Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mgdln píše: Že se to vylučuje, nikde nepíšu, nevylučuje.Že ty něco nevnímáš, ještě neznamená, že tomu tak není. Zvlášť, když je to živitelka rodiny a matka od dětí. Každý na něco musí umřít, ale nemusí to být zbytečně brzo.
Vynechání „odborníka“ jako projev nezodpovědnosti rozhodně nevnímám.
Věčně tu nebude patrně nikdo.
Nejhorší smrt je z vyděšení.
Kdo nechodí na preventivní prohlídky, ten může žít třeba i do sta roků, má-li více štěstí, než rozumu. Ale nerozum, hřích a opovážlivé rouhání je na to spoléhat.
A kdo chodí na preventivní prohlídky, ten přesto může zemřít ve věku, kdy ho potřebují jeho děti. Přesto je nerozumné preventivní prohlídky vynechávat. I tomu, kdo umírá v době, kdy je na něm někdo závislý, se bude lépe umírat, nebude-li tížit jeho svědomí pomyšlení, že opouští své blízké proto, že z vlastní blbosti něco zanedbal.
Na preventivní prohlídce normální ženská z vyděšení neumírá, leda ty. Z vyděšení budeš umírat, až něco prošvihneš kvůli tomu, že jsi prevenci zanedbala - pak dělej hrdinku.
@eumedon píše: Že ty něco nevnímáš, ještě neznamená, že tomu tak není. Zvlášť, když je to živitelka rodiny a matka od dětí. Každý na něco musí umřít, ale nemusí to být zbytečně brzo.Kdo nechodí na preventivní prohlídky, ten může žít třeba i do sta roků, má-li více štěstí, než rozumu. Ale nerozum, hřích a opovážlivé rouhání je na to spoléhat.
A kdo chodí na preventivní prohlídky, ten přesto může zemřít ve věku, kdy ho potřebují jeho děti. Přesto je nerozumné preventivní prohlídky vynechávat. I tomu, kdo umírá v době, kdy je na něm někdo závislý, se bude lépe umírat, nebude-li tížit jeho svědomí pomyšlení, že opouští své blízké proto, že z vlastní blbosti něco zanedbal.
Na preventivní prohlídce normální ženská z vyděšení neumírá, leda ty. Z vyděšení budeš umírat, až něco prošvihneš kvůli tomu, že jsi prevenci zanedbala - pak dělej hrdinku.
Mělas docela rozumné názory a já se s tebou nepřu neboť presentuješ různá fatální přesvědčení (kdo nechodí na prevenci, bude litovat, nemá rozum, má víc štěstí, bude se mu hůře umírat, apod.). V tom se neshodneme. Zrovna tak není pravda ani skutečnost, že kdo nechodí na prevenci = umře.
Jinak věta : „Nejhorší smrt je z vyděšení.“ , nemá nic společného se strachem/nestrachem z gyndy, už vůbec s mým strachem, ani z žádným hrdinstvím. Navíc, nikde nepíšu, jak chodím nebo nechodím na preventivní prohlídky.
Tak proč mluvíš o mě?
Víš, ono jak sleduji mnohé diskuse, většina z vás zbytečně předjímá jakési své představy o druhých, které se vůbec nezakládají na pravdě. A všem těm přesvědčením vládne STRACH.
@Kobliha51 píše:
Přečtěte si její další diskuse. Buď má ta paní psychické problémy a nebo je to chlap.
Každý kdo nemá stejné názory má psychické problémy.
Zupaa
Jak demokratické
![]()
Příspěvek upraven 21.02.18 v 15:52
@Nikola2222 píše:
@Russet To ano. Ale prostě by mě to jenom zajímalo. Když mi dela prohlídku jenom prsty, tak jestli i přesto pozná, že nejsem panna.
Podle mě to pozná. Ale může ti to být přece fuk, doktor tě nebude posuzovat hůř, pokud panna nejsi.
@malá_holka píše:
A proč někdo na tu gyndu nechodí? vůbec nebo x let?
Stydí se? ![]()
Každý kdo nemá stejné názory má psychické problémy.
Zupaa
Jak demokratické
![]()
S kým a kdo má mít stejné nebo jiné názory? Taky ti není dobře?
@eumedon píše:
Lépe se chvilku styděti, nežli dlouho želeti.P. S.: Jsem chlap.
No jo, vydržet se to dá. Oni chlapi se na urologii taky nijak zvlášť neženou. Mně pomohlo překonat zvýšený stud těhotenství. Ale až budu stará babka, taky to budu vnímat jinak a třeba budu návštěvy flákat ![]()
@Nikola2222 píše:
@Russet To ano. Ale prostě by mě to jenom zajímalo. Když mi dela prohlídku jenom prsty, tak jestli i přesto pozná, že nejsem panna.
Určitě to pozná. Kolik ti je let? Lékař nemá důvod komentovat, že nejsi panna. Navíc, když jsem si byla poprvé nechat napsat prášky, doktorka říkala, že se panny zbytečně nevyšetřují, aby nedošlo k protržení. Ale někdo tu psal, že ji doktor vyšetřoval ještě jako pannu. Tak asi jak který lékař. Ovšem jak jsem psala, lékař to skoro určitě pozná, jen nemusel mít důvod to nějak komentovat. Proč taky? ![]()
@Russet píše:
No jo, vydržet se to dá. Oni chlapi se na urologii taky nijak zvlášť neženou. Mně pomohlo překonat zvýšený stud těhotenství. Ale až budu stará babka, taky to budu vnímat jinak a třeba budu návštěvy flákat
Když jsem překonala první návštěvy stud, tak už mi to bylo jedno. Přijdu, usměju se na ně, prohodím pár slov s milou sestřičkou, paní doktorce sdělím důvod návštěvy, vyšetření není nic drastického, poděkuji a zase si odpochoduji.
V těhotenství jsem se tam vyloženě těšila.
Ale je pravda, že starší ženy to vnímají zase jinak. Jednou jsem viděla v čekárně vyloženě starou babičku a nervozita z ní číšila. Bylo mi jí až líto, ale měla můj obdiv, že i přes svůj strach/stud se na gynekologii vydá ![]()
@Petule030 píše:
Když jsem překonala první návštěvy stud, tak už mi to bylo jedno. Přijdu, usměju se na ně, prohodím pár slov s milou sestřičkou, paní doktorce sdělím důvod návštěvy, vyšetření není nic drastického, poděkuji a zase si odpochoduji.V těhotenství jsem se tam vyloženě těšila.
Ale je pravda, že starší ženy to vnímají zase jinak. Jednou jsem viděla v čekárně vyloženě starou babičku a nervozita z ní číšila. Bylo mi jí až líto, ale měla můj obdiv, že i přes svůj strach/stud se na gynekologii vydá
Jo, v těhotenství jsem se tam taky těšila na utrazvuj ![]()
To určitě je to jen buzerace a aby se ukázalo co si k ženám může muž dovolit.
@Russet píše:
Ale nemoc nepřemůžeš, když ani nebudeš vědět, že jsi nemocnáTřeba nebudeš moct otěhotnět. Já nejsem z gyndy odvařená, ale beru to jako nutné zlo. Onemocnět můžu i tak, ale přijdu na to dřív než bude pozdě.
Takže něco ve stylu - na vyšetření nejdu, ještě by mi našli rakovinu? To je šílené.
Omlouvám se, to měla být reakce na ten příspěvek, na který jsi reagovala ty. Ne na tebe, promin.
@xjuklickova píše:
Ja si myslim, ze zcela urcite. Docela si neumim predstavit sveho muze na pravidelne gynekologicke prohlidce a vypada to, ze zije.
Jestli ono to nebude tím, že on nějak nemá vaječníky a dělohu? Tak mi to přišlo na mysl. A co ty, chodíš na kontroly s prostatou?
@inkakřivák otazka nebyla s cim se leci na gynde.
ale zase k urologovi zensky chodi…