Dal někdo dítě k adopci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
1.6.23 11:32
@Polední bouře píše:
No, když to sama zmiňuje, že nechce, tak právě předpokládám, že o něj stojí. Jinak by přece napsala, že ho nikdo z rodiny nechce. A kdyby se nemohlo o svoje děti postarat některé z mých děti, můj brácha, nebo třeba i sestrenka, tak bych si to dítě ráda vzala.

A koukat se, jak vyrůstá, jak v něm fyzicky i povahově vidíš sebe a svého partnera a říká mami tvojí sestřence? Tomu sama nevěříš… Tohle se dělá třeba když dítě studuje, tak DOČASNĚ se ho ujme někdo z rodiny. Ne, když to dítě prostě nechci nebo nemůžu vychovávat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:34
@LiduNe píše:
Ale kulový. Jsi jen zvědavá slepice, která si ráda kopne, aby ulevila vlastním komplexům. Hlavně, že víš, že to dělá někomu na truc 🙄.

Jo zvědavá jsem. Nikoho nesoudim, ale zajímá mne to, protože fakt nevím, co by se muselo stát, abych tohle udělala. Pro mě by prostě bylo to dítě na prvním místě a všechno ostatní by o stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:37
@unuděná píše:
A koukat se, jak vyrůstá, jak v něm fyzicky i povahově vidíš sebe a svého partnera a říká mami tvojí sestřence? Tomu sama nevěříš… Tohle se dělá třeba když dítě studuje, tak DOČASNĚ se ho ujme někdo z rodiny. Ne, když to dítě prostě nechci nebo nemůžu vychovávat sama.

Proč bych v něm měla vidět sebe svého partnera, když vím že je mojí sestrenky. Prostě bych se postarala a zbytek by nějak dopadl. Lepší než ho dát cizím lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:40
@bertoldina píše:
Pro adopci se lidé rozhodují z vážných duvodu, do kterých ostatním nic není, pokud se nechtějí svěřit sami.
A jakých šest neděl proboha? Lhůta na odvolání souhlasu, který lze dát až po porodu, je delší.

Ta Info o lhůtě dík. Tím spíš si to může rozmyslet.
Jinak ta vážnost důvodu může být subjektivní. Někdo jiný by se třeba za stejné situace dítěte nevzdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 11:41
@Polední bouře píše:
Proč bych v něm měla vidět sebe svého partnera, když vím že je mojí sestrenky. Prostě bych se postarala a zbytek by nějak dopadl. Lepší než ho dát cizím lidem.

Není, je biologicky tvoje a partnera, v tomhle mozek neobalamutíš a je celkem směšné, že si myslíš, že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:42
@unuděná píše:
Třeba proto, že by ho nesnesla mít na očích? :roll: Kdybych byla zahnaná do kouta okolnostmi a něco takového musela udělat, taky bych nechtěla to dítě vidět, urvalo by mi to srdce. Natož mít ho v rodině.

Mit ho v rodině znamená, že může být s ním.
Navíc teda tady podle mne neplatí sejde s oči, sejde z mysli. Fantazijni postava toho dítěte by byla pořád se mnou a pořád bych stejně myslela na to, co asi dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:45
@unuděná píše:
Není, je biologicky tvoje a partnera, v tomhle mozek neobalamutíš a je celkem směšné, že si myslíš, že ano.

Aha, tak jo, já to brala z pohledu pecovatele…
No však by nemusela hned sestřenice říkat mami. Biologická atka by s ním mohla být dal v kontaktu a je mnoho variant, jak by se to mohlo dal vyvíjet.

A když by ji teda vadilo mit na očích to dítě, to ji nevadí mit na očích toho partnera? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
1.6.23 11:45
@Polední bouře píše:
No, když to sama zmiňuje, že nechce, tak právě předpokládám, že o něj stojí. Jinak by přece napsala, že ho nikdo z rodiny nechce. A kdyby se nemohlo o svoje děti postarat některé z mých děti, můj brácha, nebo třeba i sestrenka, tak bych si to dítě ráda vzala.
:mrgreen: to je sranda, ty tvoje dedukce,
a ne, já bych si nevzala dítě, které sestřenka nebo tetička nechce, děkuji ne,
to je úplně absurdní, co tady k tomu vymýšlíš za story
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
1.6.23 11:46
@Polední bouře píše:
Aha, tak jo, já to brala z pohledu pecovatele…
No však by nemusela hned sestřenice říkat mami. Biologická atka by s ním mohla být dal v kontaktu a je mnoho variant, jak by se to mohlo dal vyvíjet.A když by ji teda vadilo mit na očích to dítě, to ji nevadí mit na očích toho partnera? 8o

nechceš napsat nějaký scénář na seriál? třeba by po tom Nova skočila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 11:46
@Polední bouře píše:
Mit ho v rodině znamená, že může být s ním.
Navíc teda tady podle mne neplatí sejde s oči, sejde z mysli. Fantazijni postava toho dítěte by byla pořád se mnou a pořád bych stejně myslela na to, co asi dela.

Ale ona evidentně nechce být s ním, chápeš? A pokud prostě ví, že své dítě nemůže vychovávat, ale logicky jí to deptá, protože prostě je to lidská přirozenost, tak je mnohem lepší čistý řez a vědomí, že je mu lépe, než by bylo u ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
1.6.23 11:49
@Polední bouře píše:
Ta Info o lhůtě dík. Tím spíš si to může rozmyslet.
Jinak ta vážnost důvodu může být subjektivní. Někdo jiný by se třeba za stejné situace dítěte nevzdal.

Právě pro tu subjektivitu jsou důvody irelevantní. K čemu bude zakladatelce informace, že někdo jiný si myslí, že by to zvládnul. Nebo že jeho rodina by se postarala. Zakladatelka má jinou rodinu, není tak možné být ve stejné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:56
@stinga píše: :mrgreen: to je sranda, ty tvoje dedukce,
a ne, já bych si nevzala dítě, které sestřenka nebo tetička nechce, děkuji ne,
to je úplně absurdní, co tady k tomu vymýšlíš za story

No, já jo kdyby to bylo dítě mého dítěte, tak tuplem. Ale u nás by teda spíš musel někdo onemocněl, nebo umřít, aby na to došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:57
@stinga píše:
nechceš napsat nějaký scénář na seriál? třeba by po tom Nova skočila

A ví že by mne to docela bavilo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 11:58
@Polední bouře píše:
No, já jo kdyby to bylo dítě mého dítěte, tak tuplem. Ale u nás by teda spíš musel někdo onemocněl, nebo umřít, aby na to došlo.

Zajímalo by mě, zda bys respektovala vlastní dítě, které by se rozhodlo dát své dítě k adopci místo toho, aby ho dalo tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 11:58
@unuděná píše:
Ale ona evidentně nechce být s ním, chápeš? A pokud prostě ví, že své dítě nemůže vychovávat, ale logicky jí to deptá, protože prostě je to lidská přirozenost, tak je mnohem lepší čistý řez a vědomí, že je mu lépe, než by bylo u ní.

No, mně se právě zda, ze si upl e jistá není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí