Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Anonym z důvodu osobních udaju
já doposud na gyndě ještě nebyla, ale až budu těhotná tak půjdu. Už mi sice přišla pozvánka na vyšetření rakoviny, ale já po zkušenostech z rodiny a blízkých bych na lékařskou lečbu rakoviny nešla. Takže i v tom směru mi je gynda k ničemu kdyby mi určila rakovinu. Já jsem možna pro někoho divna, ale nemoci beru jinak než ostatní po zkušenostech co mám
Ale nemoc nepřemůžeš, když ani nebudeš vědět, že jsi nemocná
Třeba nebudeš moct otěhotnět. Já nejsem z gyndy odvařená, ale beru to jako nutné zlo. Onemocnět můžu i tak, ale přijdu na to dřív než bude pozdě.
@Russet píše:
Ale nemoc nepřemůžeš, když ani nebudeš vědět, že jsi nemocnáTřeba nebudeš moct otěhotnět. Já nejsem z gyndy odvařená, ale beru to jako nutné zlo. Onemocnět můžu i tak, ale přijdu na to dřív než bude pozdě.
Co přijde to přijde. Děri mám ráda, ale že bych je nutně musela mít..takže se s tím smiřím…já to beru tak že každý má právo na svůj život a názor…Takže když se na to přijde tak se na nemoc přijde když ne tak ne…nemoc se dá zjistit i bez naštěvy gyndy
@Anonymní píše:
já doposud na gyndě ještě nebyla, ale až budu těhotná tak půjdu. Už mi sice přišla pozvánka na vyšetření rakoviny, ale já po zkušenostech z rodiny a blízkých bych na lékařskou lečbu rakoviny nešla. Takže i v tom směru mi je gynda k ničemu kdyby mi určila rakovinu. Já jsem možna pro někoho divna, ale nemoci beru jinak než ostatní po zkušenostech co mám
Jak jako k ničemu. Pokud bys měla rakovinu tak se o ní jinak nemusíš ani dozvědět. Takže i když by ses chtěla léčit alternativně tak těžko když l tom nevíš. Zrovna nedávno umřela přítelkyně manželovo otce, protože šla na gyndu až po x letech kdy už denodenně krvacela a měla bolesti. Zemřela a nechala po sobě osmiletého kluka. Pro mě naprosto nepochopitelný.
@Anonymní píše:
Co přijde to přijde. Děri mám ráda, ale že bych je nutně musela mít..takže se s tím smiřím…já to beru tak že každý má právo na svůj život a názor…Takže když se na to přijde tak se na nemoc přijde když ne tak ne…nemoc se dá zjistit i bez naštěvy gyndy
Rakovina bolí kolikrát až v poslední chvíli
Názor mít můžeš, ale každý gynekolog by kroutil hlavou, že se dobrovolně zříkáš preventivní prohlídky.
@Anonymní píše:
Rakovinu děložního čípku ti asi těžko diagnostikují z křišťálové koule. Je třeba zajít na stěry. Můžeš být celý život v pohodě, ale za mě hraješ ruskou ruletu.
@Boudová píše:
Jak jako k ničemu. Pokud bys měla rakovinu tak se o ní jinak nemusíš ani dozvědět. Takže i když by ses chtěla léčit alternativně tak těžko když l tom nevíš. Zrovna nedávno umřela přítelkyně manželovo otce, protože šla na gyndu až po x letech kdy už denodenně krvacela a měla bolesti. Zemřela a nechala po sobě osmiletého kluka. Pro mě naprosto nepochopitelný.
jak jsem psala výš rakovina se dá zjistít i jiním vyšetření než jen na gyndě..je to váš názor já vám ho neberu já zas mám svůj názor…a to velmi pravděpodobně ted s jednou nemoci bojují..k lekaři jdu jen na potvrzení nebo vyvracení lečby, ale ne na gyndu
@Anonymní píše:
Každý svého štěstí strůjce ![]()
@Anonymní píše:
jak jsem psala výš rakovina se dá zjistít i jiním vyšetření než jen na gyndě..je to váš názor já vám ho neberu já zas mám svůj názor…a to velmi pravděpodobně ted s jednou nemoci bojují..k lekaři jdu jen na potvrzení nebo vyvracení lečby, ale ne na gyndu
A jak?
@Anonymní píše:
Možná máš na mysli klasickou léčbu rakoviny, chemoterapie a jiné „libůstky“, noční můra mnoha lidí. Ale co vím, tak počátek rakoviny čípku se dá zachytit brzy a taková konizace může být jen chvilkový zákrok. Pokud se ovšem odhalí včas.
Jako jsou různé nemoci, tak i intimní oblast dokáže potrápit. Zde je tisíc diskuzí na téma kvasinek, genitálních bradavic, oparu, bolestivé vřídky, myomy, pohlavně přenosné nemoci… To se potom bez lékaře neobejde. A těhotenství, to si bez gynekologa neumím ani představit.
Jsi anonymní, tak snad mi odpovíš na otázku - Kolik ti je let?
Ja si myslim, ze zcela urcite. Docela si neumim predstavit sveho muze na pravidelne gynekologicke prohlidce a vypada to, ze zije.
@Jana206 píše:
TrollePokud jsi chlap, tak ano. Jinak rodit v lese, prekousnout a zakopat placentu a cely zivot se trast, ze neonemocnis treba rakovinou vaječníků. Chodit k lekari je Tvoje právo, nikoliv povinnost.
Placentu zvířátka sežerou ![]()
@Petule030 píše:
Možná máš na mysli klasickou léčbu rakoviny, chemoterapie a jiné „libůstky“, noční můra mnoha lidí. Ale co vím, tak počátek rakoviny čípku se dá zachytit brzy a taková konizace může být jen chvilkový zákrok. Pokud se ovšem odhalí včas.
Jako jsou různé nemoci, tak i intimní oblast dokáže potrápit. Zde je tisíc diskuzí na téma kvasinek, genitálních bradavic, oparu, bolestivé vřídky, myomy, pohlavně přenosné nemoci… To se potom bez lékaře neobejde. A těhotenství, to si bez gynekologa neumím ani představit.
Jsi anonymní, tak snad mi odpovíš na otázku - Kolik ti je let?
tak až budu těhotna tak to na gyndu půjdu. 26 let
Já jsem četla rozhovor s nějakou gynekoložkou. Ta tam říkala, že x starších ročníku na gynekologii nechodí, že ženy šly na gynekologii naposledy na kontrolu po porodu. A taky žijí, nemají potřebu, tam chodit.
On každý nemá potřebu na gynekologii chodit, a ty co tam nechodí, tak se tím nikde nechlubí. Jistě je důležitá prevence, ale umřít se dá na cokoliv a ještě dřív tě může zajet auto. Takže strašit někoho tím, že nechodí na gynekologii rakovinou čípku, to vymyslí jen doktor, aby děsil svoje ovečky.
Ale máš pojistku? Já jsem ted potřebovala trošku lepší pojistku a chtěli tam kontakt na praktického lékaře, zubaře a gynekologa. Kdokoliv tě bude chtít pojistit, budou chtít záruku, že jsi zdravá.
Na vyšetření na gynekologii si zvykneš, je to jako u zubaře, chce to čas. Vyber si doktorku/doktora, co ti sedne. Kdybys měla nějaký akutní problém, at nemusíš chodit na pohotovost. Lepší je být někde zaregistrovaný, než když tě na pohotovosti prohlíží cizí chlapi.
@Cipisek79 píše:
Tak určitě dá, ale bez pravidelných prohlídek pak může být kratší, než by být mohl.
Jezismarja, ze kteryho stoleti jsou tyto nazory? Asi z dob Krale Klacka??? kazda inteligentni bytost chodi na prevenci boha…a ted se nebavime jen o gynde. K zubari taky chodite az vas boli zub? Nerikam se vsim behat k doktorovi, ale tak nejak u vseho pouzivat zdravy rozum