Mám pocit, že přítel žije na můj účet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
26.7.17 20:26

Finance jsme resili prvni vecer, kdy padla rec na spolecne bydleni. Tohle „je mi trapne“ vubec nechapu. Jako je to blby, ale rodinna stabilita je jeden z nejdulezitejsich komponentu klidne domacnosti. A me by teda vadilo nevedet jak na tom jsme. At uz je ten model jakykoliv ( oddeleny, spolecny, vse na pul apod ), mel by obema vyhovovat a oba by s nim meli souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.17 20:44
@Šarlota4 píše:
Finance jsme resili prvni vecer, kdy padla rec na spolecne bydleni. Tohle „je mi trapne“ vubec nechapu. Jako je to blby, ale rodinna stabilita je jeden z nejdulezitejsich komponentu klidne domacnosti. A me by teda vadilo nevedet jak na tom jsme. At uz je ten model jakykoliv ( oddeleny, spolecny, vse na pul apod ), mel by obema vyhovovat a oba by s nim meli souhlasit.

Dokud byl zamestnanec bylo to jasné. Pak podnikal a nejak to slo, nez prisli dluhy. To snad uz zaplatil. Ja měla vzdy min tak jsem spíš drzela hubu a krok byla jsem rada, ze mame na vse co bylo nějak potřeba. Pak jsem sla na rodicak a zacalo se to silne resit. Najednou jsem nemohla byt doma 4 roky za 4 tisice. Stanovili jsme tedy nejvyssi vyssi s tim, ze pak se uvidi. Bud pujdu pracovat nebo bude druhe dite. Pak prislo druhe a na jeho 2 letech jsem sla zas do prace, nebyli jsme schopni se rozumně uživit. Chlap byl moc rad. Nejenom ze jsem nemela cas vymyslet kraviny, ale jeste jsem nosila peníze domu, proto se zacal tolik tocit doma. Vedel, ze pokud nebudu v praci nebudou penize. A to na tom nechápu. Misto, aby se snazil on, radeji podpori v praci mě. Pritom on je z nas ten chytrejsi. Nechci na vse vydelavat sama a on delat levnou chuvu.

• Citovat
  • Upravit
13955
26.7.17 21:10
@Anonymní píše:
Dokud byl zamestnanec bylo to jasné. Pak podnikal a nejak to slo, nez prisli dluhy. To snad uz zaplatil. Ja měla vzdy min tak jsem spíš drzela hubu a krok byla jsem rada, ze mame na vse co bylo nějak potřeba. Pak jsem sla na rodicak a zacalo se to silne resit. Najednou jsem nemohla byt doma 4 roky za 4 tisice. Stanovili jsme tedy nejvyssi vyssi s tim, ze pak se uvidi. Bud pujdu pracovat nebo bude druhe dite. Pak prislo druhe a na jeho 2 letech jsem sla zas do prace, nebyli jsme schopni se rozumně uživit. Chlap byl moc rad. Nejenom ze jsem nemela cas vymyslet kraviny, ale jeste jsem nosila peníze domu, proto se zacal tolik tocit doma. Vedel, ze pokud nebudu v praci nebudou penize. A to na tom nechápu. Misto, aby se snazil on, radeji podpori v praci mě. Pritom on je z nas ten chytrejsi. Nechci na vse vydelavat sama a on delat levnou chuvu.

A proc bys mela byt ty ta levna chuva? Pokud to funguje a dokazes se postarat, tak at se otaci doma. Vidim v tom chybu jen v tom, ze nejsi rada a nevyhovuje ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
26.7.17 21:32
@michelle21 píše:
S přítelem jsme spolu rok a půl, přes rok u mě žije. Já jsem zdědila družstevní byt v Praze, kde mám velmi nízký nájem, platím v podstatě jen energie, takže se vejdu do 2 tis se vším všudy. Když se ke mě přítel nastěhoval, sám se nabízel, že mi bude přispívat na nájem. Já vzhledem k zamilovanosti a taky, že mi bylo hloupé chtít po něm peníze, když bydlím za tak nízký nájem jsem mu řekla, že nic nechci, že třeba občas může nakoupit na víkend. Ze začátku to fungovalo, přítel nakupoval, ale poslední cca půlrok mám pocit, že žije tak trochu na můj účet a přestává se mi to líbit. Nákupy už vůbec nedělá, všechno vozím autem já, on mi jen řekne, co je potřeba, benzín do auta, kterým jezdíme společně do práce také platím já, on mi pak většinou po práci chodí do posilovny a vrací se domů mhd. Já po práci nakoupím, uvařím, už mi dokonce říká, i co mu mám koupit na svačiny do práce. Takže už mu platím i svačiny, nehledě na veškeré provozní věci jako je drogérie, prášek na praní, do myčky apod. To nekoupil za celou dobu vůbec. Teď jsme byli na dvou dražších dovolených a dal mi sice polovinu za letenky a ubytování, ale většinu nákladů na místě jsem opět platila já. Navíc jsem si teď sama hradila náklady na IVF, kdy jsem po něm poprvé chtěla příspěvek a přešel to mlčením. Vím, že je to na vážnější debatu, ale je mi trapné mluvit o penězích (proto to asi taky zašlo tak daleko). Vím, že jsem si ho tak sama asi naučila a teď nevím, jak z toho ven. Co byste na mém místě dělaly vy?

Obcas je nutny mluvit i o penezich. Mate rozdilne prijmy? Pokud ne tak by se mel podilet stejne jako ty. Co az budes na matersky nebo nemocna, kdo to potahne potom…vubec to neni trapny, kdyz jemu to neni trapny zit na tvuj ucet. A financni veci se maji domluvit, mi to pride normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.17 08:06
@Šarlota4 píše:
A proc bys mela byt ty ta levna chuva? Pokud to funguje a dokazes se postarat, tak at se otaci doma. Vidim v tom chybu jen v tom, ze nejsi rada a nevyhovuje ti to.

Joo to je ono. Nevyhovuje mi to. Je fajn tata, deti ho zboznuji i kdyz nema zrovna moc trpělivosti, ale ja nějak postradam toho muze co jsem si vzala. Tenhle sice výborně uvari, ale me to prilis nenadchne. Je to jen jidlo. Kdyz prijde tvrde na tvrde z meho platu dokazu zaplatit naklady na sebe a deti vcetne bydleni a stravy. Sice bych nemela na dovolenou a dalsi, ale to je udel. A tak mi prijde, jak kdyz mam dobrou chuvu pro me deti, ale ne dobreho partnera pro me. Nemame co sdílet. Problemy ktere resim tem nerozumi, nema chut se mit lip, tohle mu staci a ja chci proste vic. Chci vedle sebe chlapa a ne chuvu. I kdyz chapu, ze aby on mohl byt muzem musela bych byt ja zenou. Ale pote co na me hodil vsechny starosti muze, tezko uz vyskocim z jedouciho vlaku. Nemuzu se ze na den opustit praci se slovy jsi na rade. Ziv tuhle rodinu se vsim vsudy.

• Citovat
  • Upravit
13955
27.7.17 08:26
@Anonymní píše:
Joo to je ono. Nevyhovuje mi to. Je fajn tata, deti ho zboznuji i kdyz nema zrovna moc trpělivosti, ale ja nějak postradam toho muze co jsem si vzala. Tenhle sice výborně uvari, ale me to prilis nenadchne. Je to jen jidlo. Kdyz prijde tvrde na tvrde z meho platu dokazu zaplatit naklady na sebe a deti vcetne bydleni a stravy. Sice bych nemela na dovolenou a dalsi, ale to je udel. A tak mi prijde, jak kdyz mam dobrou chuvu pro me deti, ale ne dobreho partnera pro me. Nemame co sdílet. Problemy ktere resim tem nerozumi, nema chut se mit lip, tohle mu staci a ja chci proste vic. Chci vedle sebe chlapa a ne chuvu. I kdyz chapu, ze aby on mohl byt muzem musela bych byt ja zenou. Ale pote co na me hodil vsechny starosti muze, tezko uz vyskocim z jedouciho vlaku. Nemuzu se ze na den opustit praci se slovy jsi na rade. Ziv tuhle rodinu se vsim vsudy.

Chapu, ale my zeny chceme byt docene i za jidlo a peci o domov, tak proc by to nemohlo byt opacne. I kdyz ja ti rozumim. Me by to taky vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
27.7.17 08:27
@Anonymní píše:
Joo to je ono. Nevyhovuje mi to. Je fajn tata, deti ho zboznuji i kdyz nema zrovna moc trpělivosti, ale ja nějak postradam toho muze co jsem si vzala. Tenhle sice výborně uvari, ale me to prilis nenadchne. Je to jen jidlo. Kdyz prijde tvrde na tvrde z meho platu dokazu zaplatit naklady na sebe a deti vcetne bydleni a stravy. Sice bych nemela na dovolenou a dalsi, ale to je udel. A tak mi prijde, jak kdyz mam dobrou chuvu pro me deti, ale ne dobreho partnera pro me. Nemame co sdílet. Problemy ktere resim tem nerozumi, nema chut se mit lip, tohle mu staci a ja chci proste vic. Chci vedle sebe chlapa a ne chuvu. I kdyz chapu, ze aby on mohl byt muzem musela bych byt ja zenou. Ale pote co na me hodil vsechny starosti muze, tezko uz vyskocim z jedouciho vlaku. Nemuzu se ze na den opustit praci se slovy jsi na rade. Ziv tuhle rodinu se vsim vsudy.

Holka…tobe neni rady ani pomoci. Je tu sekce Jak najit bohateho muze na seznamce, neco takoveho jsem tu videla. Zkus nastudovat a hledej nejakyho bohatyho kretena, co te bude podvadet, treba triskat, odluc deti od taty, ktereho evidentne miluji. Budes stastna, fakt. A aspon te nebude trapit, ze ses nenarodila o 100 let driv. To zensky jeste nebyly tak emancipovany a staly doma u sporaku. A pak ti preju, aby ten tvuj uzasny novy muz prohlasil neco ve smyslu: Jezis tak si uvarila, toho nadelas, je to jenom jidlo… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.17 08:47
@Arasen3 píše:
Holka…tobe neni rady ani pomoci. Je tu sekce Jak najit bohateho muze na seznamce, neco takoveho jsem tu videla. Zkus nastudovat a hledej nejakyho bohatyho kretena, co te bude podvadet, treba triskat, odluc deti od taty, ktereho evidentne miluji. Budes stastna, fakt. A aspon te nebude trapit, ze ses nenarodila o 100 let driv. To zensky jeste nebyly tak emancipovany a staly doma u sporaku. A pak ti preju, aby ten tvuj uzasny novy muz prohlasil neco ve smyslu: Jezis tak si uvarila, toho nadelas, je to jenom jidlo… ;-)

Nejde mi o bohace, ale mit doma chlapa co vydela tak 10 tisic, odveze deti do skolek a vecer uvari, zatimco ja jsem v praci od rana so vecera, abychom meli kde spat, deti mely školky, saty a všechny pomůcky co potrebuji, prala, uklizela o deti se starala. A chlap stále rozjizdel podnikani v kterem vic prodela nez vydela, vazne neni muj salek kavy. Ma to byt partner i pro me nejen pro deti.

• Citovat
  • Upravit
káťa
27.7.17 08:52
@Arasen3 píše:
Holka…tobe neni rady ani pomoci. Je tu sekce Jak najit bohateho muze na seznamce, neco takoveho jsem tu videla. Zkus nastudovat a hledej nejakyho bohatyho kretena, co te bude podvadet, treba triskat, odluc deti od taty, ktereho evidentne miluji. Budes stastna, fakt. A aspon te nebude trapit, ze ses nenarodila o 100 let driv. To zensky jeste nebyly tak emancipovany a staly doma u sporaku. A pak ti preju, aby ten tvuj uzasny novy muz prohlasil neco ve smyslu: Jezis tak si uvarila, toho nadelas, je to jenom jidlo… ;-)

Nechápu, kde jsi vzala, že chlap, který umí slušně vydělat a zabezpečit rodinu, musí ženu třískat, podvádět, být kretén atd.
Třeba můj partner vydělává opravdu slušně a má jistoty i do budoucna, výdělky má jisté a místo opravdu fajn, má 2 novější auta (+ jedno mám já), barák, byt, žádné dluhy, dovolené atd. a přitom je hodný na mě i na děti, milý, slušný, váží si mé práce a hodně mi i doma pomáhá, je věrný (alespoň nic nenaznačuje tomu, že by nebyl), láskyplný a pečující, přitom pěkný chlap a v posteli super. tak nějak to, že je na nás hodný a trávíme čas spolu beru jako samozřejmost, nikoli jako vyjímku. Já mu myslím nabízím to samé.
Neztotožňuji se s hledáním pracháče, ale požadavek, aby chlap nebyl zcela neschopný a finančně negramotný mi přijde jako základ spokojeného vztahu. Co je mi platný, že umí uvařit a utřít nádobí, když vaří z toho, co já nakoupím a dodám a ještě se musím klepat, kdy mi za dveřmi zaklepe exekutor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.17 09:05
@káťa píše:
Nechápu, kde jsi vzala, že chlap, který umí slušně vydělat a zabezpečit rodinu, musí ženu třískat, podvádět, být kretén atd.
Třeba můj partner vydělává opravdu slušně a má jistoty i do budoucna, výdělky má jisté a místo opravdu fajn, má 2 novější auta (+ jedno mám já), barák, byt, žádné dluhy, dovolené atd. a přitom je hodný na mě i na děti, milý, slušný, váží si mé práce a hodně mi i doma pomáhá, je věrný (alespoň nic nenaznačuje tomu, že by nebyl), láskyplný a pečující, přitom pěkný chlap a v posteli super. tak nějak to, že je na nás hodný a trávíme čas spolu beru jako samozřejmost, nikoli jako vyjímku. Já mu myslím nabízím to samé.
Neztotožňuji se s hledáním pracháče, ale požadavek, aby chlap nebyl zcela neschopný a finančně negramotný mi přijde jako základ spokojeného vztahu. Co je mi platný, že umí uvařit a utřít nádobí, když vaří z toho, co já nakoupím a dodám a ještě se musím klepat, kdy mi za dveřmi zaklepe exekutor.

Presne o to jde. Neni neschopny ani negramotny. Proto nechápu proc si ted sedl na zadek a upokojil se tim, ze jsem zacala trochu vic vydelavat nez pred mateřskou. Uz by to svoje podnikání mohl taky zavrit kdyz vidi, ze to nic nenese. Chapu, je to tezke, je to jeho dite, ale ja tu nehodlam sedet a cekat s cim zas prijde. Jde mi o to vyresit to a motivovat ho, ne se rozvadet. Rozvod beztak nic neresi. Deti by mely trauma a ja žádné alimenty, ma stanoveny minimalni plat.

• Citovat
  • Upravit
1611
27.7.17 09:31

Tak jsem prave zjistil podle vasi kalkulacky, že všechny me predesle přítelkyně byly vyzirky, holt některé ženské jsou všechny stejné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
27.7.17 10:27
@mulik píše:
Tak jsem prave zjistil podle vasi kalkulacky, že všechny me predesle přítelkyně byly vyzirky, holt některé ženské jsou všechny stejné :mrgreen:

Nebo jsi zatížený na stejné typy žen. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
27.7.17 14:37
@pohledmuze píše:
A ted si zensky predstavte, ze tohle je minimum, co by delal bezny chlapek pro zenu. Spis by do ni daval jeste mnohem vice penez, treba kupoval kytky, neco na sebe apod. :think: Ale opacne se vam to nelibi. To je najednou chlapek skrt a povl, doufam, ze by jste tak rikaly i zenske se stejnym chovanim, ale to se asi tezce pletu… :mrgreen:Příspěvek upraven 26.07.17 v 08:48

Jasne, že se pleteš. Ženskou by tu poplácaly po zádech, jak je šikovná a ješte jí připomněly, aby občas vrazila chlapovi do ruky hadr nebo smeták, protože není služka a domácnost je obou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
27.7.17 15:00

Jak to tu tak čtu, tak emancipace do Čech dorazila před dveře a nějak zapomněla zaklepat. Pokud chci vyšší standard, vždy si ho můžu sám svou snahou a pílí zajistit, zvlášť když mám doma zázemí kompletně starajícího se partnera. Chlapi to s ženou co se kompletně stará o domácnost zvládají, tak kde je problém, aby toto nezvládly ve stejné situaci ženy? Chtít po chlapovi ať zvýší standard rodiny, to je tu naprosto normální, ale ženskou to zjevně nenapadne a zase za to může ten chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.17 15:53
@Aragua píše:
Jak to tu tak čtu, tak emancipace do Čech dorazila před dveře a nějak zapomněla zaklepat. Pokud chci vyšší standard, vždy si ho můžu sám svou snahou a pílí zajistit, zvlášť když mám doma zázemí kompletně starajícího se partnera. Chlapi to s ženou co se kompletně stará o domácnost zvládají, tak kde je problém, aby toto nezvládly ve stejné situaci ženy? Chtít po chlapovi ať zvýší standard rodiny, to je tu naprosto normální, ale ženskou to zjevně nenapadne a zase za to může ten chlap.

Tak me uz tenhle pohled taky napadl, ale ja tu nejsem ta chytrejsi ani schopnejsi, tak proc on kdyz muze vydělat penize rychleji a efektivne jen kdyz bude chtit me necha na stejnou uroven drit roky? Nechci, aby me zivil, to dokazu sama. Chci, aby prinesl alespon tolik co ja a bez dluhy okolo. A vlastne mi chybi i to muzske rozmazlovani. Kytka, drobny darecek a ted si to mam kupovat sama jen proto, ze vydelavam vic nebo mu na to dat peníze, to je vážně uhozene. To uz si to muzu rovnou koupit sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky