Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Rozejít ani rozestěhovat se nechce, občas příjemně žárlí. Slovem miluji tě moc neplýtvá, ale říká mi ho. Asi by mu vyhovovalo mít vše tak jak je, ale já si děti bez svatby neumím představit. Ale ani nutit ho nechci. Tvrdí, že mě vždy chtěl a vezme si mě rád. Jen, že to mělo vzejít z něj a né tlakem. Zase bych se asi nikdy nedočkala nebo za 3, 5, 20 let??? a to nechci riskovat. Smlouvu chce jen na nájem z té nemovitosti, zbytek chce mít společný. Máme koupený byt na půl. Je mi z toho všeho moc smutno. Slova beru si tě z donucení mě bolí. Děti chci, sle teď se bojím, že na to nebudeme mít, ale uděláme si je, nechci tě v tom nechat
. Je to celé divné.zakladatelka prosím anonym
Tak za prvé - popřemýšlej, co chceš ty. To všechno, co ti řekl a jak se chová je špatně. Nedovedu si představit, že toto mát být oficiální začátek vaší rodiny. Řekni mu, že ty děti bez svatby mít nebudeš a on pokud se cítí být do něčeho tlačený, tak ať se rozhodne co dál. Za této situace bych si ho nevzala ani bych s ním neměla děti. Je už opravdu dost starý na to, aby věděl, co od života chce a já mám pocit, že ty jsi pro něj jenom jistota a zvyk, ale nechce tě jako „životní závazek“.
A co se týká toho nájmu - nevím, o jakou částku se jedná ani jestli nájem i když z nemovitosti jednoho spadá nebo ne do SJM. Pokud by spadalo do SJM, oficiálně si dávej stejnou částku bokem i ty.
Tak jestli na děti nemáte tak si je nedělejte. Není to spíš výmluva, Pracujete oba byt máte koupený on má peníze z nájmu (ty teda počítat nebudem když budou mimo) to vyděláváte tak málo, že nezvládnete jedno (dvě děti)? V čem tě nechat? To nechápu. Nejsi stará, že bys musela rodit hned. Máš ještě čas si i najít jiného a v klidu s ním založit rodinu.
@Anonymní píše:
No tak, že už máme oba nejvyšší čas na děti a on ví, že ty jedině po svatbě v manželství tedy alespoň že bych do toho jinak nešla. Jen když by bylo nejhůř kůli mému věku a možná ani tak ne nevím.
co napřed děti a pak svatba? ![]()
@Anonymní píše:
No tak, že už máme oba nejvyšší čas na děti a on ví, že ty jedině po svatbě v manželství tedy alespoň že bych do toho jinak nešla. Jen když by bylo nejhůř kůli mému věku a možná ani tak ne nevím.
No dobre, ale technicky to probehlo jak? Donesla jsi formulare a postavila ho pred hotovou vec? Nebo jste o tom mluvili a bez zadosti o tlapku si rekli, ze se tedy vezmete?
@terinka4444 píše:
umíš si předsatvit, že jsi na rodičáku, pečuješ o vaše dítě a tvůj příjem je 6000 měsíčně? Jak to u vás bude vypadat?
To snad nehrozí. Finančně mě podpořil kdykoli i když jsem ani nechtěla. Navíc po svatbě chce mít společné finance, Tedy část.
Zakladatelko mohla bys psát jasněji? Tedy respektive jo konkretne odpovědět na položené dotazy? ![]()
Děkuji
Příspěvek upraven 26.07.17 v 15:16
@vonajebohyne píše:
No dobre, ale technicky to probehlo jak? Donesla jsi formulare a postavila ho pred hotovou vec? Nebo jste o tom mluvili a bez zadosti o tlapku si rekli, ze se tedy vezmete?
To druhé.
zakladatelka
@Náměsíčná píše:
Tak jestli na děti nemáte tak si je nedělejte. Není to spíš výmluva, Pracujete oba byt máte koupený on má peníze z nájmu (ty teda počítat nebudem když budou mimo) to vyděláváte tak málo, že nezvládnete jedno (dvě děti)? V čem tě nechat? To nechápu. Nejsi stará, že bys musela rodit hned. Máš ještě čas si i najít jiného a v klidu s ním založit rodinu.
Děti už chci asi 6 let, ale mluvila jsem spíš o svatbě. Bez ní bych si děti nepořídila. Už je moc chci, cítím to
. A vím, že s ním. Vždy jsem je chtěla s ním. On říkal to samé. Opravdu ho mám moc ráda. Mám pár svobodných kamarádek co nemohou nikoho najít i v 35 letech a nechci zůstat bez dětí nebo je mít s neznámým po pár měsících.
A zakladatelka
@Ellusa a neni to jedno? Jsou spolu 15 let, chteji deti a on dela obstrukce, jak kdyby prichazel o panictvi a cely majetek.
@Ellusa píše:
A vzešlo to z jeho nebo z tvé iniciativy? Že jsi mu řekla, že chceš děti, ale bez svatby ne, a on teda že ok, že si tě vezme, když jinak nedáš? Nebo nějak jinak? Fakt píšeš hodně nekonkrétně, chápu, že ti to asi není příjemné, ale když se ptáš na názory jiných, tak je třeba, abys psala vše tak, jak to je, a úplné.
Bavím se s ním o svatbě asi 6let. Vždy řekl ano, ale když jsem řekla tak příští rok, razantně odmítl a že časem. Pak mi řekl jednou ano a začal vybírat místa, byl aktivní a snažil se. Pak mu umřel velmi blízký kamarád, kterého našel kdž už bylo pozdě, chtěl ho za svědka. Byl z toho zničený a svatba se odložila. Teď je to dva roky a letos při debatě o svatbě a dětech řekl, že teda ano, když to tak nutně potřebuju a včera mi řekl to co sem napsala
.
@Anonymní píše:
Děti už chci asi 6 let, ale mluvila jsem spíš o svatbě. Bez ní bych si děti nepořídila. Už je moc chci, cítím to. A vím, že s ním. Vždy jsem je chtěla s ním. On říkal to samé. Opravdu ho mám moc ráda. Mám pár svobodných kamarádek co nemohou nikoho najít i v 35 letech a nechci zůstat bez dětí nebo je mít s neznámým po pár měsících.A zakladatelka
Tak chceš ho, on chce taky, tak se prostě povznes nad ty jeho kecy.:-)
@Anonymní píše:
Děti už chci asi 6 let, ale mluvila jsem spíš o svatbě. Bez ní bych si děti nepořídila. Už je moc chci, cítím to. A vím, že s ním. Vždy jsem je chtěla s ním. On říkal to samé. Opravdu ho mám moc ráda. Mám pár svobodných kamarádek co nemohou nikoho najít i v 35 letech a nechci zůstat bez dětí nebo je mít s neznámým po pár měsících.A zakladatelka
Aha, takze ty se bojis odejit, on to vi a aby si pohladil ego, ma blbe kydy, nebot vi, ze ty bys ze strachu nikdy neodesla. Zda se ti to jako adekvatni chovani od milujiciho muze?
Mne by manzel nikdy nerekl, ze jsem ho dotlacila do svatby, nebo ze me zachranuje pred bezdetnosti. A ani by prede mnou neschovaval cast prijmu, naopak by se pro me rozdal.