Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já jsem cvičila kalanetiku cca od 22 let asi 3 roky dvakrát týdně. V Praze pod vedením cvičitelky, která ji (a můžu srovnat s jinými lekcemi) cvičila opravdu přesně, navíc perfektně ovládala anatomii, fyzio atd. Bohužel, později se přeorientovala na pilates (nic proti, také jsem cvičila, ale nemá takové výsledky) a pak se odstěhovala a už necvičí.
No a proč píšu, u mě efekt kalanetiky (upozorňuji, nebyla jsem nikdy baculatá, neměla jsem nikdy nadváhu) byl ten, že za cca půl roku mě známý, kterého jsem delší čas neviděla nepoznal
a lidi mi dokola říkali, kolik jste zhubla? 10-15 kilo?
Jako fakt! nevymýšlím si. Potřebovala jsem zpevnit a postava dostala úplně jiný tvar. Nedám na kalanetiku dopustit, jen bohužel málokde se cvičí, navíc většinou blbě. zažila jsem něco mezi aerobikem a pilatesem, lekce, které neměly s kalanetikou nic společného.
Teď nemám vůbec čas, tak mívám takové období, když si (o 20 let později po té první zkušenosti) přijdu neforemná, že třeba dva měsíce cvičím kraťoučkou sestavu 20min doma. když se snažím denně, za ty dva měsíce opět vypadám jinak. Je to výborný cvičení. ![]()
@Mutlice To je super! Já mám videa s Callan, + knížky, tak bych to taky mohla dát, ale před Vánocema moc nestíhám, právě. ( ale strašně chci) Nechápu, proč to už dneska nefrčí, takový účinný cvičení. Je to i výborná rehabilitace. Dneska jsem cvičila podle nějaké (pro mě neznámé verze) videa s Callan, taková „dámičková“, Callan tam byla echt distingovaná, jsem se i pobavila
Potřebovala bych se „vytesat“ do Vánoc.
@Takyjedna píše:
@Mutlice To je super! Já mám videa s Callan, + knížky, tak bych to taky mohla dát, ale před Vánocema moc nestíhám, právě. ( ale strašně chci) Nechápu, proč to už dneska nefrčí, takový účinný cvičení. Je to i výborná rehabilitace. Dneska jsem cvičila podle nějaké (pro mě neznámé verze) videa s Callan, taková „dámičková“, Callan tam byla echt distingovaná, jsem se i pobavilaPotřebovala bych se „vytesat“ do Vánoc.
Taky nevím, proč popularita toho cvičení opadla. Za ta léta od doby, co jsem kalanetiku hodně cvičila, jsem fakt nenašla podobně účinné cvičení. Pilates je OK, ale prostě efekt na postavu takový neměl u mě nikdy.
Btw. jsem si vzpomněla ještě na jednu historku. Kdysi na táboře (to nám bylo tak kolem 18-19ti, jsme byly jako vedoucí) dorazila kamarádka, kterou jsem delší čas neviděla. Byly jsme se koupat a ona měla v plavkách fakt nádhernou postavu (jasně kolem 20 holky mívají, ale ona měla fakt dokonalou, takové ty dlouhé štíhlé svaly) a já vyhrkla něco jako, ježiš ty máš krásnou postavu, a ona že cvičí kalanetiku. Tehdy jsem to slovo slyšela poprvé a až asi 5 let nato jsem to začala cvičit.
@Mutlice píše:
Taky nevím, proč popularita toho cvičení opadla. Za ta léta od doby, co jsem kalanetiku hodně cvičila, jsem fakt nenašla podobně účinné cvičení. Pilates je OK, ale prostě efekt na postavu takový neměl u mě nikdy.Btw. jsem si vzpomněla ještě na jednu historku. Kdysi na táboře (to nám bylo tak kolem 18-19ti, jsme byly jako vedoucí) dorazila kamarádka, kterou jsem delší čas neviděla. Byly jsme se koupat a ona měla v plavkách fakt nádhernou postavu (jasně kolem 20 holky mívají, ale ona měla fakt dokonalou, takové ty dlouhé štíhlé svaly) a já vyhrkla něco jako, ježiš ty máš krásnou postavu, a ona že cvičí kalanetiku. Tehdy jsem to slovo slyšela poprvé a až asi 5 let nato jsem to začala cvičit.
Jinak teda, jedna věc, kterou nechápu, všude píšou, jak je kalanetika strašně jednoduchá, nenáročná, pro začátečníky, co nikdy necvičili ( to sice jo, ale pro ně jsou začátečnický modifikace)…Mi to přijde, že to asi někdo cvičil blbě, tak tohle napsal a ostatní tupě zkopírovali… Je to náročný jak blázen, strašně z toho při cvičení bolí svaly, jak se podsazuje pánev a pak zatíná jen milimetr té procvičované partie, navíc jak zvětší rozsah tak procvičuješ pak vlastně „hlubší patra“
@Takyjedna píše:
Jinak teda, jedna věc, kterou nechápu, všude píšou, jak je kalanetika strašně jednoduchá, nenáročná, pro začátečníky, co nikdy necvičili ( to sice jo, ale pro ně jsou začátečnický modifikace)…Mi to přijde, že to asi někdo cvičil blbě, tak tohle napsal a ostatní tupě zkopírovali… Je to náročný jak blázen, strašně z toho při cvičení bolí svaly, jak se podsazuje pánev a pak zatíná jen milimetr té procvičované partie, navíc jak zvětší rozsah tak procvičuješ pak vlastně „hlubší patra“
Podle mě to píšou, aby se nalákali lidi na lekce…
Ale je fakt, že jak píšeš, dobrý lektor vymyslí modifikace, aby si každý zacvičil. Tak v tomto ohledu, pokud je dobrý lektor, tak třeba se může někdo nezdatný spoléhat, že stejně to zvládne, protože bude mít upravené cviky. Což tak to má být… Ale jak jsem chodívala tehdy před mnoha lety, tak dost lidí některé cviky nedokázalo ani udělat (ani ty základní), a v šatně jsme se vždy bavili, co nás po minulý lekci bolelo, že jsme se nemohli třeba podrbat na zádech (když jsme třeba cvičili na svaly na zádech - lopatky atd).
@Takyjedna píše:Tak snad to cvičení funguje i na dámy z minulého století😊
Já jsem taky dáma z minulého století
a 100% to funguje.
Tak za dopoledne mám další
hodinovou lekci za sebou
. Jsem to sem musela napsat, abych si udržela motivaci
. Uvidím, co v týdnu. ![]()
Holky, já jsem teď 2 týdny v práci, nastoupila jsem po mateřské, tak denně cvičit absolutně nedávám. Jezdím v 5 do práce. Ale cvičím o víkendech, ale ty vaše výsledky mě neskutečně motivují
Jo a holky v práci jedou podle kalorických tabulek, tak jsem se přidala, tak uvidím - kalanetika a upravená strava.
@tsasenka to je skvělý! Gratuluju k práci i k motivaci. Já jsem si včera ukradla taky čas na cvičení, nestihla jsem teda všechno.
. Víkend je fakt lepší. Alecza to cítím zlepšení v rozsahu a počtu opakování. Tělo si rozpomíná. ![]()
Ahooooj, holky
vy jste neskutečné!
Já teď měla šíleně hektické období, tak se moc omlouvám za neaktivitu. Veškerý volný čas jsem teď 3× denně věnovala házení sněhu - u nás na zahradě a ještě jsem hlídala dům mamince, tak ještě tam. A pendlovat mezi dvěma domácnostmi je tedy pěkně náročné.
Tak jdu konečně odepsat ![]()
@tsasenka píše:
@Turmeric_cappuccino Ty jsi prostě neskutečná, tolik kilo shodit,Jinak, mám porovnání s kalanetikou a musím říct, že po kalanetice se tělo krásně formovalo. Po pilates nic takového necítím.
Taky si chci kalanetiku zařadit do cvičení, hrozně mi chybí, i když chodím na pilates. Takže jdu dneska do toho
Dřív jsem bývala aktivní, ale když on se mnou nikdo „necvičil“ a při dětech jsem neměla tolik času.
Já vážím po 4.porodu 84, ráda bych se dostala alespoň pod 70.
Jo a tykání je v poho, tady si snad tykáme všichni
Ahoj
ale vůbec nejsem neskutečná. Ja myslim, ze označení “neskutečná” si tu zaslouží někdo jiný - čtyři děti? Wow! To je neskutečné a uzasne.
![]()
Já si právě myslím tvoji ( děkuji za týkání
) pamatuji - celou diskuzi jsem prolezla
) Takže jsi už začala a pridala jsi k pilates i kalanetiku?
![]()
@Takyjedna píše:Tak to bude super, jestli se to tu zas rozjede
. My jsme mívali i uzavřenku na kalanetiku, nevím, jestli bych se tam ještě vloupala, že by se to obnovilo. Jinak já mám ráda ještě popsugar fitness, tam jsou různá videa na cokoliv, na co mám zrovna chuť. Bývají tam 3 různé úrovně( predcvičujou 3 lidi), podle toho, kdo je jak pokročilý/si zrovna troufá. Ale kalanetika tam teda není. Ale posledně jsem zkusila salsu a pak ještě nějakou „nabíjecí“jógu. To o víkendu. Vcera jsem měla svojí lekci jógy, tak do kalanetiky se pustím hádám dneska večer
. Nevím jak to dělám, ale na té józe jsme dost asi posilovali a zas mám ztuhlo mezi lopatkama
. @tsasenka Vážím zhruba jak ty. Jídlo se mi daří zkrouhnout dopoledne v práci, jak přijdu domů, tak běda
Ahojky,
to by bylo vážně úžasný, kdybychom tu cvičily společně a zase se to tu rozjelo - musim rict, ze ta vase diskuze je neskutecne motivující. ![]()
To cvičení vůbec neznám, ale teď už konecne budu mít trošku volno a podívám se na to ![]()
@tsasenka píše:
Holky, já jsem se nikdy nedopracovala k nádherné postavě, ale viděla jsem fotku a v dálce nějakou krásně tvarovanou nohu. Po zoomu jsem zjistila, že v pozadí jsem já a ten krásný kus nohy je můj, takže tvarování je super. Ačkoli jsem nebyla hubená.
Jak dlouho jste cvičily, že jste to dotáhly k takové dokonalosti?
To je báječný
Zase se k té sexy tvarované nožce procvičíš ![]()
@Anonymní píše:
Ha! Kalanetiku jsem kdysi cvičila na střední pro zábavu a dopracovala jsem se k opravdu božímu tělu.
Teď o skoro 20 let a dvě děti později jsem ve fázi, že něco musím dělat, furt jsem kolem toho tak nějak našlapovala o obnovení tématu beru jako znamení
Tyhle zprávy jsou prostě dokonale motivujici ![]()