Svatba za těchto podmínek, chyba nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
26.7.17 14:15

To si jako dělá srandu, že jste spolu 15 let a on ti řekne, žes ho nenechala dozrát, aby chtěl svatbu, tak vy tvoříte 15let pár, od 16let a on má pocit, že to, co jste vybudovali není společné, když celý život žijete spolu a chce předmanželskou smlouvu? Nevzala bych si ho ani omylem, ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
26.7.17 14:17

Já myslím, ze stejně víš, co ti asi odpovíme. Za mě - svatbu bych zrušila, protože by sis to stejně neuzila. Navíc by ses ještě nervovala, jestli to opravdu dopadne. A zvážila bych jestli je on pro mě opravdu to nejlepší - ja bych ho hnala. 31 let není zas tak moc a hlavně si neporizuj miminko, protože je čas.. ve 42 by už mohl mít rozum a tohle tedy nevypadá. Chvíli být bez něj by bylo nejlepší, jestli to co někdy máme za lásku neni jen zvyk a strach. U mě to tak bylo a stejně ten vztah nevydržel. Teď jsem vdaná, protože se manžel na svatbu těšil jak malej Jarda a máme roční mimco. A potkala jsem ho v mých 35… drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
26.7.17 14:17
@pohledmuze píše:
Zakladatelko, hadam, ze si s nim promarnila cele mladi. :roll: A ze tohle co zminujes jsou jen detaily a ma par dalsich tezkych vad, ktre ani nevnimas vzhledem ke svym citum a zvyku, ze jste spolu 15 let a neznas nic jineho. :think:

Vratte nam naseho „pohleda“ :mrgreen:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
26.7.17 14:18

Proc chteji vsichny zensky svatbu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21537

Aha, takze spolu chodite 15 let, jemu je 42, ale ty jsi ho do svatby donutila, aby sis zajistila prijem z jeho najmu, jo? :lol: To nemyslis vazne, ze si chces vzit a mit deti s takovym debilem… a ne, neboj, neksoncis sama a bezdetna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399

Ten uz nedozraje nikdy… Kdyz to nedal po 15 letech. Sla bych hledat nekoho kdo nema jen reci o tom, co by chtel… K cinu se roky neodhodlal. Navic ty reci o penezich, to jako vazne? :roll:
Nebudes s nim stastna, neber si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
26.7.17 14:19

Myslím, že je váš vztah přechozený. To se po tolika letech stává. Mám takových případů v okolí několik. Jestli si tě vzít nechce, tak bych to nelámala. Asi by bylo na místě to doma rozseknout. Je už dost starý na to, aby věděl, co chce. A myslím, že to i ví… Pokud to není svatba a děti s tebou, tak to asi nejsi ani ty, koho vedle sebe vidí i za deset dvacet let. Jsi si jistá, že ho opravdu miluješ? Nebo se jen bojíš, co bude. Přece jen byl asi první, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
26.7.17 14:20

@zoidberg moc nesouhlasim, ja s manzelem taky nemam predmanzelskou smlouvu a to v dobe kdy jsme se brali se mu dost slusne rozjizdela firma. Takze urcite to neni standartem, pokud se nebavime o majetku v radech desitek milionu… Pokud on neco zdedil a pronajima ted pred svatbou, tak i v pripade rozvodu i bez predmanzelske smlouvy je to stale jen jeho. Navic pokud zena bude napr 5-6 let na materske a nema moznost si vydelavat a mezitim on napr. zblbne do jine, zbydou zakladatelce oci pro plac a mizerny alimenty k tomu. Jedna kamaradka skoncila v azylovym dome, nemela penize na byt po te, co ji jeji ex rekl, ze ma jinou a at se i s ditetem odstehuje. V tomto pripade mi pripadne, ze maji prechozeny vztah, on se zenit nechce a bude ji to davat cely zivot sezrat. Ja bych se takhle neponizovala. Maximalne pokud ho zakladatelka fakt tak silene miluje, bych mu dala moznost tyden si to promyslet a pokud bude milostpan chtit svatbu, tak pekne se vsim vsudy tzn. I se zadosti o ruku, aby pak nemohl vykladat, ze k tomu byl dotlaceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.7.17 14:20

A nemel treba uz nejaky plan jak a kdy Te pozadat o ruku a Ty jsi mu to nejakym zpusobem zhatila? Pro nektere to je dulezity krok, ktery dlouho planuji a kdyz mu to pak nekdo prekazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
26.7.17 14:21
@pohledmuze píše:
No rekl bych, ze statisticky vzato manzelskou smlouvu, kde chlapek kryje svuj majetek a prijmy z nej, bude mit jen zlomek manzelstvi. :think:

Nemusí to být chlápek, máme rovnoprávnost, smlouva chrání oba dva, celkem se divím, že vůbec někdo uvažuje ji neuzavřít. Každé čtvrté manželství smlouvu uzavírá, takže když odečteš ty mladé holozadky, tak bych řekl, že každé druhé manželství starších lidí to uzavře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.7.17 14:23

Nevzala bych si ho. Poradne o Tebe nestoji a neveri Ti.Mas jeste moznost si najit nekoho, kdo Ti tu duveru da. Skoda, ze jsi nemela vice partneru, aby jsi videla, ze i s duverou a laskou to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.7.17 14:25
@simsa55 píše:
A nemel treba uz nejaky plan jak a kdy Te pozadat o ruku a Ty jsi mu to nejakym zpusobem zhatila? Pro nektere to je dulezity krok, ktery dlouho planuji a kdyz mu to pak nekdo prekazi…

Jo 15 let planoval :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
26.7.17 14:26
@pupetka píše:
@zoidberg moc nesouhlasim, ja s manzelem taky nemam predmanzelskou smlouvu a to v dobe kdy jsme se brali se mu dost slusne rozjizdela firma. Takze urcite to neni standartem, pokud se nebavime o majetku v radech desitek milionu… Pokud on neco zdedil a pronajima ted pred svatbou, tak i v pripade rozvodu i bez predmanzelske smlouvy je to stale jen jeho. Navic pokud zena bude napr 5-6 let na materske a nema moznost si vydelavat a mezitim on napr. zblbne do jine, zbydou zakladatelce oci pro plac a mizerny alimenty k tomu. Jedna kamaradka skoncila v azylovym dome, nemela penize na byt po te, co ji jeji ex rekl, ze ma jinou a at se i s ditetem odstehuje. V tomto pripade mi pripadne, ze maji prechozeny vztah, on se zenit nechce a bude ji to davat cely zivot sezrat. Ja bych se takhle neponizovala. Maximalne pokud ho zakladatelka fakt tak silene miluje, bych mu dala moznost tyden si to promyslet a pokud bude milostpan chtit svatbu, tak pekne se vsim vsudy tzn. I se zadosti o ruku, aby pak nemohl vykladat, ze k tomu byl dotlaceny.

To je hrozně složité, každý majetek generuje zisk, ale i ztrátu, proto je dobré se smlouvou chránit. Co když mu třeba spadne střecha a bude muset investovat, to má opravovat z peněz SJM? Já třeba bych o sňatku bez MS ani neuvažoval, naštěstí partnerka je gramotná, takže by bez ní sama do svatby nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874
26.7.17 14:27

Byla jsem v podobnem vztahu. Porad jen, ze svatbu a deti nekdy za 10 let apod. Ani mi neslo o svatbu, jako o dite. No a jednou padla posledni kapka, dzbanek pretekl a ja odesla.
A toto bych udelala znovu. I na miste zakladatelky. Co z takoveho zivota mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
26.7.17 14:27
@zoidberg píše:
Nemusí to být chlápek, máme rovnoprávnost, smlouva chrání oba dva, celkem se divím, že vůbec někdo uvažuje ji neuzavřít. Každé čtvrté manželství smlouvu uzavírá, takže když odečteš ty mladé holozadky, tak bych řekl, že každé druhé manželství starších lidí to uzavře.

Al, pokud se pozna bohaty podnikatel s chudou divkou, tak budiz.Ale tento par jiz spolu 15 let zije :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí