Svatba za těchto podmínek, chyba nebo ne?

Anonymní
26.7.17 14:00

Svatba za těchto podmínek, chyba nebo ne?

Ahoj, prosím o zachování anonymu, je to citlivé. Vůbec nevím co mám dělat. Jsem s přítelem od 16 do teď. Je mi 31, příteli 42 a máme se za pár měsíců brát. Přítel mi celou dobu říkal, že si mě chce vzít a že k tomu jednou dozraje sám. Teď se máme brát po 15 letech a on mi řekl, že jsem ho ke svatbě donutila, že si mě vezme, ale že to nebude dobrovolně, ale z donucení. Že jsem ho k tomu nenechala dozrát, že by to jednou chtěl a že by s tím přišel sám. Přitom o tom 15 let jen občas mluvil, když se ženili jeho známí, ale o ruku mě nikdy nepožádal :(. Také mi řekl, že bude chtít předmanželskou smlouvu, aby měl ochráněné příjmy z nájmu, z nemovitosti, kterou zdědil a že budeme mít společné jen to co za manželství vybudujeme a ne jeho příjmy, které má teď. Děti tvrdil, že se mnou chtěl mít, ale že teď je bude mít jen proto, že mě v tom nechce nechat, že má menší příjmy než dřív a že to bude pro něj těžké. Já jo miluju a chtěla jsem s ním děti, ale to co říká je pro mě hrozné. Dřív vydělával podstatně víc, ale svatbu tvrdil, že chce, ale bránil se jakémukoli navrženému termínu za každou cenu ;(. Já bez manželství zase nechtěla děti… Co mám dělat, miluju ho, nechci o něj přijít, ale chybí mi tam to krásné kdy si muž přeje udělat přítelkyni manželkou. Kdy o tom sní a doufá, že řekne ano. Je to vůbec možné po 15 letech? Na děti mám nejvyšší čas a cítím to, on ví, že ho má také. Chci být vdaná a to za něj a děti mít s ním. Ale to co mi řekl je hrozné. Když mu řeknu, že svatbu zrušíme, budu muset odložit i děti a kdo ví, jestli je vůbec kdy ještě budu moci mít :( nebo jestli když nedozrál ani po 15 letech úplně, tak jestli vůbec se mnou kdy dozraje? Co mám dělat, trápím se a bojím, aby mi to jednou nevyčítal. Zase tvrdí, že mě má moc rád, děti chce mít se mnou a chce mě za manželku, jen ho mrzí, že jsem ho k tomu prý donutila já a že si mě vzít vždy chtěl :,(. Ale popravdě nechtěl, jinak by to udělal :(. Já tomu netozumím.

Anonym K

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
26.7.17 14:05

Ja bych ho kopla nekam a s radosti pustila do obehu. Jsi mlada, dle projevu to mas srovnane v hlave, proc se zahazovat s takovym trotlem… 8o

• Citovat
  • Upravit
6534
26.7.17 14:07

8o já bych mu řekla adios

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
26.7.17 14:08

Nevzala bych si někoho, kdo si nechce vzít mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
26.7.17 14:08

8o 8o no tvl. Moc nevim co poradit, spatne je dost veci, ja bych s nim nebyla, ale to jsem ja. Ty ho evidentne milujes, chces ho, jinsk by jsi odesla davno. Nechapu jak se tedy mate brat kdyz te nepozadal o ruku? To jsi proste domluvila termin a jemu to rekla nebo jak? Kazdopadne sama jsi to napsala, vzit si te nechce, deti teda zkousne :roll: no je mi to lito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
26.7.17 14:09

A jak k tomu došlo, že se „máte brát“? Opravdu jsi ho k svatbě donutila? Přijde mi to celé velmi smutné a ponižující, nevím, jak bych mohla takového člověka milovat a vzít si ho vzít. Chápu, máš nejvyšší čas, abys měla dítě, ale co chápu méně, proč to trvalo tak dlouho. Je to takový typický přechozený vztah, který dospěl do naprosté pohodlnosti partnera kamkoli ho posouvat. Pochybuji, že by si tě kdy vzal. Opravdu ho tak miluješ, že se k té svatbě za těchto podmínek ponížíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939

Ja bych ho nechala at v klidu dozraje a nasledne dohnije.
Ale beze me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409

Řekla bych mu fajn, dozrávej starej už jsi dost. za této situace svatbu teda nechci. aby mě chlap řekl fajn vezmu si tě ale donutila jsi mě to fakt ne. 15 let je asi málo, no možná s jinou by svatbu měl hned :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293

Poslala bych ho k certu, aby ti po 15 letech v jeho 42 letech rekl, ze jsi ho k svatbe donutila a ty ostatni hnusoty? Za me rozejit co nejdriv, jsi mlada, dite si muzes poridit i v 35, ale s kvalitnim partnerem. Dite vam vztah nespravi, ba naopak se po urcitou dobu muze i zhorsit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
26.7.17 14:10

Z toho si nic nedělej, snad všichni chlapi jsou do svatby nějakým způsobem dotlačeni, dobrovolně to udělá málokdo. A manželská smlouva je standart, bez toho jdou do manželství snad jen zamilovaní puberťáci. Nedej na pocity (ono příliš přemýšlení ženám nesvědčí) a šup vybírat šaty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Já jsem hodně otevřená, řekla bych mu, že mě tyhle řeči zraňují, ať se do konce týdne rozhodne, co chce a pak ať s tím přijde a stojí si za tím. Jestli si mě chce vzít, tak ať mě požádá o ruku a jde do toho i bez manželské smlouvy s láskou a důvěrou, jestli ne, tak ať to řekne, aby mě nezdržoval, až budu hledat muže který si mě bude chtít vzít a mít se mnou děti bez nátlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa

No, já vidím jako chybu hlavně to, že je to evidentně tvůj první a jediný poznaný vztah a ty se hrozně bojíš ho ukončit (zvyk, strach z neznámého). Já bych se chlapa, který se mnou takto jedná, brát nechtěla. Asi by ti hodně pomohlo poznat i jiného/jiné muže. Abys viděla, že vztah nemusí být takový, jaký ho máš ty, ale může být i mnohem lepší a láskyplnější ;)

• Citovat
  • Upravit
13714
26.7.17 14:12

A za jakých okolností doslo k pevnemu termínu svatby?

No aby čtyřicetiletý chlap po patnácti letech vztahu vykladal tricetilete ženě, ze potrebuje dozrát je fakt na pres drzku.

Ono si clovek řekne, ze po tolika letech uz nebude zacinat jinde… no stejne myslim, ze manželství s oboustrannym pocitem křivdy půjde do kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.7.17 14:13

No páni, silné kafe.. obdivuji, ze jsi to rozdychala 8o. Na co chce ještě čekat? Vždyť se znáte takových let.. podle mě pěkný sobecek a na peníze. Vždyť musí vědět, ze ti ohledně děti běží čas. Tohle bych asi nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4979
26.7.17 14:14

@zoidberg Nezlob se na me ale 15 let spolu chodi, urcite spolu vetsinu toho casu žijí a hospodaří snad spolecne, takze tu touho po predmanzelske smlouve opravdu nechapu.
A zakladatelko, ja bych ho kopla do riti. 15 let na dozrani ke svatbe je dost, neni to zadnej mladej zobak, ktery nevi, co chce. Nepusobi to na mě vubec dobře, na tvem miste by me podobne reci urazily. Ale taky by me zajimalo, jak se stalo, ze se „mate brat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí