Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Keyllah píše:
něco na tom bude, ty rodičky se asi opravdu necítili být celé těhotenství „zneužívány“ doktory, to že by se tak měly cítit, jim asi opravdu nevysvětlíša psát o tom, že než preventivní prohlídku a následné léčení, že je lepší utracení se ctí, než v ponížení žít dál, ti přijde normální? To není o názoru zakladatelky proč nemít dítě, to je o tom, že všem ostatním cpe, jak roztahují nohy pomalu na ulici, jen proto, že byly těhotné nebo u lékaře na prohlídce…
Otěhotnět a rodit může i bez doktora
Dřív se to obešlo bez gyndy taky, stačila porodní bába. Ale ty řeči jsou opravdu vadné…
@malá_holka píše:A je to důvod nemit deti a cely zivot nejit ke gynekologovi? Podle me je to důvod se s tim pokusit vyrovnat…třeba s pomoci psychologa.![]()
![]()
těžko se člověk vcítí do někoho, kdo byl znásilněnej, nebo kdo z nějakýho důvodu považuje gyndu za nechutnou
to máš jak se zubařem, někteří tam nebyli klidně 20let.
@malá_holka píše:
no tak je jiná nonechápe, že je pro nás normální roztahovat nohy na gyndě av křesle a mimochodem, ono to roztahování noh je, taky to nějak extra nemusím. Dost ponižující poloha při tom.
tak hádám, že extra příjemné to asi nebude nikomu -) svoje roční preventivky vždy o pár měsíců přetáhnu, ale vyřešila jsem to moc milou a vstřícnou doktorkou a je to o dost lepší ![]()
@Russet píše:
Otěhotnět a rodit může i bez doktoraDřív se to obešlo bez gyndy taky, stačila porodní bába. Ale ty řeči jsou opravdu vadné…
určitě může, je otázkou na kolik by chtěla ona i dítko přežit bez újmy
hádám, že porodní bába by vadila taky, jinak by přece mohla chodit ke gynekoložce a u ní klidně i rodit ![]()
@mroe píše:
A je to důvod nemit deti a cely zivot nejit ke gynekologovi? Podle me je to důvod se s tim pokusit vyrovnat…třeba s pomoci psychologa.
Kdyz založila tuhle diskusi, tak evidentne nejaky problém je a bud jeji manzel nebo ona nejaky problém citi.
A hadam, ze manzel s životem bez deti zas tak srozumeny není…
ty jo nevím, ale jejich věc. Manžel se může rozvést, kdyby to byl pro něho problém. Lidi maj různý důvody k různým věcem.
@Keyllah píše:
tak hádám, že extra příjemné to asi nebude nikomu -) svoje roční preventivky vždy o pár měsíců přetáhnu, ale vyřešila jsem to moc milou a vstřícnou doktorkou a je to o dost lepší
já mám chlapa a je taky super. Borec.
Hele já kdesi četla, že ono to s tím stěrem z čípku zas tak horký není prej. Že to zachytí až pomalu raka, nic předtím. Že to ie vlastně vymýsl, ale kdo ví ![]()
@malá_holka píše:
ty jo nevím, ale jejich věc. Manžel se může rozvést, kdyby to byl pro něho problém. Lidi maj různý důvody k různým věcem.
Tak kdyby se rozvedl, byl by aspoň upřímný. Znám jednoho, co teď vyčítá své dlouholeté manželce i to, že mu neporodila vlastního syna. Ona je nemocná a děti nemůže mít. On by je asi mít mohl.
@malá_holka píše:
Hele já kdesi četla, že ono to s tím stěrem z čípku zas tak horký není prej. Že to zachytí až pomalu raka, nic předtím. Že to ie vlastně vymýsl, ale kdo ví
Jsou dva druhy testů. Ten placený je přesnější. Ale není to jen rakovina čípku. Nemocné mohou být vaječníky i děloha. Haprují hormony…
@Russet píše:
Tak kdyby se rozvedl, byl by aspoň upřímný. Znám jednoho, co teď vyčítá své dlouholeté manželce i to, že mu neporodila vlastního syna. Ona je nemocná a děti nemůže mít. On by je asi mít mohl.
to je děs no
tak ať jde a udělá si je, hovado.
@malá_holka píše:
Jiste. Ale pokud pise sem, asi s tim někdo není srovnany. Podle me manzel a ona potrebovala zjistit, jak moc divny jeji postoj je.
Podle me ale to není důvod zalezt do jeskyne a tise trpet. Skoro se vsim se da pracovat, když se chce.
@Russet píše:
Jsou dva druhy testů. Ten placený je přesnější. Ale není to jen rakovina čípku. Nemocné mohou být vaječníky i děloha. Haprují hormony…
placený, jako samoplátce? nebo hrazenej pojišťovnou? já vím, cysty, cokoliv. zánět, pohlavní nemoci, kvasinky. ty problémy s hormonama
jde to vůbec fakt léčit? nebo na to nacpou antiko aby to překryli? ![]()
@malá_holka píše:
placený, jako samoplátce? nebo hrazenej pojišťovnou? já vím, cysty, cokoliv. zánět, pohlavní nemoci, kvasinky. ty problémy s hormonamajde to vůbec fakt léčit? nebo na to nacpou antiko aby to překryli?
U nás je jedn zadarmo a druhý za 500. Nevím, jak je to jinde. Hormonální antikoncepci doktoři na úpravu cyklu dávají, ale existuje i předčasný přechod a to antikoncepce nezachrání…Proti tomu jsou kvasinky brnkačka.
@malá_holka píše:
Hele já kdesi četla, že ono to s tím stěrem z čípku zas tak horký není prej. Že to zachytí až pomalu raka, nic předtím. Že to ie vlastně vymýsl, ale kdo ví
No, zachytí to ty 2 stupně před ním… a řešení v tomto stádiu je na cca 20 minutový zákrok a hotovo. Místo chemoterapie či ozařování, když se na to přijde až ve chvíli, kdy to začne způsobovat nějaké vnímané problémy… Ano, pro někoho to důvod není, pro mě ano, stejně jako chodím na prevenci i s kožními znaménky, na krev, na EKG, na UTZ na screening rakoviny prsu… nevidím důvod proč tam nezajít, když mě to stojí jen trochu nepohodlí a může mě to zachránit od vážnějších problémů. Ano, najdou se lidé, kteří nikdy žádný problém mít nebudou, ale statisticky bude rozhodně víc těch, kteří problém tohoto typu mít budou a v jakém stádiu se na něj přijde bude záležet právě jen na těch preventivních prohlídkách.
@Russet píše:
U nás je jedn zadarmo a druhý za 500. Nevím, jak je to jinde. Hormonální antikoncepci doktoři na úpravu cyklu dávají, ale existuje i předčasný přechod a to antikoncepce nezachrání…Proti tomu jsou kvasinky brnkačka.
Jojo jeden je plě hrazený, druhý se platí a ceny mohou být různé, nicméně i ten méně přesný má celkem slušný záchyt změn, spíš mám takový pocit, že může mít víc falešných poplachů.