Dá se to považovat za zneužívání?

6
26.7.17 21:23

Dá se to považovat za zneužívání?

Ahoj holky moc se omlouvám nevěděla jsem pod co to mám zařadit. Potřebovala bych poradit v dětství zhruba od 3let mě začal obtěžovat bratranec. Říkal mi jak mi udělá dítě
A všechny holky mi budou závidět. Upozornuju že jsem byla fakt hodně malinká a spoustu toho vytesnila. Na každé návštěvě stavil bungry a v nich mě svlékal a ošahával. Nepamatuju si nebo jsem spíše vytěsnila zda došlo k něčemu víc. Každopádně jsem se kvůli němu dozvěděla o sexu opravdu brzo. Tohle pokračovalo až do nakych mích 7let. Kdy jsem doma asi něco plácla a mamka se ptala zda na mě bratranec nikdy nešahal a tenhdy mi došlo že to co dělal není správné ale nic jsem neřekla. Poté kdyz jsme byli u babičky na chalupě a on to na mě zase zkoušel jsem mu v těch 7 letech řekla ze na mě nesmí sahat jinak to řeknu babičce a on mi řekl že by Stejnak vynadala mě. Tak jsem nikdy nic neřekla ale on s tim přestal. Každopádně mě to v dětství dost ovlivnilo a už v tak brzkém věku jsem premyslela nad sebevraždou a hodně rychle jsem dospěla hlavně fyzicky oproti mím vrstevníkům což mi naši dost vyčítali. Já se ptám zda to co mi bratranec v dětství dělal se dá považovat za zneužívání je totiž jen o 3 roky starší než já. Takže byl v podstatě taky malé dítě, následky to ce mě ale ponechalo stejnak. Omlouvám se za chyby pišu na telefonu a nemam moc času. Děkuju za rady :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1015
26.7.17 21:31

Dalo by se to považovat za zneužívání, i když to naštěstí nezašlo dál.. než osahávání. Dneska už to ale nevyřešis, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
26.7.17 21:31

To nevím, ale asi ano. Ted už s tím stejně nic nenaděláš, ale je to hrozné. Škoda že jsi to neřekla dospělým. Toto kdyby někdo dělal mé holčičce, tak zabiju jeho i jeho rodiče!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.7.17 21:34

@Holubkak
těžko říct - bylo mu šest a pak deset..no byl to v podstatě kluk.. nezneužíval ho někdo dospělý? ony děti to často opakují když to vidí.. nemyslím že by šestiletý chlapec měl být právě úchyl.. jo kdybys řekla bylo mu 14-15 to by byla jiná… celé je to divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.7.17 21:37

Fyzicky jsi dospela diky tomu rychle? To je trochu volovina, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
26.7.17 21:50

@Holubkak Vzhledem k tomu, že bratranec byl také dítě, jen o trochu straší, tak se to nedá považovat za zneužívání. Tady vidím chybu v rodině, nedůvěra k rodičům, když jsi se jim nesvěřila, asi jste nebyly moc pod dozorem, když si toho nikdo nevšimnul… Každopádně, je to hnus, kde k tomu ten kluk přišel :think: Zkus se na dívat z pohledu, že bratranec byl taky malý kluk který z toho neměl rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30991
26.7.17 21:59

@Holubkak Promin, ale prijde mne to, ze se o prazdninach nekdo bavi. Prvni prispevek a hned neni cas na opravovani chyb. K veci. Pomuze ti, ze to nejak pojmenujes? Je bych to nenazvala zneuzivanim, ale detskymi hrami. Jinak bylo ti 3-7 let, to je silena neduvera maleho ditete v rodice a velky nezajem rodicu o dite. Neumim si predstavit, ze bych se neptala skolkoveho ditete, co delalo/jak si hrali s bratrancem behem spolecnych navstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
26.7.17 22:04

Tem nasledkum verim, ze to na tebe melo velike, a ze se to tahne i do dospelosti. Nezkouselas to poresit s psycholozkou? Podle me by ti to pomohlo, prijmout to, ze se to tak stalo a byt se sebou vic v souladu. Drzim pesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.7.17 22:05

Holky já jsem si tu účet založila jen kvůli tomuhle dotazu. Nikdy jsem o tom nikomu neřekla a právě pro to mi to stále běhá v hlavě. Když jsem byla malá přišla jsem si tím hrozně zraněná nechapala jsem proč se to stalo zrovna mě. A vinila jsem z toho sebe. Až když jsem byla starší došlo mi že i on byl jen dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.7.17 22:06
@Tarjei píše:
Fyzicky jsi dospela diky tomu rychle? To je trochu volovina, ne?

Chtěla jsem napsat psychicky. Vzalo mi to tu dětskou nevinnost. Už jako malá jsem byla náchylná k depresím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.7.17 22:10
@Liliana79 píše:
Tem nasledkum verim, ze to na tebe melo velike, a ze se to tahne i do dospelosti. Nezkouselas to poresit s psycholozkou? Podle me by ti to pomohlo, prijmout to, ze se to tak stalo a byt se sebou vic v souladu. Drzim pesti.

Já bych řekla že už s tím jsem vyrovnaná, ale Stejnak si na to občas vzpomenu a říkám si jestli bych to neměla někdy říct našim. Už mi je 21. A nevím jestli by to mamce spíš neublížilo. Ale pochopila by diky tomu spousty věci co do dnes nechápe. Moje sebepoškozování v pubertě proč jsem chtěla byt tak rychle dospělou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
26.7.17 22:10

Ja znala v praci holku, byla to teda dcera kolegyne, a ten pribeh byl jak pres kopirak :think: ona se to rodicum stydela rict, a teda vetsina deti se s hrama na doktory apod. rodicum doma zrovna nechlubi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
26.7.17 22:14

@Holubkak tak ji to rekni, urcite to unese, i kdyz to urcite bude pro ni tezky, ale podle me lepsi rict, muze vas to sblizit. Prave ta dcera s kolegyni se tim pak taky sblizily, jak se to resilo..a clovece bylo ji taky zrovna 21 :) ale je to uz nekolik let zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
26.7.17 22:16
@Holubkak píše:
Chtěla jsem napsat psychicky. Vzalo mi to tu dětskou nevinnost. Už jako malá jsem byla náchylná k depresím.

a s bratrancem se ještě stýkáte?.. mohla by sis s ním o tom přece promluvit ted nebo by to nešlo?

Příspěvek upraven 26.07.17 v 22:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.7.17 22:18

@Holubkak no chtelo by to vyhledat odbornou pomoc. Jinak Te to bude furt strasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí