalaďte, po těch deseti hodinách je to fakt znát, jo?!
Každopádně musím říct, že se to moc nezdá, jak jsou ty pohyby jen takové malé, ale druhý den cítím celé tělo. Zatím teda dost mých cviků vypadá spíš jako epileptický záchvat, než jak ona popisuje jako ladné a plynulé pohyby, ale tak snad časem ![]()
@KatkaX Já jsem si neustále myslela, že i když cvičím denně, není to vůbec poznat. Aspoň já to teda na sobě nevidím.
Ale dneska mě manžel objal a řekl mi, že posledních 14 dní pozoruje, že jsem zhubla
Že mi to nechtěl říct, abych se cvičením nepřestala, ale je to tak, zhubla jsi ![]()
Takže motivace ještě větší, než centimetry ![]()
Ta super kalanetika by trvala dýl, protože je tam víc cviků, o hodně, tak proto. Musí si člověk vybrat ![]()