Dá se vůbec žít s alkolikem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12711
12.7.26 13:23
@Anonymní píše: Více

Je to alkoholik, dokud si neprizna problem a nebude se lecit tak prusvih..jedine rozvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
12.7.26 13:45

Nedá se to. Otec byl alkoholik, byl schopen bít mámu i nás děti. Navíc propil dost často všechny peníze, ze máma neměla někdy ani na chleba. Když byl strizlivy, byl v pohodě. Chytrý manuálně šikovný, prý nás zvládl jako malé obstarat. Hrál s námi hry. Ale jak se napil, bylo to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 13:50

Jsem myslim v manzelstvi hodne tolerantni a prizpusobiva, zastavam nazor, ze kdyz uz se dva rozhodli vytvorit rodinu, meli by i trochi zaprit sebe a byt hlavne dobrymi rosici pro dite a tu klidnou rodinu mu zajistit. Moc se mi nelibi sesivane rodiny atd., vyrustala jsem v rozpadle rodine a bylo to spatny. Ale jedna z mala veci, ktery nejsem ochotna vubec tolerovat je, ab, deti vyrustali v pritomnosti podnapile osoby. Zadne trauma z alkoholika doma nemam, mama si dala alkohol prilezitostne jako tehdy kazdy, oslavy a tak. Jak me se to jako diteti hnusilo, bylo to strasne, kdyz ten rodic, stred sveta na ktery dite spoleha, se blbe chichota, mele nesmysly, a najednou neco potrebuju a nemam za kym jit protoze vidim v jakem je stavu. Krome nasili je alkohol a drogy asi to jedine, kvuli cemu bych rodinu rozstipla okamzite bez rozmysleni. Chapu ze i tak ho deti maji rady, ok, kdyz dokaze byt strizlivy, muze se s nimi stykat, ale jak jim musi byt kdyz strizlivy neni. Ani nemluvim o tom, ze se to pro ne stane normou. Vzdyt to miminko ani nebude nic jineho znat, nez ze primarni pecujici osoba je pod vlivem alkoholu. Jine mamy/tatove doma resi kazdou prkotinu aby dite vedli co nejlip, a on pije, vzdyt je to strasne. Jak ta vychova od nej bude vypadat. Ty to po praci nezachranis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.26 14:08

Zažila jsem…dodnes nechápu, jak jsem to já a děti mohla přezit. Po 10ti letech piti tvrdyho chlastu, kdy poslední cca půl rok už ani pořádně nejedl, tak se uchlastal k smrti - byl vykázany za domácí násilí a pak jsme ho už ani neviděli, protože ho našli policajti bez známek života.

Moje matka byla taky alkoholička a já byla typicky „spoluzávislá“ či jak se to řekne ačkoliv jsem úplný abstinent a chlast nesnáším.

Prosila jsem, přemlouvala, v dobrém domlouvala, dávala ultimáta… nakonec jsem podle tchýně byla špatná já (jak už tu někdo taky psal), on chudáček za nic nemohl :roll:…když zemřel, ona už byla 4 roky po smrti, takže neviděla, jak to nakonec dopadlo…

• Citovat
  • Upravit
102081
12.7.26 17:18
@Jazmine píše: Více

Tak se neopakuj. On rozvodem deti neztrati nebo minimálně ne hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 18:27

Moje matka je alkoholička. Já si spíš říkám, proč by někdo chtěl žít s alkoholikem? V ČR jsou miliony dalších chlapů, ten tvůj miláček není ze zlata. S děckama se přeci může vidět i po rozvodu. Dost často se stává, že děcka pak taky začnou chlastat, přijde jim to totiž normální. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14719
12.7.26 18:38

Alkoholika nebrat, odstranit za svého života, neřešit. Sam si začal chlastat, tak ať si taky sám přestane, vubec bych ho neřešila. Násilím mu to nikdo do krku nelije, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3748
12.7.26 18:59
@j.a.n.i1 píše: Více

No tak přinejmenším na 14 dní v měsíci ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102081
12.7.26 20:30
@Jazmine píše: Více

No, to ona taky a jeste nebude mit sebemenší kontrolu nad tim, jak tam válčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12323
12.7.26 20:54

Alkoholika nikdy nikdo nezmeni, pokud on sam nebude chtit..
A nikdy to nema zadnou budoucnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 20:56

Dobrý večer,
moc děkuji všem za vaše názory i vám, kteří jste se podělili o své životní zkušenosti, i když je mi moc líto, že jste si něčím takovým také museli projít. :srdce:

Budu se snažit odpovědět v jedné zprávě, ať nemusím reagovat každému zvlášť.
Psali jste mi, ať si manžel udělá test nebo ať si přečte stránky Alkoholik.cz. Bohužel, stejně jako mně otevřely oči vaše příběhy a rady, myslela jsem si, že když si přečte vaše zkušenosti tady, pochopí, že alkohol nemá žádnou dobrou cestu ani konec. Dopadlo to ale tak, že se na příspěvky díval asi 30 vteřin a řekl: „Dobře, to nemusím číst. Já už pít nebudu.“ Takže ani ta nejmenší snaha ukázat, že ho to opravdu zajímá.
Ptali jste se mě také, jestli řídí pod vlivem alkoholu. To naštěstí ne, protože nemá řidičský průkaz. 🙏 Mám ale pocit, že kdyby ho měl, byl by v takové chvíli schopný sednout za volant, protože by mu to bylo jedno. To je ale jen moje domněnka. Třeba se mýlím a má v sobě víc rozumu, než si myslím.
Hodně z vás se ptalo i na střídavou péči. Je mi naprosto jasné, že by manžel měl právo vídat děti. Dokázat, že je alkoholik, asi jen s jedním záznamem od policie nedokážu. Navíc si myslím, že by k nám stejně přišel OSPOD, mluvili by s dětmi, se mnou i s tatínkem. A tam mám pocit, že by manžel působil velmi dobře a obstál by. V tomhle jsem realistka.
Díky vám jste mi ale otevřeli oči. S manželem jsme se domluvili, že pokud se odteď do příští neděle znovu napije, podám návrh na rozvod.
Chtěla bych také požádat o to, aby v případě, že by děti byly u něj jednou za 14 dní, mohly zůstávat u nás doma a manžel za nimi docházel. Doufám, že by to soud mohl umožnit. Věřím, že by si stejně našel menší byt a možná by s tím i souhlasil. Děti jsou doma prostě doma a já jim nechci brát prostředí ani pocit bezpečí, na který jsou zvyklé.
Ještě jednou vám všem moc děkuji za podporu, vaše zkušenosti i čas, který jste mi věnovali. Moc si toho vážím. 🍀

• Citovat
  • Upravit
3748
12.7.26 21:40
@j.a.n.i1 píše: Více

:D 🤦‍♀️ To záleží na mnoha proměnných. Hypoteticky je pochopitelně možná i tato varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí