Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, jsem fyzioterapeutka, osobní trenérka, školitelka (mimo jiné i instruktorů kalanetiky), mám už víc než 20 let praxe - a kalanetiku je vždycky třeba kombinovat se cvičením na uvolnění páteře, nestačí jen posilovat a určitě není dobré všechny cviky z kalanetiky dělat brzo po porodu, mohly byste si zafixovat rozestup břišní stěny (diastázu). Na práci s diastázou a návrat do formy po porodu se specializuju už 20 let, kdyžtak se ptejte ![]()
Mám kanál na youtube @Kristina Bertošová a na bolesti v zádech vyzkoušejte tyhle osvědčené cviky z fyzioterapie:
Zdravím, já cvičila 3 měsíce a ani centimetr míň a váha pořád stejná.
Tak přecházím na kruhový trénink, tím jsem kdysi shodila 8kg za 3 měsíce. Podotýkám, že dietu nedržím.
@Bertolka Tak teď jsem zmatená. Já si u kalanetiky páteř protáhnu vždy skvěle… ![]()
Ahoj holky, cvičíte ještě některá? Já se teď rok od posledního porodu znovu vracím ke kalanetice.
@Magical-eyes Chci teď začít, ale nemůžu se rozhodnout jestli pilates nebo kalanetiku. Jde o to, že tím nechci hubnout, ale tvarovat. Protože běhám a cvičím s vlastní váhou a mám tendence k tvorbě svalů. Čili cílem je svaly prodloužit. Ty cvičíš?
@Paní_z_obrazu cvičila jsem kdysi a bylo to bezva…a teď plánuji návrat
…
Vyhovuje mi cvičit doma. Pak mám taky ráda, že to neobsahuje žádné skákání a složitou choreografii. Tvaruje to dobře. Akorát než se do toho člověk dostane, je to hodně náročné na správné provedení cviků…a bolí to ![]()
Cvičím, ale jen zkrácenou verzi, se 4 dětma bych teď celou nezvládla, ale kalanetika je fakt super, neskutečně tvaruje postavu
Ahoj,
já cvičím, ale zrovna se u nás začal cvičit Pilates, tak chodím tam, protože mě to aspoň donutí cvičit ![]()
Nicméně si myslím, že po kalanetice jsou výsledky lepší, jen se musí ubrat jídlo.
Já mám teď za sebou první 2 lekce AM callanetics po drahně letech
. Krásně se mi uvolnila krční páteř, bederka a mezilopatkové svaly. Takhle důkladně a skoro ihned se mi to nepodařilo ani při józe, na kterou chodím v týdnu. Ale flákám to, vzpomenu si akorát o víkendu. Jinak teda výsledky bývají rychlé. ![]()
@tsasenka Ahoj, moc děkuji za odpověď. 🙏 Jestli si dobře pamatuju přezdívku tak ty jsi tu v diskuzi byla hodně aktivní, že?
Já už asi třetí den pročítám celou diskuzi a včera jsem si založila profil, protože mě zajimalo zda tu někdo aktuálně cvičí, abychom si byly navzájem inspirací. 😁
Jinak pilates je taky fajn, letos jsem si objednala spoustu knih. Kdysi jsem chodila na soukromé lekce, tak takový ten základ dýchání atd si pamatuju, ale do praxe jsem to ještě nepředvedla.
Ale minulý rok v září jsem si pořídila modrou a zelenou kalanetiku, ale od té doby jsem cvičila jen párkrát, ale teď mam velkou motivaci zacit. Chci si splnit detsky sen a zacit chodit na kurzy baletu pro dospele a nechci tam jit tak ztuhla jako jsem ted. 😁
Jinak jídlo mám, myslím, docela pořešené - zhubla jsem z cca 90 Kg na auktuálnich 53,5, ale vicemene jsem celou dobu necvičila jen hodne chodila a behala a proste jsem trosku rozkydla. Nastesti to neni uplna tragedie, ale chci zapracovat na tvarech a pevnosti a to me porad tahne ke kalanetice, kdyz vzdy ctu ty uzasne vysledky.
Takže, dnes začínám. ![]()
Jeste jednou ti moooooc dekuju za odpoved ![]()
@Takyjedna Ahoj, i tobě moc děkuji za odpověď.
To je báječný, jsem rada, ze je tu nekdo kdo aktualne cvici. 🙏 To je uzasny. Jinak joga je moje srdcovka, jeden z duvodu proc chci pristi rok navstivit Indii
ale porad jsem si rikala, ze i kdyz jsem pred tim nez jsem ztloustla cvicila jogu celkem dost, nikdy jsem nemela to dlouhe, “slachovite” telo alá baletka, ktere jsem si prala a nasla jsem na to odpoved prave v modre knize. Ona tam vylozene pise, ze joga nam k takovemu telu nepomuze. Asi i to je duvod, proc me to teď porad tahne k te kalanetice a jogu ted praktikuju spis na duchovni úrovni nez na te fyzické ( meditace, mantry atd
)
Holky, jinak se moc omlouvám za tykání, doufám, že nevadí, ze jsem automaticky začala tykat. Až ted jsem si to uvedomila, tak se pripadne omlouvam. ![]()
@Turmeric_cappuccino píše:
@Takyjedna Ahoj, i tobě moc děkuji za odpověď.To je báječný, jsem rada, ze je tu nekdo kdo aktualne cvici. 🙏 To je uzasny. Jinak joga je moje srdcovka, jeden z duvodu proc chci pristi rok navstivit Indii
ale porad jsem si rikala, ze i kdyz jsem pred tim nez jsem ztloustla cvicila jogu celkem dost, nikdy jsem nemela to dlouhe, “slachovite” telo alá baletka, ktere jsem si prala a nasla jsem na to odpoved prave v modre knize. Ona tam vylozene pise, ze joga nam k takovemu telu nepomuze. Asi i to je duvod, proc me to teď porad tahne k te kalanetice a jogu ted praktikuju spis na duchovni úrovni nez na te fyzické ( meditace, mantry atd
)
Knihy taky mám, pak klasicky videa z ulozto
. To máš podobné zájmy jako já, baletkový tělo by se mi taky líbilo, na YT si občas najdu barre - to je takový upravený „balet“ pro amatéry, cvičì ae u tyče
. Tykání v této komunitě v pohodě.