Mám pocit, že přítel žije na můj účet

Hanka1
26.7.17 08:22

Trapne to není, ale ty si vazne hloupa a nejaka financni pravidla o prispivani si mela nastolit hned od zacatku. :think:

A s vyzirkou lezt do IVF? 8o Co te to napadlo prosim te? On se bude smrdolit na materske a ty budes vydelavat. Nebo jak si predstavujes do budoucna vašeho souziti, az budes mit prijem 7 tisíc nebo kolik je ted rodicak?

Takze tuzku a papir nebo rovnou Excel, všechno tam hodit a chtit po nem pulku. Nechce? Tak at se sebere a jde, takových prizivniku najdes nas kazdym prste pet… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30988
26.7.17 08:23

@michelle21 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sama jsi platila naklady na IVF? Nekterym lidem neni pomoci, pry trapne mluvit o penezich. Holka, musite si sednout a to jeste pred tim, nez splodite dite. Jinak pak budes spajdit do prace od novorozence, jen aby ti nebylo hloupe rikat pritelovi o penize. Toto byste proste meli mit nastavene jeste za bezdetna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
26.7.17 08:23

Tak on kvalitní chlap něco stojí. Dnes je taková doba, chceš pořádného chlapa? Tak plať! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.17 08:24

Ahoj, takove pripady znam ze sveho okoli, obcas je to do nebe volajici. Moje tri krasne uspesne zabezpecne kamaradky se (v ruzne dobe, ne soucasne), taky staly sponzorkami, kucharkami, hotelem a staraly se o sve „partnery“. Jedna to dela dodnes, ty ostatni dve uz se nastesti svych parazitu zbavily. Co mas delat? Muzu Ti jen rict, co bych delala ja - nekoho takoveho bych si nemohla vazit a poslala ho rychle do haje. Pro me i hovor, kdy budu druhemu domlouvat, at se chova slusne a nezije na muj ucet, nestoji za to. Vadila by mi jeho podstata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
26.7.17 08:25

@michelle21 Vzhledem k teto diskuzi https://www.emimino.cz/…poru-291247/ moc nechapu, proc zustavas v kompletne nevyhovujicim vztahu. Neni ti v zadnem pripade oporou, platis veskere naklady, intimity nula.
Promin, ale ty si vlastne vydrzujes chlapa jen ze strachu, abys nebyla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@zoidberg píše:
Tak on kvalitní chlap něco stojí. Dnes je taková doba, chceš pořádného chlapa? Tak plať! :mrgreen:

:potlesk: :palec: nezklamal si a pobavil takhle po ranu… :mrgreen: :P :lol:

• Citovat
  • Upravit
30988

@Hanka1 Jo jo, excel je zazracny. Hodit tam vydaje, prijmy (vcetne snizenych prijmu na rd) a domluvit se, jak se o placeni podelit. Tim excelem prejde nejake nekonretni tlachani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
26.7.17 08:26

To s ním jako fakt budeš čekat dítě? to snad ne… to je teda hodně smutné že sis to uvědomila až teď :( předpokládám, že už sis ho takhle vychovala a nebude to chtít měnit, třeba tě překvapí a všechny peníze ukládá někam na účet a teď to na tebe vybafne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
203
26.7.17 08:28

Navrhnout společný účet, kam oba každý měsíc pošlete stejnou částku a z toho se bude platit nájem, nákupy, dovolene atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
26.7.17 08:28
@vonajebohyne píše:
@michelle21 Vzhledem k teto diskuzi https://www.emimino.cz/…poru-291247/ moc nechapu, proc zustavas v kompletne nevyhovujicim vztahu. Neni ti v zadnem pripade oporou, platis veskere naklady, intimity nula.
Promin, ale ty si vlastne vydrzujes chlapa jen ze strachu, abys nebyla sama.

no jo tady asi nejde jen o peníze, je to celkově chlap na ho*no

• Citovat
  • Upravit
59409
26.7.17 08:30

@michelle21 :jazyk: proč mu vše kupuješ? prostě řekni já platím bydlení a kolik dáváš za stravu, drogerii… a rozpočítat to. Na IVF jste se měli domluvit jak se to bude financovat a mluvili jste jak se bude vše financovat až budeš doma? To finančně klesneš, naopak náklady budou vyšší. Sepiš mu nákupní lístek co má koupit cestou domů ;). Tohle neni partnerství, to jste nemluvili že IVF neni zadarmo a z čeho se to zaplatí :? navíc po 1,5 roce hned IVF to je nějak rychlé, navíc když to nefunguje. Jemu to vyhovuje když ho někdo živí, oblečení mu taky koupíš :lol: a on celý příjem pro sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.7.17 08:30
@Doe_Jane píše:
no jo tady asi nejde jen o peníze, je to celkově chlap na ho*no

presne tak - ja bych na nej vybalila presnou sumu co chci za IVF a kdyby se cukal nebo mlcel, tak bych mu sbalila kufr a sebrala klice, třeba se vyzirkovi rozsviti.

• Citovat
  • Upravit
31
26.7.17 08:32

Zvlastne je, ze mu to nie je proti srsti ako chlapovi. Mozno sa da ospravedlnit to, ze neprispieva na najom tym, ze si to na zaciatku odmietla a uz ste sa k tomu nevratili. Ale co sa urcite neda ospravedlnit je to, ze stale viac a viac posuva hranice. Mozno by bolo dobre aspon odhadom urcit mesacne naklady na stravu, drogeriu, byvanie a tie potom delit 50/50. Raz nakupis Ty, raz nakupi on. (alebo zaplati, ak sa jedna o spolocny nakup) Nepises ako je na tom financne on a ako Ty. Mozno ma pocit, ze vyborne zarabas a nerobi Ti problem tie veci financovat. No a ked k tomu nedostava spatnu vazbu, tak sa v tom len utvrdzuje. Treba nastavit fer pravidla a trvat na nich. Kazde druhe tankovanie hradi on. Kazdy druhy nakup hradi on. Kazdy druhy najom hradi on.
Nenechavaj sa zatlacat do pozicie, ktora Ti je neprijemna. Ked bude vztah pokracovat, tak podobynch a zlozitejsich situacii pribudne. Napr. kupite ako manzelia dom/byt a splacat ho budes len Ty. Majitelmi vsak budete obaja… je to tvrde, ale toto si osetri hned na zaciatku.
Alebo si spravte evidenciu uctov a nakladov. Do zosita sprav dva stlpce a zapisujte tam svoje vydavky spojene s domacnostou. Chlapcovi sa hned otvoria oci, ked tam bude vidiet tie polozky, ktore financujes Ty. Ked mu to neotvori oci asi potom treba porozmyslat nad perspektivou takeho vztahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
26.7.17 08:33

@michelle21 Tak jsem precetla i druhou diskuzi o IVF. Prezentujes se jako nejaka zoufalka, co muzi nestoji ani za zminku o vysledku zkousky a objeti pri neuspesne IVF. To by tety nebylo nic pro me, nechapu te. 35 let jeste neni tak strasne. To bych radeji resila IVF za hranicemi bez muze nez riskovat, ze takovyto povl mne bude hrozit stridavkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
26.7.17 08:38
@michelle21 píše:
Já vím holky, nějak sama cítím, že se to zvrhlo někam, kam nemělo. Docela dlouho to vypadalo, že to bude fungovat, opravdu nakupoval a tak. Chápala jsem, že když jezdí cestou z práce mhd a já autem, tak že nákup vezmu, že je něco špatně mi došlo až po tom IVF :-(. To jsem si najednou všechno uvědomila :-(. I jeho chování po tom, kdy mi vlastně vůbec s ničím nepomohl, když jsem se měla šetřit, tak stejně jeho harmonogram pořád stejný - nákupy, vaření a on - posilovna. Je mi z toho hrozně, je mi 35, mám problémy s otěhotněním, neumím si představit, že budu hledat někoho dalšího a zjistím, že je to zase špatně.

Jenze ty se na to koukas z pozice snazici se zeny o otehotneni, nekomu, komu vek 35 let zatemnuje mozek. Ale s takovymto nepartnerem stejne nevydrzis. A pak si predstav, ze diteti budes 2× mesicne balit batuzek a posilat ho k nekomu, s kym jsi se nedokazala dohodnot na zakladnich vecech v dobe „zamilovanosti“. Myslis, ze tento clovek se bude snazit dite co nejlepe vychovavat, ze s takovouto osobou se dokazete domluvit tak, aby to bylo v nejlepsim zajmu ditete? Ty ve svych uvahach to dite nevidis, precti si nejake diskuze zde a treba ti to cele dojde.

Příspěvek upraven 26.07.17 v 08:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria